Alanya

Alanya är en stad belägen i Medelhavet, i den östra kusten av Antalya Bay av Anatolian halvön och dess historia går tillbaka till antiken. Den första mänsklig bosättning i Alanya börjar i grottorna och går tillbaka 20.000 år till den övre paleolitiska ålder. Idag Alanya är en kandidat till världens kulturarv Städer av UNESCO med sina tusentals år historia.
Alanya har ett typiskt medelhavsklimat med våta fuktiga vintrar och varma torra somrar. Den genomsnittliga vinter temperaturen är 14 º C, den genomsnittliga sommaren temperaturen är 27 º C. Dock är staden belägen intill havet, bakom staden finns Taurusbergen, vilket är nästan över 2000 meter höga. De naturliga välskötta stränder sträcker sig längs kusten och den totala kustlinjen i Alanya till Medelhavet är ca 100 km.
Trots snön i stadens centrum är en extraordinär naturlig händelse, Taurusbergen, där de flesta människor från Alanya har byn hem, täckt vitt under vintern. Taurus har väsentlig betydelse i livet för Alanya människor. Att gå på bete i fjällen och spendera sommaren finns det ett tusen-års Turcoman tradition och fortfarande existerar i Alanya. Numera både lokala och utländska turister besöker ofta betesmarkerna.
Alanya är värd ett stort antal internationella sporter som triathlon, berg cykel, beachvolley och strandfotboll. På ett sätt, är Alanya som en huvudstad av alternativa sporter i Medelhavet. Från vår till höst, det finns massor av internationella sport aktiviteter i Alanya.
I Alanya, ekonomiska livslängd beror på turism och jordbruk. Alanya har en viktig roll i Turkiets banan och citrus växer. Alanya är en av de största och mest populära semesterorter i Medelhavet med sammanlagt 150.000 sängplatser.

Historiska platser: Alanya fästning, Röda tornet, Dockyard, Gun House, Şarapsa Inn, Kargı Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antika städer: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Stränder: Cleopatra Beach, stranden Keykubat, Alara Beach, Incekum Beach, Avsallar stranden, Turkler och Payallar Beach, Konakli Beach, Begonvil och orange stränder, Kestel Beach, Mahmutlar Beach, Kargıcak Beach,

Caves: Damlataş Cave, Dim Cave, Cave of Pirates, Cave of Lovers, Fosforlu Cave

Rastplatser: Dim bäck, Oba bäck, Türbelinas platå, Söğüt platå, Derekoy platå

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 48
Business members: 18
Homepage Facebook Twitter Instagram