Opole Voivodeship - moderni, ystävällinen, hyvin organisoitu

Opole Voivodeship sijaitsee Lounais-Puolassa, rajalla Tšekin tasavallassa ja neljässä Puolan pohjoisosassa, Ala-Sleesia, Wielkopolska, Łódź ja Silesia. Kätevä sijainti tärkeimmillä kauttakulkureiteillä rautateillä, maanteillä ja Odra-joen sisävesillä on alueen tärkeä voimavara.

Se sijaitsee Etelä-Puolan tärkeimmällä pääliikenneväylällä - A4-moottoritie, noita on Trans-Euroopan Berliini-Kiev-liikennekäytävä. Etelässä Opole Voivodeship jakaa kuusi rajanylityspaikkaa Tšekin tasavallan kanssa. Kansainvälinen itä-länsirautatie kulkee alueen läpi. Reitti on tarkoitus sisällyttää Euroopan laajuiseen rautatieverkkoon, mikä tarjoaa vankan pohjan Opole Voivodeshipin kestävälle ja dynaamiselle kehitykselle.

Opolen alue on Puolan, Saksan, Slesian ja Tšekin kulttuurien ja perinteiden risteys. Tämä kulttuurien sulatusrumpu on auttanut luomaan suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä yhteisössä. Itse asiassa kun Puolan hallintouudistus vuonna 1998 oli tasapainossa, Opole Landin kansalaiset ilmaisivat päättäväisyytensä ja vahvat siteensä alueen kanssa ja saivat omalla tavallaan oman voivodiksensa.


Matkailu nähtävyyksiä
Alueella on erinomaiset ilmasto- ja luonnonvarat ja se tarjoaa valikoiman ulkoilma-aktiviteetteja. Kesä- ja talviurheilumahdollisuudet ja seikkailumatkailut ovat eräitä hienoimpia alueita, joita ympäröi monimuotoinen maantieteellinen alue (Silesian Uplands, Silesianlahdella ja osa Sudeten Foothills, Oder Valley).
Suuri osa aluetta kattaa metsät, joissa on neljä luonnollista puistoa, monet suojelualueet ja biosfäärialueet. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec ja Racibórz-metsät ovat alueen suurimpia metsiä.
Retkeilijät ja pyöräilijät voivat arvostaa seikkailuja Pyhän Annin kukkulan tai Opava-vuoren reittien varrella (lähellä Tšekin rajaa ympäröi). Viime vuosina Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek on rakennettu monia moderneja virkistysalueita, joissa on viimeisimmät kylpylähoidot (uima-altaat, klassiset hierontapalvelut, poreallas jne.). Kamień Śląskin kylässä löytyy maan ensimmäinen paratiisi, joka tarjoaa Kneipp-hoitoa.
Uima-, auringonotto- ja vesiurheilun ystävät voivat nauttia vapaa-ajastaan \u200b\u200bOpalin vuoristoalueilla Turawassa, Nyan järvellä ja Otmuchów-järvellä Opava-vuorten jaloilla.

Opole Silesia on runsaasti historiallisia ja arkeologisia kohteita, ja sen muinaisia \u200b\u200bmuistomerkkejä eri historiallisista ikäisistä - goottilaistyylisistä linnoituksista, barokkityylistä pieniin 1800-luvun kartanoihin. Muuttuneista rakennuksista, jotka ovat huomattavan taiteellisia ja arkkitehtonisia, ovat Mosznan linna, Kopicen 1800-luvun kartanon rauniot, Silesian Piast-dynastian linna Brzegissä ja myöhäinen barokkirakennus Kamień Śląskissä.

Opolen alueella vierailemalla voi käydä Krasiejówissa, Ozimekin Gmina-paikkakunnalla, jossa yksi maailman suurimmista paleontologisista löytöistä on äskettäin tehty. Hyvin säilynyt täältä löydettyjen triasilaisten matelijoiden fossiiliset joukot ovat peräisin noin 225 miljoonasta vuotta sitten. Suunnitelmissa on perustaa museo ja matkailuala, joka tuo toivon herättävän matkailun elpymiseen alueella. Tammikuussa 2005 avattiin entisessä peruskoulussa pysyvä näyttely nimeltä "Walking with dinosaurus".Koulutus, tiede ja kulttuuri
Opole Voivodeship tarjoaa erilaisia \u200b\u200bkoulutusmahdollisuuksia ja erikoisuuksia. Alueella olevat kuusi korkeakoulua (myös ammatilliset) tarjoavat tarvittavan tutkimusinfrastruktuurin. Opolen kaupunki on alueen suurin akateeminen keskus, joka asuu Opolen yliopistossa, Opolen teknillisessä yliopistossa, valtion lääketieteellisessä ammatillisessa oppilaitoksessa ja hallinto- ja hallintokoulussa yli kolmekymmentätuhatta yliopisto-opiskelijaa. Kaksi muuta korkeakoulua alueella ovat Nysa-valtion tekninen ammattiopisto ja Brzegin humanistisen ja pedagogiikan oppilaitos. Lisäksi useat maan korkeakoulujen satelliittihaarat on perustettu muille alueen kaupungeille.

Opole Voivodeshipin tutkimuspotentiaalia täydentää neljä tutkimuslaitosta (Mineral Building Materials, Institute of Heavy Organic Synthesis, Kędzierzyn, Blachownia Institute of Environmental Technologies) ja Opolski Park Technologiczny (Opole High - Tech Park).
Kaupunkien merkittävimpiin kulttuurilaitoksiin kuuluu Józef Elsner Opole Philharmonic (joka järjestää konsertin Brysselin Grand Place -tapahtumassa merkitsemään Puolan liittyminen EU: hun ja tehnyt suurta kiertuetta Kiinassa vuosina 2004-2005), Jan Kochanowski Theater (joka järjestää vuosittain "Puolan klassisen teatterikokouksen") tai Opojon pojanpennun ja näyttelijän Alojzy Smolka -teatterin (kansallisten teatterifestivaalien festivaali). Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Opole Millennium Amphitheatre, joka järjestää vuosittain Puolan laulun kansallisen festivaalin.

Monia alueen pääkaupunkiseudun aikakauslehtiä järjestävät kulttuuritarjoukset: Moselan linnavuoren musiikkijuhla, Silesian Piast-dynastian linnan englantilaisen laulun ja kansainvälisen runoilun hyökkäys Brzegissä, Gaude Mater Polonia muistoksi Vincent de Kielcza "tai kansainvälinen perkussifestivaali.


Lisätietoja saa Opole Voivodeshipin internetsivustolta: www.opolskie.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 16
Business members: 69
Facebook