Skåne - med en smag af paradis!

Den skånske landskab er en konstant kilde til inspiration for besøgende med hjerte for god mad og glæden ved opdagelsen. Scania tilbyder store sletter, bølgende rapsmarker, pilalléer, miles og miles af hvide sandstrande og slotte landskab, men også de dybe skove og stejle klipper. Den skånske madkultur er blevet formet af Skåne geografiske forhold. Nærhed til havet på tre sider, det milde klima, et gunstigt jord og de korte afstande mellem de indre og kysten har skabt betingelser for produkter af høj kvalitet fra korn og grøntsager felter, frugtplantager, dyr og kystfiskeri. Det er ikke underligt, at Skåne er blevet et center for både gastronomi og fødevareteknologi.

I Skåne mad har altid været en vigtig del af livet. Overalt i landskabet er der kroer, værtshuse og gårdbutikker, der vidner om denne tradition. Her kan besøgende møde de traditionelle retter, der røget sild, vanillecreme, gås, røget eller stegt ål. Her er de gode kød retter af svinekød, oksekød, lam, vildt og fjerkræ. Den skånske madkultur er i konstant udvikling gennem de nyoprettede retter i tradition, baseret på regionale produkter. En kulinarisk rejse gennem Skåne sild bordet er et must, her er en sort, der skal testes. Omkring kysten er der masser af røgerier, hvor man kan nyde den mest lækre røget fisk, måske en rigtig god skånsk rugbrød.

Skånes liggende fisk er ål, som kan fremstilles på mange forskellige måder. De fiskede langs kysterne i oktober - november og derefter arrangere ål fester med masser af forskellige præparater. Ålabodarna langs Hanöbay er miles af sandstrande godt et besøg værd. Eller gøre et besøg på en æbleplantage i maj når det er på sit smukkeste når alle æbletræerne er i blomst, eller i september, hvor træerne er tung med dejlig frugt.

Alt er muligt - bare for at træde ind i haven og nyde gæstfriheden!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 67
Business members: 69
Homepage Facebook 
© Copyright 1995-2018 European Network of Regional Culinary Heritage  |  Disclaimer  |  Cookies & Privacy Policy
Webproduction 2003-2018 Jonas Lindqvist, IT-Syd