Skåne - med en smag af paradis!

Det skandinaviske landskab er en konstant inspirationskilde for besøgende med hjerte til god mad og glæden ved opdagelsen. Scania byder på store sletter, rullende marker af rapsfrø, pilalléer, miles og miles af hvide sandstrande og slotte landskab, men også de dybe skove og stejle klipper. Den skandinaviske fødekultur er formet af Skånes geografiske forhold. Nærhed til havet på tre sider, det milde klima, en gunstig jord og de korte afstande mellem indlandet og kysten har skabt betingelser for kvalitetsprodukter fra korn- og grøntsagsfelter, frugtplantager, husdyr og kystfiskeri. Det er ikke underligt, at Skåne er blevet et center for både gastronomi og fødevareteknologi.

I Skåne har mad altid været en vigtig del af livet. Overalt i landskabet er der kroer, taverner og gårdsbutikker, der vidner om denne tradition. Her møder de traditionelle retter, der røget sild, vanille, gås, røget eller stegt ål. Her er de gode kødretter af svinekød, oksekød, lam, svinekød og fjerkræ. Den skandinaviske fødekultur udvikler sig konstant gennem de nyoprettede retter i traditionen, baseret på regionale produkter. En kulinarisk rejse gennem Skåne sildbord er et must, her er en sort, der skal testes. Omkring kysten er der masser af røghuse, hvor du kan nyde den lækre røget fisk, måske et rigtig godt scandinaviskt rugbrød.

Skånes landskabsfisk er ål, som kan fremstilles på mange forskellige måder. De fiskede langs kysterne i oktober - november og derefter arrangere ål festninger med mange forskellige forberedelser. Ålabodarna langs Hanöbay, miles af sandstrande er vel et besøg værd. Eller besøg et æbleplantage i maj, når det er smukt, når alle æbletræer er i blomst eller i september, når træerne er tunge med dejlig frugt.

Alt er muligt - bare for at komme ind i haven og nyde gæstfriheden!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 66
Business members: 78
Homepage Facebook