Warmia Mazury Powiśle

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship (Voivodeship er den største administration enhed i Polen på grund af den administrative opdeling af landet) er beliggende i den nordøstlige del af Polen. Den består af de historiske områder i Warmia, Mazury og Powiśle. På grund af de kvaliteter af sin art, er det anerkendt som en af \u200b\u200bde smukkeste områder i Polen.

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship er den fjerde største region i Polen med areal på mere end 24 000 km ².
Administrativ opdeling: 116 gminas, 19 poviats.
Hovedstaden i regionen: Olsztyn (den befolkning på mere end 170 000.).
Andre byer: Elblag (befolkningen i 130 000)., Elk (befolkning på 60 000).
Skove: 29,7% af området,
Vandområder: 6% af arealet,
Dyrket jord: 54% af arealet

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship er beboet af den befolkning på mere end 1,4 mio. Befolkningstætheden er det laveste i Polen, med 59 personer pr en kvadratkilometer (Polen - 122).

Det er den mest etnisk diversificeret område af landet med en lang række nationale minoriteter: ukrainerne (ca. 80,000), tyskerne (20.000), de sigøjnere, at Belorussians og andre
Dyrket jord fylder 54% af Voivodeship areal med 33,4% af agerjord, 7,5% af græsgange og 0,1% af frugtplantager skovene tegner sig for 29,7% af det samlede beløb.

De naturlige forhold (en kort vækstperiode, terræn konfiguration og jord diversificering) indstiller Voivodeship landbrug kravet om et højt niveau territorial udvikling og forårsage, at individuelle omkostninger ved landbrugsproduktionen er højere med lønsomhed lavere end i andre regioner i landet.

Næsten alle bedrifter er på private hænder. Arealet af den gennemsnitlige enkelte bedrift er ganske stor og udgør 14 ha mens andelen af \u200b\u200bbedrifterne større end 20 ha (14,5%) bestemt outnumbers landets gennemsnit. Den Voivodeship s vandområder besætte 6. 0% af sit område, som tegner sig for 18,2% af de polske farvande total. Forvaltning af fiskeriet spiller en væsentlig rolle i regionen og fungerer på tre niveauer: sø ledelse, dam ledelse og vandløbspleje. Sea fiskeri foregår i farvandene i Vistula-bugten. For så vidt angår markedet skala angår, regional landbrug hovedsagelig fremstiller og forarbejder afgrøder (79,4% af det dyrkede arealer) og kartofler (3,8%). Avl primært dækker fjerkræ, svin, kvæg, heste og en lille antal får.

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship, som en af \u200b\u200bde mindst forurenede områder i landet, er omfattet af de grønne lunger Polens program. De vigtigste sektorer i økonomien omfatter sund fødevareproduktion, træindustri, pro-økologisk skovforvaltning, økoturisme samt fremstilling af dæk, maskiner og udstyr med brug af rene industrielle teknologier og vedvarende energikilder.

De dominerende sektorer omfatter produktion af fødevarer og drikkevarer (ca. 32,2% af den industrielle solgt produktion), møbler (ca. 14,3%), elektriske maskiner og apparater (ca. 4,3%), tøj og pels beklædningsgenstande (ca. 1,6%). 42,5% af landets produktion af gummi merchandise kommer fra Olsztyn, hvor ligger et dæk plante.

Med BNP per capita svarende til PLN 14.065 Warmińsko-Mazurskie Voivodeship rangerer under landets gennemsnit (19.430). Ved udgangen af \u200b\u200b2002 opholdt sig på niveauet 72% af den polske middelværdi.

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship har 110.390 forretningsenheder registreret under REGON system med overvægt af den private sektor, der tegner sig for 94%.
Den industrielle produktion solgt i regionen kommer til PLN 13.900 millioner, som rangerer det område i den ellevte position blandt 16 voivodeships. Andelen af \u200b\u200bden private sektor i den industrielle produktion solgt udgør 86%. Blandt det samlede antal forretningsenheder 76,3% virksomheder er drevet af fysiske personer, 0,7% af kooperativer og 10,9% af kommercielle advokatfirmaer hvorimod statslige virksomheder tegner sig for blot 0,056% af det samlede beløb.

Warmia og Mazury er den region i bemærkelsesværdige turist-og fritidsaktiviteter kvaliteter. Det kaldes landet med tusind søer selvom deres antal skal fordobles.
De største søer er Śniardwy (113,8 km ²) og Mamry (104,4 km ²), mens de dybeste dem omfatte Wukśniki (68 m), Babięta Wielkie (65 m), Piłakno (56,6 m) og Ełckie Sø (55,8 m). Nogle af søerne, forbundet af kanaler og floder, strække til multikilometre vand ruter, hvoraf den Den Voivodeship har Vel også bidraget til skoven og urskove besætter næsten 30% af området og huser mange kulisser parker samt naturreservater bedst kendte den ene er Elblaski kanalen med det system af ramper gør det muligt ... jord rejsen.

Den Voivodeship rigdom er også bidraget til skoven og urskove besætter næsten 30% af området og huser mange kulisser parker samt naturreservater.
Skønheden i det naturlige landskab er komplet takket være menneskeskabte strukturer, dvs godt bevare gotiske slotte, kirker og paladser. 16 ud af 100 monumenter optaget på listen over usædvanlige seværdigheder i Polen, udarbejdet af en daglig "Rzeczpospolita", er placeret i Warmia og Mazury. Turistattraktioner forårsager, at regionen gennemsnitligt besøges med 5 millioner turister om året med hver femte, der kommer fra udlandet. Regionen byder på mere end 34 000 senge til rådighed.

Mange turister tiltrækkes af områderne Grunwald, hvor i 1410 de allierede polske og litauiske hære besejrede Den Tyske Orden. De år-for-år årsdage for slaget bliver fejret med forestillingerne formidle ånden i de seneste dage og præsentere ridder kultur. Andre attraktioner, der også nyder godt af en stor interesse med turister, omfatter ruinerne af den tidligere Hitlers militære hovedkvarter i Gierloz nær Kętrzyn samt Museum of Folk bygninger i Olsztynek.

Regional Information
Area sq.km: 24,173
Population: 1,440,000 (2014) 
Member since: 2005
Recipes: 120
Business members: 136
Homepage Facebook