Alanya

Alanya är en stad belägen i Medelhavet, i den östra kusten av Antalya Bay på Anatoliska halvön och dess historia går tillbaka till antiken. Den första mänskliga bosättningen i Alanya börjar i grottorna och går tillbaka 20 000 år till den övre palæolitiska åldern. Idag är Alanya en nominat för världens arvstäder i UNESCO med dess tusentals års historia.
Alanya har ett typiskt Medelhavsklimat med våta fuktiga vintrar och heta torra somrar. Den genomsnittliga vintertemperaturen är 14ºC; Den genomsnittliga sommartemperaturen är 27ºC. Men staden ligger bredvid havet, bakom staden finns Taurusbergen, som är nästan 2000 meter hög. De naturliga välbevarade stränderna sträcker sig längs kusten och den totala kusten av Alanya till Medelhavet är ca 100 km.
Även om snö i centrum är en extraordinär naturlig händelse, Taurusbergen, där de flesta människor från Alanya har byhem, täckta vita på vintern. Taurusen har väsentlig betydelse för Alanya människors liv. Att gå till betesmarker i bergen och tillbringa sommartid finns en tusenårig Turcoman-tradition och finns fortfarande i Alanya. Numera besöker både lokala och utländska turister ofta betesmarkerna.
Alanya är värd ett stort antal internationella sporter som triathlon, bergscykel, beachvolleyboll och strandfotboll. På ett sätt är Alanya som en huvudstad för alternativa sportar i Medelhavet. Från våren till hösten finns det massor av internationella sportaktiviteter i Alanya.
I alanya ekonomiskt liv beror på turism och jordbruk. Alanya har en viktig roll i Turkys banan, avokado och citrusväxter. Alanya är ett av de största och mest populära semestermålen i Medelhavet med totalt 150 000 bäddar.

De historiska platserna: Alanya Fortress, Red Tower, Dockyard, Gun House, Sahara Inn, Kargı Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antika städer: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Stränder: Cleopatra Beach, Keykubat Beach, Alara Beach, İncekum Beach, Avsallar Beach, Turkler och Payallar Beach, Konaklı Beach, Begonvil och Orange Beaches, Kestel Beach, Mahmutlar Beach, Kargıcak Beach,

Grottor: Damlataş Cave, Dim Cave, Piratesgrotta, Cave of Lovers, Fosforlu Cave

Picknickområden: Dim bäck, Oba bäck, Türbelinas platå, Söğüt platå, Dereköy platå

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 61
Business members: 19
Homepage Facebook Instagram