Småland

Småland er en provins fuld af kulinariske oplevelser. Du vil finde en række små virksomheder, der gennem deres restauranter, butikker og gårde, tjener, sælger og producerer specialiteter fra deres lokalområde. De er stolte af deres kulinariske arv og indstille bordet for at tjene deres gæster. Kunne du tænke dig at smage kartoffel pandekage, stegt majroe, filet af sandart, paté af gedder, syltede sild fra Østersøen, laks-budding, kogt krebs, rugbrød, groft jorden røget pølse, lever budding, kartoffel pølse, tørret saltet førte af fårekød, enebær drikke, lingo bær marmelade, landmænd snoet bolle, beesting budding og den berømte Småland ost kage? For begyndere!

Mange århundreder siden Småland var nogle gange utilgængelige og uafhængig region på grænsen mellem Danmark og Sverige. Det er en provins fyldt med kontrast og et varieret landskab. Du vil finde både frugtbare landbrugsområder, som i kystområderne omkring den gamle by i Kalmar, og stenede grunde, som på det skotske højland øst for søen Vättern. Men du vil også finde de store skove, de store moser og de mange søer og vandløb.

Indbyggerne i Småland har skulle være genial at være i stand til at gøre brug af naturens egen spisekammer. De ingredienser og råvarer, som de har hentet i skoven og marker, gennem dyrkning eller avl, jagt og fiskeri, har sat deres præg på de kulinariske traditioner i Småland. De gamle pålidelige opskrifter er stadig og ofte i brug, men der er også en masse nye retter baseret på de reelt producerede ingredienser fra Småland.

Du vil finde vores broschure "Småländska Smaker" (Tastes of Småland) på Turistbureauet kontorer i Småland og på vores medlemmers virksomheder. Velkommen til provinsen Småland, i den sydøstlige del af Sverige.

Følg os på Facebook, Regional Matkultur Småland!

Regional Information
Area sq.km: 29,330
Population: 735,370 (2014)
Member since: 1999
Recipes: 11
Business members: 51
Facebook