Opole Voivodeship - moderne, venlig, godt organiseret

Opole Voivodeship ligger i det sydvestlige Polen, der grænser op til Den Tjekkiske Republik og fire polske provinser i Nedre Schlesien, Wielkopolska, Łódź og Schlesien. Praktisk placering på større transitruter med jernbane, ad landeveje og Odra floden indre vandveje er et vigtigt aktiv for regionen.

Det kan prale den sydlige Polens vigtigste masse transit rute - motorvej A4, witch er den del af det transeuropæiske Berlin - Kiev transportkorridor. Mod syd, Opole Voivodeship deler seks grænseovergange med Tjekkiet. En international øst-vest jernbane rute går gennem regionen. Ruten er planlagt til at indgå i det transeuropæiske jernbanenet, hvilket giver et solidt fundament for vedvarende og dynamisk udvikling af Opole Voivodeship.

Opole-regionen er en korsvej af polske, tyske, Silesian og tjekkiske kulturer og traditioner. Denne smeltedigel af kulturer har bidraget til at skabe tolerance og forståelse i samfundet. Og i virkeligheden, når den administrative reform af Polen i 1998 blev hængende i balance, borgerne i Opole Land udtrykte deres beslutsomhed og stærke bånd til regionen og fik deres egen måde - at have deres egen Voivodeship.
Marshal kontor Opole Voivodeship var første i landet til at modtage ISO 9001 Quality Management System Certification.

Turisme attraktioner
Regionen har fremragende klima og naturlige aktiver og tilbyder et udvalg af udendørs aktiviteter. Sommer og vinter udendørs rekreation og eventyr muligheder er nogle af de fineste, du vil finde overalt i regionen, der er præget af diversificeret topografi (Silesian Uplands, Silesian Lowland og en del af Sudeterne Foothills, Oder Valley).
Stor del af det område er dækket af skov med fire naturparker, mange beskyttede naturområder og biosfærereservater. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec og Racibórz Skovene er blandt de største skove i regionen.
Vandrere og cyklister kan værdsætte eventyr langs stierne i St. Anns Hill eller Opava Mountains (tæt på den tjekkiske grænse omgiver). Mange moderne rekreative resorts med de nyeste spa behandling faciliteter (svømmebassiner, klassiske massage, jacuzzi osv) er blevet bygget i de senere år i Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. I landsbyen Kamień Śląski kan du finde den første sanatorium i landet til at tilbyde Kneipp terapi.
Elskere af svømning, solbadning og vandsport kan nyde deres fritid på regionens dam søer i Turawa nær Opole eller Nysa Sø og Otmuchów Lake ved fødderne af Opava Mountains.

Opole Schlesien er rig på steder af historisk og arkæologisk interesse, med sine gamle monumenter fra de forskellige historiske aldre - fra gotisk stil befæstede slotte, barokke palæer til små 19. århundrede herregårde. Blandt meget besøgte bygninger af stor kunstnerisk og arkitektonisk interesse er slottet i Moszna, ruinerne af det 19. palæ århundrede i Kopice, Schlesien Piast dynastiet Slot i Brzeg og Late barok palæ i Kamień Śląski.

Når du besøger Opole-regionen, kan man ikke lade være med at besøge Krasiejów, en lokalitet i Gmina af Ozimek, hvor en af \u200b\u200bverdens største palæontologiske opdagelser er blevet gjort for nylig. Den velbevarede sæt fossiler af Trias krybdyr findes her tilbage til omkring 225 millioner år siden. Det er planen at etablere et museum og turist-site til at bringe en gnist af håb for turist vækkelse i regionen. I januar 2005, en permanent udstilling med titlen "Walking med Dinosaur" blev åbnet i den tidligere folkeskole.

Økonomi
Opole Land skiller sig ud nationalt grundet sin store økonomiske og investering potentiale og hurtig sats på ejerskab transformationer. Industri er kendetegnet ved en ensartet fordeling på tværs af Voivodeship og ved en diversificeret struktur. Ved udgangen af \u200b\u200b2004 var der mere end 90.000 virksomheder, der opererer her, blandt dem nogle 80.000 private. Bygge- og anlægsbranchen, elektrisk maskine og metalindustrien, den kemiske industri, brændstof og energi industri, gødning industri, møbelindustri, lys og fødevareindustrien er fremherskende industrier. Koks, cement, kalk, kvælstofgødning og fordøjelsessystemet fedtstoffer og olier, lastbiler, traktorer og værktøjsmaskiner til metal plast arbejder udgør en dominerende andel af landets produktion og beskæftigelse.


Den Voivodeship har prioriteret nogle områder af potentielle fremtidige investeringsprojekter, nemlig at udviklingen af \u200b\u200bde områder i Den Europæiske Transportation korridor (i og omkring motorvej A4, den tidligere lufthavn i Skarbimierz), de af Wałbrzych særlige økonomiske zone "Invest park "i Nysa, Det Strzelce Opolskie Økonomiske Samarbejdsområde, high - tech område, der er sammenlignelig med Silicon Valley, kaldet" til Jackowa Dolina "i Kędzierzyn-Koźle eller Kluczbork økonomiske zone nævne de mest fremragende.

Uddannelse, videnskab og kultur
Opole Voivodeship tilbyder en række uddannelsesmuligheder og specialiteter. Regionens seks højere læreanstalter (herunder faglige dem) stille den nødvendige forskningsinfrastruktur. Byen Opole er regionens største akademiske center, hjem til Opole Universitet, Tekniske Universitet Opole, staten Medical Vocational School og School of Management og Administration, med over 31.000 universitetsstuderende. To andre højere uddannelsesinstitutioner i regionen er State Technical Vocational School i Nysa og School of Humanities og Pædagogik i Brzeg. Desuden har mange satellit grene af landets universiteter blevet etableret i andre byer i regionen.

Forskningspotentiale Opole Voivodeship fuldendes af fire forskningsfaciliteter (Institute of Mineral Byggematerialer, "Blachownia" Institute of Heavy Organic Synthesis i Kędzierzyn, Polish Academy of Sciences - Institut for Miljøteknologi) med Silesian Institute som et førende center, og Opolski Park Technologiczny (Opole High - Tech Park).
Blandt de fremtrædende kulturinstitutioner i byen er Józef Elsner Opole Philharmonic (der gav en koncert på Brussels Grand Place at markere Polens til EU, og gjorde en stor koncert turné i Kina i 2004-2005), Jan Kochanowski Theatre (at der hvert år er vært for "polske Classic Theatre Konfrontationer") eller Alojzy Smolka Theatre of the Puppet og skuespiller i Opole (National Festival of Puppet Theatres). Og sidst men ikke mindst, Opole Millennium Amphitheatre, der er vært for årlige National Festival af polsk Song.

Mange uden for Region hovedstad periodiske kulturelle begivenheder er organiseret: Musik Feast af blomstrende Azalea (The Castle i Moszna), Festival of English Song og International Poet Invasion af schlesiske Piast dynastiet Slot i Brzeg, "Gaude Mater Polonia in memoriam af Vincent de Kielcza "eller internationale Percussion Festival.


Yderligere oplysninger kan fås på webstedet for Opole Voivodeship: www.umwo.opole.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 26
Business members: 56
Facebook