Opole Voivodeship - moderni, ystävällinen, hyvin organisoitu

Opole Voivodeship sijaitsee Lounais-Puolassa, raja Tšekissä ja neljä Puolan maakunnissa Sleesian, Wielkopolska, Łódźin ja Sleesian. Kätevä sijainti suurten kauttakulkureiteillä rautatie-, maantie- ja Oder-joen sisävesien on tärkeä voimavara alueelle.

Se sijaitsee Etelä-Puolan tärkein massa kauttakulkureitti - A4-moottoritietä, noita on osa Euroopan laajuista Berliinin - Kiev liikenneväylä. Etelässä, Opole Voivodeship jakaa kuusi rajanylityspaikat Tšekin kanssa. Kansainvälinen itä-länsi-rautatie reitti kulkee alueella. Reitti suunnitellaan sisällytetään Euroopan laajuisen rautateillä, mikä tarjoaa vankka perusta kestävälle ja dynaamisen kehityksen Opole Voivodeship.

Opole alue on tienhaarassa Puolan, Saksan, Silesian ja Tsekin kulttuureja ja perinteitä. Tämä kulttuurien sulatusuuni on osaltaan luoda suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä Society. Ja itse asiassa, kun hallinnonuudistus Puolan vuonna 1998 oli vaakalaudalla, kansalaiset Opole osavaltion ilmaisivat päättäväisyyttä ja vahvat siteet alueen ja sai omalla tavallaan - on oma Voivodeship.
Marsalkka toimisto Opolen Voivodeship oli ensimmäinen maa saada ISO 9001 Quality Management System Certification.

Matkailukohteet
Alue on erinomainen ilmasto ja luonnon varoja ja tarjoaa valikoiman ulkoilua. Kesä ja talvi ulkoilu ja seikkailu mahdollisuudet ovat hienoimpia löydät kaikkialla alueella, joka on ominaista monipuolinen topografia (Sleesian ylängöllä, Silesian owczarek ja osa Sudeetit Foothills, Oderin laakson).
Suuri osa alueesta on metsien peitossa neljä luonnonpuistot, monet luonnonsuojelualueista ja biosfäärialueet. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec ja Racibórz Metsät ovat suurimpia metsien alueella.
Retkeilijöille ja pyöräilijät voivat arvostaa seikkailuista pitkin polkuja St. Ann Hill, tai Opava vuoret (lähellä Tsekin rajaa ympäröi). Monet nykyaikaiset vapaa lomakohteet uusimmilla kylpylä hoito palvelut (uima-altaat, klassinen hieronta, poreamme jne) on rakennettu viime vuosina Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. Kylässä Kamień Śląski löydät ensimmäinen parantola maassa tarjota Kneipp hoidon.
Lovers uinti, auringonottoa ja vesiurheilua voivat nauttia vapaa-aikaa Region emä järvien Turawa lähellä Opole tai Nysa järven ja Otmuchów Lake jalat Opava Vuoria.

Opole Sleesian on runsaasti historiallisesti ja arkeologisesti, jossa sen muinaismuistoja erilaiset historialliset ikäisiä - Gothic-style täydennettyjä linnoja, barokin kartanoita pienille 19th century kartanoita. Joukossa paljon vieraili rakennuksia huomattavaa taiteellista ja arkkitehtonisesti kiinnostavia ovat linnan Moszna, rauniot 19. vuosisadan kartanossa Kopice, Sleesian Piast dynastia linna Brzeg ja Late barokki kartanossa Kamień Śląski.

Kun vierailet Opole alueella, ei voi auttaa, mutta vierailla Krasiejów, paikkakunta Gmina on Ozimek, jossa yksi maailman suurimmista paleontologisesti löytöjä on tehty viime aikoina. Hyvin säilynyt sarja fossiileja Triaskausi matelijat löytyy täältä juontavat noin 225.000.000 vuotta sitten. Suunnitelmissa on perustaa museo ja turisti-sivuston tuoda toivon kipinän turisti herätystä alueella. Tammikuussa 2005, pysyvä näyttely nimeltä "Walking with Dinosaur" avattiin entisessä peruskoulussa.

