Kujawy jag Pomorze

Den som vill utforska skönheten i Kujawy och Pomorze, kommer han aldrig att ångra. Regionen har fått allt detta - enorma skogar, förtrollande sjöar, rena floder, kända spa, traditionella byar och historiska byggnader som är värda att se. Det är en idealisk plats för återhämtning, svampplockning, jakt, vattensporter och ridning. Det är en värdefull plats, som du kan "röra gotiska" och se platsen där Nicolaus Copernicus, en stor astronom föddes. Du kan också ta reda på själv, hur människor levde 700 år f.Kr. Leaving Toruń, kommer du inte bara ta bra minnen med dig, men en traditionell ingefära-bröd och en burk plommonsylt från Nedre Vistula dalen också.

Bydgoszcz, med sina 660 års historia, är den största staden i regionen och en känd för sina musikaliska cirklar och perfekt bevarade arkitektur i jugendstil. Den stora musik-och Art Nouveau är två specialiteter i staden på Brda floden.

Toruń, är en stad, som beviljades stadsrättigheter 800 år sedan, en pärla gotisk och en plats där du kan röra magin i det förflutna gömd i tegel och stenar. Den medeltida staden Toruń noterades bland UNESCO världens kultur-och naturområden arv och det anses som en av de vackraste och välbevarade medeltida arkitektur komplex i Polen.

Chelmno är en stad som grundades på medeltiden och en som bevarade en medeltida stad som upprättats på 13-talet. Det fortfarande har fått en hel del gotiska byggnader som kyrkor, försvarsmurar, torn och en särskild vacker renässans rådhuset.

Ciechocinek, en stad som ligger i Vistula River Valley, är en av de vackraste polska kurorter i Polen. Dess starka sidor inkluderar varma saltlake insättningar, torn examen med ångande saltlake skapar en exceptionell mikroklimat, eklektisk kurort arkitektur med anor från sekelskiftet 19th och 20th århundradena, liksom en underbar atmosfär i en trädgård stad. Du kan vila här och ta hand om din hälsa och skönhet. Staden erbjuder ett brett utbud av hotell, spa, rehabilitering och behandlingshem samt restauranger och kulturella centra.

I en liten by Biskupin i Pałuki finns en världsberömd arkeologiska reserv anor Lusation odlingsperiod. Vad har lockat upptäcktsresande och turister i flera dussin år välbevarade resterna av mycket avancerade tekniska strukturer som gamla som 2700 år, då det brukade vara en uppgörelse eller, strängt taget, en befäst stad, på en sumpig ö på sjön i Biskupin .

I Kujawy och Pomorze finns många platser vild natur, bland annat, framför allt Bory Tucholskie, den näst största skog i Polen. Det finns tusentals tunnland skog och gräsmarker korsas med rena vatten och ljumma luft. I många fläckar förblir Bory Tucholskie bevarade av en urtida oframkomlig skog. De mest värdefulla obygden skyddas skapa naturreservat och parker landskap.

I de vackra Brodnickie sjöarna kan du hitta mer än 100 stora sjöar, skogar, pittoreska kullar, rena luft och fred. Sjöarna finns i överflöd i gädda, sutare, ål, braxen, abborre, mört och Crucian och du kan även hitta karp, gös och siklöja här. Det finns fortfarande en hel del obanad vägar och platser, där vänliga infödingar behandla turister efterlängtade gäster.

Regional Information
Area sq.km: 17,972 
Population: 2,090,000 
Member since: 2011
Recipes: 22
Business members: 62