Świętokrzyskie

Święty Krzyż är beläget i sydöstra Polen, om passage av de viktiga kommunikations spår. Regionen, med sitt namn härstammar från Świętokrzyskie bergen (det heliga korset bergen) böljande runt huvudstaden, Kielce, tillhör en större geografisk region i Lesser Poland Upland (Wyżyna Małopolska). Det är omgivet av Pilica floden från väster och Vistula från söder och öster. De mest intressanta och sällsynta arter av växter och djur har bevarats i flera naturreservat och parker landskap.

En av de äldsta bergskedjor i Europa, Świętokrzyskie bergen som används för att bli känd som häxorna "samlingspunkt för sin helvetiskt kul och danser. Sådana är de folksagor, men resterna av sten kultisk vallen från omkring den 8: e århundradet, omger spets Heliga Korsets Mount, är bevis på hedniska dyrkan. I Świętokrzyskie bergen många spår av den heroiska och tragiska förflutna i detta land finns - det förflutna som beskrivs av en av de största sönerna i landet - författaren Stefan Żeromski.

Menyn för Świętokrzyskie regionen kunde inte existera utan potatis, mjöliga rätter och korn, hirs eller bovete gryn. Som kött sällan dök upp i den lokala kosten i det förflutna, var det framgångsrikt ersattes med frukt, grönsaker och mejeriprodukter. Den mest representativa skålen för vår region är zalewajka Świętokrzyska, ett slags sura soppa gjord av jäst rågmjöl och potatis. De regionala kakor och rågbröd kommer att tillfredsställa de mest krävande smaker, liksom den läckra Świętokrzyski och Falkowski honung. Den korczyńska böna är en karakteristisk produkt av Ponidzie, medan hirs, från vilken hirs krossgryn produceras, identifieras med området kring Opatów. Den Sandomierski mark är känd för äppelodlingar och plantager tomat, precis som Szydłów och dess omgivningar är kända för sina plommon. Den östra delen av regionen är täckt med Strawberry Fields, där "Buska faworytka" (den "Busko favorit") är de mest populära arterna.

Den snabba utvecklingen av traditionella restauranger och lantgårdsturism erbjuder oförglömliga och otroliga kulinariska upplevelser. Du kan prova att nässelsoppa eller sorrel soppa följt med kroppkakor, och ha lite aptitretande hemgjorda cherry snaps till efterrätt.

Varför vänta? Kom till Świętokrzyskie regionen och överlämna till charmen av underbara turistattraktioner och smaken av våra exceptionella livsmedel.

Regional Information
Area sq.km: 11,672 
Population: 1,263,176 
Member since: 2009
Recipes: 52
Business members: 81