Talous
Opole Land erottuu kansallisesti, koska niiden suuren taloudellisen ja investointimahdollisuuksia ja nopea nopeus omistuksen muutoksia. On ominaista yhtenäinen jakautuminen Voivodeship ja monipuolinen rakenne. Vuoden 2004 oli yli yhdeksänkymmentätuhatta toimivia yrityksiä täällä, joukossa joitakin kahdeksankymmentätuhatta yksityisiä. Rakentaminen ja rakennusteollisuus, sähkö- kone- ja metalliteollisuus, kemianteollisuus, polttoaine- ja energiateollisuus, lannoiteteollisuus, huonekaluteollisuus, kevyt ja elintarviketeollisuus ovat hallitsevia toimialoilla. Koksi, sementti, kalkki, typpilannoitteet, ruuansulatuselimistön rasvat ja öljyt, kuorma, traktorit ja työstökoneet metallien Muovikärkien osuus hallitseva osuus country's tuotannon ja työllisyyden.


Voivodeship on asettanut etusijalle joillakin alueilla mahdollisia tulevia investointihankkeita, eli alueiden kehitystä Euroopan kuljetuskäytävää (sisällä ja ympärillä A4-moottoritie, entinen lentokenttä Skarbimierz), kuin Wałbrzych Special Economic Zone "Invest Park "Nysa, Strzelce Opolskie talousalueella, high - tech alue, joka on verrattavissa Silicon Valley, nimeltään" Jackowa Dolina "Kędzierzyn-Koźle tai Kluczbork talousvyöhykkeellä käsitellään niitä merkittävimmistä.

Koulutus, tiede ja kulttuuri
Opole Voivodeship tarjoaa erilaisia \u200b\u200bkoulutusmahdollisuuksia ja erikoisuuksia. Alueen kuusi korkeakoulua (mukaan lukien ammatillinen niistä) antaa tarvittavat tutkimusinfrastruktuurin. Kaupunki Opole on alueen suurin akateeminen keskus, koti Opolen yliopistossa, Technical University of Opole, State Medical Vocational School ja School of Management ja hallinto, yli kolmekymmentäyksituhatta yliopisto-opiskelijaa. Kaksi muuta korkeakoulua alueella ovat valtion teknillisen Vocational School Nysa ja School of Humanities ja pedagogiikka Brzeg. Lisäksi monet satelliitti oksat maan yliopistoista on perustettu vuonna muissa kaupungeissa alueella.

Tutkimuspotentiaalia Opolen Voivodeship täydennetään neljällä tutkimuslaitosten (Institute of Mineral Rakennusmateriaalit, "Blachownia" Institute of Heavy Organic Synthesis Kędzierzyn, Puolan tiedeakatemian - Institute for Environmental Technologies) ja Sleesian instituutin johtava keskus, ja Opolski Park Technologiczny (Opole High - Tech Park).
Niistä merkittävä kulttuurilaitosten kaupungissa on Józef Elsner Opole Filharmonia (joka antoi konsertti Brysselin Grand Place merkitä Puolan liittymisen huomioon EU: n ja teki suuren konsertin kiertueen Kiinassa 2004-2005), Jan Kochanowski Theatre (jotka joka vuosi isännöi "Puolan Classic teatteri Confrontations"), tai Alojzy Smolka Teatteri Nukketeatteri ja näyttelijä Opole (National Festival of Nukketeatteri Teatterit). Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Opole Millennium amfiteatteri, hosting vuosittain National Festival Puolan Song.

Monet out-of alueen pääkaupunki aikakauslehti kulttuuritapahtumia järjestetään: Music juhla Kukkivat atsaleat (linna Moszna), Festival of Englanti Song ja kansainvälinen Poet Invasion of Sleesian Piast dynastia linna Brzeg, "Gaude Mater Polonia in memoriam of Vincent de Kielcza "tai kansainvälinen Percussion Festival.


Lisätietoja on saatavissa verkkosivuilla Opole Voivodeship: www.umwo.opole.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 26
Business members: 56
Facebook