Bornholm

I Bornholm dialekt, säger en att smaken av mat "sjunger". När man äter en måltid märkt "Regional Matkultur" vi sträva efter att göra det "smakar som fåglarna sjunger". Om den inte gör det, åtminstone vi vet var du ska registrera ett klagomål - vilket också säkerställer konstant kvalitetsförbättring. Alla kan tjäna en stek, men få har någon aning om var den kommer ifrån eller vilka villkor djuret levde.

Alla som någon gång utforskat Bornholms landskap eller Östersjöns segling eldorado vet av egen erfarenhet att djur och grödor - som de människor som bebor Bornholm - bor i de vackraste omgivningarna kan tänka sig.

Regional Matkultur Bornholm följer leden från plattan till ursprunget. Brödet kan ha bakat med mjöl från Bornholms Valsemølle och bruket kan ha köpt säden från Frennegård gård. Lamm kotlett kan komma från den lokala slaktaren, som i sin tur hämtat lamm från hjorden av får som betar den steniga land Bornholm.
Sallat och Hamburg persilja kan ha ekologiskt upp på Grennesminde.
Eller rödspätta kan ha fiskats upp just morgon av en lokal fiskare som trots sin pensionär som bor, är fortfarande aktiv och kastar sina nät till Östersjön nära Gudhjem varje dag.

Regional Matkultur är mat med identitet först och främst. Vi vet var den kommer ifrån, och som har "fått sina händer på det" så att säga!

En bra berättelse om ursprunget av produkten ger måltiden en ny dimension. Du får en kulinarisk upplevelse som är något utöver det vanliga! Och kom ihåg, var choklad till efterrätt handgjorda i Sandvig. Besök butiken själv för att se hur!

Bon appétit!

Matkultur Bornholm

Regional Information
Area sq.km: 588 
Population: 39,632 
Member since: 1998
Recipes: 3
Business members: 58