Wielkopolska regionen

Wielkopolska er en af \u200b\u200bde største regioner i Polen. Arealet er 29 826 kvadratkilometer, hvilket udgør 9,5% af Polens samlede areal.
Provinsen består af 35 distrikter.

Den grundlæggende administrative enhed i landet er et fællesskab. Der er 226 samfund i regionen. Både distrikter og samfund er meget forskellige med hensyn til areal, befolkning og økonomisk potentiale.
Den største by i provinsen er hovedstaden - Poznań med 580 tusind indbyggere (Polens femte største by med hensyn til befolkning).

Økonomien i Wielkopolska-provinsen er strukturelt afbalanceret og udviklet, og som en region fører den til mange brancher af økonomisk aktivitet i Polen. Sektoren for handel og finansielle tjenesteydelser udvikler sig dynamisk. Den regionale økonomi er præget af diversificering af subregionernes udvikling. Dette er et resultat af naturlig udvikling af forskellige dele af Wielkopolska.

De vigtigste økonomiske forhold i regionen er:
- Poznań, der er centralt beliggende i regionen, sammen med de omkringliggende områder udgør et væsentligt vækstpunkt i alle brancher af økonomien. Det er et område, hvor fremstillings- og servicebranchen, erhvervslivet, institutionen for videregående uddannelser, videnskabelige, forsknings- og designenheder er koncentreret
- Regionens centrale og sydlige områder, sammen med Poznańs landbrugsområde, er yderst produktive og giver mad til Wielkopolska og andre regioner samt udviklet industri, især fødevareforarbejdning,
- provinsens østlige del udgør en base for et brændstofkraftkompleks såvel som metallurgi,
- det nordlige område i provinsen, der hovedsagelig er skovlagt med en udviklet træforarbejdningsindustri.

Wielkopolska er en ideel destination for dem, der ønsker at tilbringe deres leasure tid lokalt. Regionen er et bredt spektrum af forskellige former for turisme. Varieret landskab, søer og flod dale, skove, nationale og lanscape parker, naturreservater og naturmonumenter af naturen gør Wielkopolska en region af stor naturlig værdi. Historiske genstande, et væld af monumenter af arkitektur, museer og mindesmærker.
Den nordlige og vestlige del af regionen er domineret af naturen: landskabet med det større antal søer, større skovkomplekser og varieret landkonfiguration.
Den østlige og især den sydlige del med færre søer og skove tilbyder mange flere monumenter af stor historisk og kunstnerisk værdi. Også agritourisme vokser i popularitet, hvor turist kan finde ro, natur og nyde lokale fødevarer.

Bestyrelsen i Wielkopolska Region støtter produktion af traditionelle fødevarer af høj kvalitet ved at deltage i internationale messer, fremme af lokale weekendmarkeder, distribution af katalog over traditionelle produkter, træning og seminarer.

Netværket af kulinariske arv Wielkopolska har 131 medlemmer lige nu.

Regional Information
Area sq.km: 29,826 
Population: 3,489,210 
Member since: 2008
Recipes: 11
Business members: 125
Homepage Facebook