Matkultur Oslofjorden - DIN GUIDE TILL lokal mat

Länen i Østfold, Vestfold och Akershus omger den norska huvudstaden Oslo, som bildar en region som ger stor variation i fråga om naturupplevelser samt lokal konst, kultur och mat. Du hittar tysta skogar för sport och fritid - samt sjöar fulla med fisk, blommande jordbruksområden, och en kust som sträcker sig från Sverige hela vägen upp Oslofjorden till huvudstaden. Alla dessa naturresurser är vad vi kallar "Vår rika och naturliga lokala skafferi".

Avståndet är kort från lugna byar och landsbygden till livliga städer. I alla dessa städer - och regionen som helhet hittar du anläggningar som betjänar lokala råvaror och regionala specialiteter samt information om lokala sevärdheter, museer, aktiviteter och kultur.

Vi har gjort det enkelt för alla som vill njuta av mat från vår region. Nätverket Regional Matkultur - där cirka 80 restauranger, kaféer, hotell, gårdsbutiker och producenter arbetar tillsammans för att främja och tjäna lokala produkter. Regional Matkultur är ett europeiskt koncept - innefattande 43 regioner där alla regioner delar samma ambition att ge besökarna med sina regionala produkter och specialiteter. Alla medlemmar i alla länder delar logotypen som garanterar kvalitet och leder vägen. Se upp för kocken White Hat; vår internationella logotyp - det garanterar en stor livsmedel upplevelse.

Regional Information
Area sq.km: 11,778
Population: 1,762,435 (2015)
Member since: 1999
Recipes: 39
Business members: 42
Homepage Facebook Twitter Instagram