Warmia Mazury Powiśle

Warminsko-Mazurskie Voivodeship (voivodikunnan on suurin hallinnon yksikkö Puolassa, koska hallinnollinen jako maa) sijaitsee koillisosassa Puolan. Se koostuu historiallisen alueen Warmia-Mazury ja Powiśle. Koska ominaisuuksia sen luonne, se on tunnustettu yhdeksi kauneimmista alueista Puolassa.

Warminsko-Mazurskie Voivodeship

Warminsko-Mazurskie Voivodeship on neljänneksi suurin alue Puolan kanssa ala on yli 24 000 km ².
Hallinnollinen jako: 116 gminas, 19 poviats.
Pääkaupunki: Olsztyn (väkiluku yli 170. 000).
Muita kaupunkeja: Elblag (väkiluku 130. 000), Elk (väestö 60. 000)
Metsät: 29,7% pinta-alasta,
Vesistöt: 6% alueen
Viljelty maa: 54% alueen

Warminsko-Mazurskie Voivodeship asuu väkiluku on yli 1,4 miljoonaa euroa. Asukastiheys on pienin Puolassa, 59 henkeä neliökilometrin (Puola - 122).

Se on kaikkein etnisesti monipuolistanut alueen maa lukuisia kansallisia vähemmistöjä: ukrainalaiset (noin 80.000), saksalaiset (20.000), romanit, valkovenäläiset ja muut
Viljelty maa vie 54% Voivodeship n alueella 33,4% peltoalasta, 7,5% laidunten ja 0,1% hedelmätarhoissa taas metsien osuus 29,7% kaikista.

Luonnonolosuhteet (lyhyt kasvukausi, maasto kokoonpano ja maaperän monipuolistaminen) asettaa Voivodeship maatalous vaatimus korkean tason aluekehitystä ja aiheuttaa, että yksittäiset kustannukset maataloustuotannon ovat suurempi kannattavuus alhaisempi kuin muilla alueilla maan.

Lähes kaikki tilat ovat yksityisessä omistuksessa. Alue keskimääräinen yksittäinen maatila on melko suuri ja on 14 ha taas prosenttiosuuden tiloja suurempi kuin 20 hehtaaria (14,5%) ehdottomasti outnumbers maan keskiarvon. Voivodeship n vesistöjä miehittää 6. 0% sen alueen, jonka osuus 18,2% Puolan vedet yhteensä. Kalatalouden hallinto on merkittävä rooli alueella ja toimii kolmella tasolla: järvi hallinta, lampi hallinta ja jokien hoidosta. Sea kalastus suoritetaan vesillä Veiksel Bay. Sikäli kuin markkinoiden laajuus on huolissaan, alueellisen maatalouden pääasiassa valmistaa ja jalostaa viljelykasveja (79,4% pelto) ja perunaa (3,8%). Jalostukseen kattaa pääasiassa siipikarjan, siat, naudat, hevoset ja pieni määrä lampaita.

Warminsko-Mazurskie Voivodeship, yhtenä vähiten saastunut alueilla maan kuuluu vihreät keuhkot Puolan ohjelmaa. Tärkeimmät talouden käsittää terveellisen ruoan tuotanto, puuteollisuus, pro-ekologinen metsänhoito, luontomatkailu sekä renkaiden valmistuksessa, koneiden ja laitteiden kanssa käyttämällä puhdasta teollisuusteknologian ja uusiutuvia energialähteitä.

Hallitseva alat ovat ruoan ja juomien (noin 32,2% teollisuuden myydyn tuotannon), huonekalut (noin 14,3%), sähkökoneiden ja-laitteiden (noin 4,3%), vaatteiden ja turkisten vaatteita (noin 1,6%). 42,5% maan kumi kauppatavaraa tulee Olsztyn, jossa sijaitsee renkaan kasvi.

Kanssa BKT henkeä kohti suuruinen PLN 14065 Warminsko-Mazurskie Voivodeship riveissä alle maan keskiarvon (19430). Vuoden 2002 lopussa se pysyi tasolla 72% Puolan keskiarvon.

Warminsko-Mazurskie Voivodeship on 110390 liiketoimintayksiköissä rekisteröity REGON järjestelmän hallitsevuus yksityisen sektorin, jonka osuus 94%.
Teollisuustuotannon myydään alueella tulee zlotya 13900000000, joka sijoittuu alueen yhdennentoista asemansa 16 voivodeshipin. Osuus yksityisen sektorin teollisuuden myydyn tuotannon määrä on 86%. Niistä kokonaismäärä liiketoimintayksiköissä 76,3% laitokset hoitavat luonnollisten henkilöiden, 0,7% osuuskuntien ja 10,9% kauppaoikeutta yhtiöt taas valtion liiketoimintojen osuus vain 0,056% kokonaismäärästä.

Warmia ja Mazury on alueen merkittävä matkailu-ja vapaa-ominaisuuksia. Sitä kutsutaan maa tuhat järvien vaikka niiden määrä on kaksinkertaistettava.
Suurimmat järvet ovat Śniardwy (113,8 km ²) ja Mamry (104,4 km ²), kun taas syvin ne ovat Wukśniki (68 m), Babięta Wielkie (65 m), Piłakno (56,6 m) ja Ełckie järvi (55,8 m). Osa järvistä, yhdistää kanavia ja jokia, venyttää multikilometre vesireittejä, joista Voivodeship n jälki on myös osaltaan metsään ja aarniometsien miehittää lähes 30% alueen ja asuntojen lukuisia maisemia puistoja sekä luonnonsuojelualueiden paras tunnetaan yksi Elbląski Canal järjestelmän kanssa ramppien avulla ... maa matkan.

Voivodeship rikkaus on myös osaltaan metsään ja aarniometsien miehittää lähes 30% alueen ja asuntojen lukuisia maisemia puistoja sekä luonnonsuojelualueita.
Kauneus luonnonmaiseman on valmis ansiosta ihmisen tekemät rakennelmat, eli hyvin säilyttää gothic linnoja, kirkkoja ja palatseja. 16 yhteensä 100 muistomerkkien kirjattu luetteloon epätavallinen nähtävyyksiä Puolan laatima päivittäin "Rzeczpospolita", sijaitsee Warmia ja Mazury. Matkailukohteita aiheuttaa, että alue on keskimääräisesti käynyt 5 miljoonaa turistia vuodessa jokaisen viides peräisin ulkomailta. Alueella on yli 34 000 vuodepaikkaa käytössään.

Monet matkailijat ovat houkutelleet Aihealue Grunwald, jossa vuonna 1410 liittoutuneiden Puolan ja Liettuan armeijat voittivat saksalaisen ritarikunnan. Vuosi-by-vuosi merkkipäivät taistelun juhlitaan esityksiä välittää henkeä viime päivinä ja esittää ritari kulttuuria. Muita nähtävyyksiä, jotka myös nauttivat suurta kiinnostusta turisteja, ovat rauniot entisen Hitlerin sotilaallinen päämaja Gierłoż lähellä Kętrzyn sekä Museum of Folk Buildings in Olsztynek.

Regional Information
Area sq.km: 24,173
Population: 1,440,000 (2014) 
Member since: 2005
Recipes: 120
Business members: 136
Homepage Facebook