Alanya

Alanya on kaupunki, joka sijaitsee Välimerellä, Antalyan lahden itärannikolla Anatolian niemimaalla ja sen historia juontaa juurensa antiikin. Alanyan ensimmäinen ihmissopimus alkaa luolissa ja juontaa juurensa 20.000 vuotta ylimpään paleoliittiseen ikään. Tänään Alanya on UNESCOn maailmanperintökaupunkien ehdokas tuhansien vuosien historiaan.
Alanyassa on tyypillinen Välimeren ilmasto, jossa on märkä, kostea talvi ja kuumat kesät. Talven keskilämpötila on 14ºC; kesän keskilämpötila on 27ºC. Kaupunki sijaitsee kuitenkin meren vieressä, kaupungin takana on Taurus-vuoria, joka on lähes yli 2000 metriä korkea. Luonnollisesti hoidetut rannat ulottuvat rannikkoa pitkin ja Alanyan rannikko Välimerelle on noin 100 km.
Vaikka kaupungin keskustan lumi on poikkeuksellinen luonnollinen tapahtuma, Taurus-vuoret, joissa useimmilla Alanyan ihmisillä on kyläkodit, peitetty valkoiseksi talvella. Taurus on olennaisen tärkeä Alanyan ihmisten elämässä. Menossa vuoristoon laitumelle ja kesän viettoon on tuhannen vuoden Turcoman-perinne ja se on edelleen olemassa Alanyassa. Nykyään sekä paikalliset että ulkomaiset matkailijat käyvät usein laitumilla.
Alanyassa järjestetään lukuisia kansainvälisiä urheilulajeja, kuten triatlonia, vuoristopyöriä, rantalentopalloa ja rantapalloa. Tavallaan Alanya on kuin vaihtoehtoisten urheilujen pääkaupunki Välimerellä. Keväällä syksyyn Alanyassa on paljon kansainvälisiä urheilutoimintoja.
Alanyassa; taloudellinen elämä riippuu matkailusta ja maataloudesta. Alanyalla on tärkeä rooli Turkin banaanissa, avokadossa ja sitrushedelmissä. Alanya on yksi Välimeren suurimmista ja suosituimmista lomakohteista, joissa on yhteensä 150 000 vuodepaikkaa.

Historialliset paikat: Alanyan linnoitus, Punainen torni, Telakka, Gun House, Şarapsa Inn, Kargı Inn, Alaran linnoitus, Alara Inn

Antiikkikaupungit: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Rannat: Kleopatran ranta, Keykubatin ranta, Alaran ranta, İncekumin uimaranta, Avsallarin uimaranta, Turklerin ja Payallarin ranta, Konaklın uimaranta, alku- ja oranssi rantoja, Kestelin uimaranta, Mahmutlarin ranta, Kargıcakin ranta,

Luolat: Damlataş-luola, Dim Cave, Piraattien luola, Lovers-luola, Fosforlu-luola

Picnic-alueet: Dim Brook, Oba-puro, Türbelinas-tasanko, Söğüt-tasanko, Dereköyn tasanko

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 58
Business members: 21
Homepage Facebook Instagram