Opole Voivodeship - moderne, venlig, godt organiseret

Opole Voivodeship ligger i det sydvestlige Polen, der grænser op til Den Tjekkiske Republik og fire polske provinser i Nedre Schlesien, Wielkopolska, Łódź og Schlesien. Praktisk beliggenhed på større transitruter med jernbane, vej og Odra flod indre vandveje er et vigtigt aktiv for regionen.

Det kan prale af Sydpolens vigtigste massetransporterrute - A4-motorvejen, heksen er den del af Transeuropæiske Berlin-Kiev-transportkorridoren. Mod syd deler Opole Voivodeship seks grænseovergange med Den Tjekkiske Republik. En international øst-vest jernbanerute går gennem regionen. Ruten er planlagt at indgå i det transeuropæiske jernbanenet og derved tilvejebringe et solidt grundlag for en vedvarende og dynamisk udvikling af Opole Voivodeship.

Opole-regionen er et kryds af polske, tyske, schlesiske og tjekkiske kulturer og traditioner. Denne smeltedigel af kulturer har bidraget til at skabe tolerance og forståelse i samfundet. Og da den administrative reform af Polen i 1998 hængte i balancen, udtrykte borgerne i Opole Land deres beslutsomhed og stærke bånd til regionen og fik deres egen vej - at have deres eget Voivodeship.


Turisme attraktioner
Regionen har fremragende klima og naturlige aktiver og tilbyder et udvalg af udendørs aktiviteter. Sommeren og vinteren udendørs rekreation og eventyr muligheder er nogle af de fineste du vil finde overalt i regionen, der er præget af diversificeret topografi (Silesian Uplands, Silesian Lowland og en del af Sudeten Foothills, Oder Valley).
En stor del af området er dækket af skove med fire naturparker, mange beskyttede naturområder og biosfærereserver. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec og Racibórz Forests er blandt de største skove i regionen.
Vandrere og cyklister kan sætte pris på eventyr langs stierne St. Ann's Hill eller Opava Mountains (tæt på den tjekkiske grænse omgiver). Mange moderne rekreative feriesteder med de nyeste spa-behandlingsfaciliteter (svømmebassiner, klassisk massage, jacuzzi osv.) Er blevet bygget de seneste år i Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. I landsbyen Kamień Śląski kan du finde det første sanatorium i landet for at tilbyde Kneipp-terapi.
Elskere af svømning, solbadning og vandsport kan nyde deres fritid på Regionens dæmnings søer i Turawa nær Opole eller Nysa-søen og Otmuchów-søen ved foden af \u200b\u200bOpava-bjergene.

Opole Silesia er rig på steder af historisk og arkæologisk interesse med sine gamle monumenter i de forskellige historiske aldre - fra gotiske slotte, barokke palæer til små herregårde fra det 19. århundrede. Blandt meget besøgte bygninger af stor kunstnerisk og arkitektonisk interesse er slottet i Moszna, ruinerne af det 19. århundrede herregård i Kopice, slottet Silesian Piast-dynastiet i Brzeg og det sene barok palæ i Kamień Śląski.

Når man besøger Opole-regionen, kan man ikke undgå at besøge Krasiejów, en lokalitet i Gmina i Ozimek, hvor en af \u200b\u200bverdens største palæontologiske opdagelser er lavet for nylig. Det velbevarede sæt fossiler af triasreptiler fundet her dateres tilbage til omkring 225 millioner år siden. Det er planlagt at oprette et museum og turiststed for at skabe en gnist af håb om turistopvækst i regionen. I januar 2005 blev der åbnet en permanent udstilling med titlen "Walking with Dinosaur" i den tidligere grundskole.Uddannelse, videnskab og kultur
Opole Voivodeship tilbyder en række uddannelsesmuligheder og specialiteter. Regionens seks højere uddannelsesinstitutioner (herunder erhvervsuddannede) giver den nødvendige forskningsinfrastruktur. Byen Opole er Regionens største akademiske center, hjemsted for Opole Universitet, Opole Tekniske Universitet, Statens Medicinske Vocational School og School of Management and Administration med over tredive tusind universitetsstuderende. To andre videregående uddannelsesinstitutioner i Regionen er Statens Tekniske Erhvervsskole i Nysa og Skolen for Humaniora og Pædagogik i Brzeg. Derudover er mange satellitafdelinger af landets universiteter etableret i andre byer i regionen.

Opole Voivodeship's forskningspotentiale er afsluttet af fire forskningsfaciliteter (Institute of Mineral Building Materials, "Blachownia" Institut for Heavy Organic Synthesis i Kędzierzyn, Polsk Videnskabsakademi - Institut for Miljøteknologier) med Silesian Institute som et førende center, og Opolski Park Technologiczny (Opole High-Tech Park).
Blandt de fremtrædende kulturinstitutioner i byen er Józef Elsner Opole Philharmonic (der gav en koncert på Bruxelles Grand Place for at markere Polens tiltrædelse af EU og lavede en stor koncerttur i Kina i 2004-2005), Jan Kochanowski Theatre (der hvert år er vært for de "polske Classic Theatre Confrontations") eller Alojzy Smolka Theatre of the Marionet og Skuespiller i Opole (National Festival of Puppet Theaters). Og sidst men ikke mindst, Opole Millennium Amphitheatre, der er vært for den årlige National Festival of Polish Song.

Mange af regionens hovedstadens periodiske kulturarrangementer er organiseret: Blomstrende Azaleas Musikfestival, Slottet i Moszna, Festival for Engelsk Sang og International Poet Invasion of the Silesian Piast Dynasty Castle i Brzeg, "Gaude Mater Polonia in memoriam of Vincent de Kielcza "eller International Percussion Festival.


Yderligere information kan fås på Opole Voivodeships websted: www.opolskie.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 16
Business members: 69
Facebook