Välkommen till Östergötland!

Östergötland ligger i gränslandet mellan östgötaslätten och sydsvenska höglandet.
Naturen är mestadels kuperad och rik på sjöar och vattendrag. Vi kan dessutom stoltsera med två fina kanaler - Göta och Kinda Kanal. Det finns också stora, bördiga odlingsområden och skogsområden med mycket vilt.

Östergötland är en spännande kombination av odlingslandskap, storstadspuls, högteknologi och småstadsliv. Dessutom gränsar regionen till Östersjön med den vackra skärgården och i väster höjer sig Omberg med en hänförande utsikt över Vättern.

I vår medlemsförteckning här bredvid hittar du ett urval av både producenter, restauranger och hotell som alla är medlemmar i Regional Matkultur och goda ambassadörer för Östgötamat. Vi vill göra det enklare för dig att handla, laga och äta mat från ditt eget närområde. Mat att vara stolt över – mat som har ett lokalt ursprung och mat som är extra kul att bjuda på när vännerna kommer på besök i sommar. Gör en egen tur runt i vårt fagra Östergyllen och smaka på vad säsongen har att erbjuda – vi ser fram emot ditt besök!

RAGGMUNKEN - Östgötarnas egen landskapsrätt!
Ingen annanstans i Sverige äts det lika mycket raggmunk som i Östergötland och inga andra svenskar är lika tokiga i denna läckra potatisrätt som vi östgötar!. 2008 utnämndes denna läckerhet till östgötarnas nya landskapsrätt. Det bästa receptet på Raggmunk hittar du under fliken "Recept".

Regional Information
Area sq.km: 10,562
Population: 430,000 
Member since: 1998
Recipes: 2
Business members: 0