Wielkopolska alue

Wielkopolska on yksi Puolan suurimmista alueista. Alueen pinta-ala on 29 826 km2, mikä on 9,5 prosenttia Puolan kokonaispinta-alasta.
Maakunnassa on 35 piiriä.

Perus-hallinnollinen yksikkö maassa on yhteisö. Alueella on 226 yhteisöä. Molemmat alueet ja yhteisöt ovat hyvin erilaisia \u200b\u200balueen, väestön ja taloudellisten mahdollisuuksien kannalta.
Maakunnan suurin kaupunki on sen pääkaupunki - Poznań, jossa on 580 tuhatta asukasta (Puolan viidenneksi suurin kaupunki väkiluvultaan).

Wielkopolskan maakunnan talous on rakenteeltaan tasapainoista ja kehittynyttä, ja se johtaa monilla Puolan talouden toimialoilla. Kauppa ja rahoituspalvelut kehittyvät dynaamisesti. Aluetaloudelle on ominaista monipuolistaminen osa-alueiden kehitykselle. Tämä on seurausta Wielkopolskan eri osien luonnollisesta kehittymisestä.

Alueen tärkeimmät taloudelliset piirteet ovat:
- Poznan, joka sijaitsee keskeisellä paikalla alueella ja ympäröivät alueet, muodostaa merkittävän kasvun kaikissa talouden aloilla, ja se on alue, jossa tuotanto- ja palveluteollisuus, liike-elämä, korkea-asteen oppilaitos, tieteelliset, tutkimus- ja suunnitteluyksiköt ovat keskitetty
- alueen keskeiset ja eteläiset alueet yhdessä Poznańin maatalousmaan kanssa ovat erittäin tuottavia ja tarjoavat elintarvikkeita Wielkopolskalle ja muille alueille sekä kehittyneelle teollisuudelle, erityisesti elintarviketeollisuudelle,
- maakunnan itäinen alue muodostaa perustan polttoainetehokompleksille sekä metallurgiselle teollisuudelle,
- maakunnan pohjoinen alue, joka on enimmäkseen metsissä kehitetty puunjalostusteollisuus.

Wielkopolska on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat viettää lepoaikaa paikallisesti. Alueella on laaja kirjo erilaista matkailumuotoa. Monipuoliset maisemat, järvet ja joen laaksot, metsät, kansalliset ja lanscape-puistot, luonnonsuojelualueet ja luonnon muistomerkit tekevät Wielkopolska-alueelle suuren luonnonarvon. Historiallisia esineitä, runsaasti arkkitehtonisia muistomerkkejä, museoita ja muistomerkkejä.
Alueen pohjois- ja länsiosaa hallitsee luonto: maisema, jossa on enemmän järviä, suurempia metsätiloja ja vaihteleva maankoko.
Itä- ja etenkin eteläosa, jossa on vähemmän järviä ja metsiä, tarjoaa paljon enemmän historiallisia ja taiteellisia arvoja muistuttavia muistomerkkejä. Myös maatilamatkailu kasvaa suosiossa, matkailijat löytävät rauhallisuuden, luonnon ja nauttivat paikallisista elintarvikkeista.

Wielkopolskin hallitus tukee korkealaatuisten perinteisten elintarvikkeiden tuotantoa osallistumalla kansainvälisiin messuihin, edistämällä paikallisia viikonloppumarkkinoita, perinteisten tuotteiden luetteloiden jakelua, koulutusta ja seminaareja.

Culinary Heritage Wielkopolskan verkosto on tällä hetkellä 131 jäsentä.

Regional Information
Area sq.km: 29,826 
Population: 3,489,210 
Member since: 2008
Recipes: 11
Business members: 125
Homepage Facebook