Välkommen till Nedre Schlesien!

Lower Silesia (polska: Dolny Śląsk), som ligger i sydvästra delen av Polen, är landets sjunde största provins. Regionen har en yta på 19,947 km2 med en befolkning på nästan 3 miljoner människor. Provinsen är hem för över 169 kommuner, som bildar 26 landsbygden län och 3 kåkstäderna. Wroclaw, som huvudstad i Nedre Schlesien med cirka 650 tusen invånare, är den fjärde största polska staden i termer av befolkningen.

Nedre Schlesien kröns med ett antal turistattraktioner. Regionens attraktionskraft är särskilt uppmärksammats av både dess naturliga och kulturella rikedom samt dess betydande potential inom hälsoturismen och de allt populärare former av agro- och ekoturism. Slott i Piast dynasti, Cistercinerordnarna slott, underjordiska vandringsleder, monumentala palats, naturreservat, vagga labyrinter, några av de viktigaste verken i industriell arkitektur, det största antalet kurorter i Polen, många skidbackar och lyxhotell - allt detta kan hittas bara i Nedre Schlesien. Sin turbulenta historia har bidragit till fusion av olika kulturer och framväxten av en aldrig tidigare skådad sammanslagning av stilar och traditioner.

Innovation, EU effektiv fondförvaltning, väl utvecklad infrastruktur och dynamisk ekonomisk tillväxt - dessa funktioner skiljer Niederschlesien och göra det attraktivt för investerare. Regionens utveckling bygger till stor del på dess högutbildade, utbildad arbetskraft och ett antal faktorer som alla bidra till genomförandet av nya företag, såsom förekomsten av teknikparker och speciella industriområden.

Sänker Silesia kulturlandskap omfattar ca 200 regionala och nationella kulturinstitutioner, 700 bibliotek, 42 \u200b\u200bmuseer, 19 teatrar och musik institutioner, 23 konstgallerier och 36 konsthögskolor och universitet. Regelbundet hålls musikaliska och drama föreställningar lockar besökare från hela världen. Som en av de viktigaste polska kulturella centra, är Nedre Schlesien känd för sina festivaler. Varje år i regionen finns ett trettiotal regionala, nationella och internationella musik, teater och filmfestivaler.

Marskalken Office of Nedre Schlesien stöder produktion av traditionella, högkvalitativa regionala livsmedelsprodukter genom olika marknadsföringsaktiviteter. Dessa inkluderar att hålla tävlingar och produktutställningar, deltar i nationella och internationella mässor, tryckning och distribution av en regional och traditionell produktkatalog samt hålla seminarier. Sådana kurser hålls för producenter som vill registrera sina produkter i den nationella traditionella produkter listan och inom Europeiska unionen identifiering mat databas (SUB / SGB / GTS). För närvarande, Nedre Schlesien har 47 produkter som är registrerade på den nationella listan och en produkt i det europeiska systemet (SGB - ljunghonung från skogarna i Nedre Schlesien).

Regional Information
Area sq.km: 19,947 
Population: 2,908,457 
Member since: 2011
Recipes: 19
Business members: 84
Homepage Facebook