Świętokrzyskie

Świętokrzyskie Voivodeship er beliggende i det sydøstlige Polen, om passage af de vigtige kommunikations stier. Regionen, med sit navn stammer fra Świętokrzyskie Mountains (Hellig Kors Mountains) kuperet omkring hovedstaden, Kielce, tilhører en større geografisk område af Lesser Poland Upland (Wyżyna Małopolska). Det er omgivet af Pilica-floden fra vest og Vistula fra syd og øst. De mest interessante og sjældne arter af planter og dyr er blevet bevaret i talrige naturreservater og landskab parker.

Et af de ældste bjergkæder i Europa, de Świętokrzyskie Mountains plejede at være kendt som heksene 'samlingspunkt for deres helvedes sjov og dans. Sådan er folkeeventyr, men resterne af sten kultisk dæmning fra omkring det 8. århundrede, der omgiver spidsen af \u200b\u200bHoly Cross Mount, er beviset for hedensk gudsdyrkelse. I Świętokrzyskie Mountains talrige spor af den heroiske og tragiske fortid i dette land kan findes - tidligere beskrevet af en af \u200b\u200bde største sønner i landet - forfatteren Stefan Żeromski.

Menuen i Świętokrzyskie regionen ikke kunne eksistere uden kartofler, melede retter og byg, hirse eller boghvede gryn. Som kød sjældent dukkede op i den lokale kost i fortiden, var det held erstattes med frugt, grøntsager og mejeriprodukter. Den mest repræsentative skålen af \u200b\u200bvores region er zalewajka Świętokrzyska, en slags sur suppe lavet af gærede rugmel og kartofler. De regionale kager og rugbrød vil tilfredsstille de mest krævende smag, som vil lækker Świętokrzyski og Falkowski honning. The korczyńska bean er en karakteristisk produkt af Ponidzie, mens hirse, hvorfra hirse gryn fremstilles, er identificeret med området omkring Opatów. Den Sandomierski jord er kendt for æbleplantager og tomat plantager, ligesom Szydłów og dens omgivelser er berømte for deres blommer. Den østlige del af regionen er dækket med Strawberry Fields, hvor "Buska faworytka" ("den Busko favorit") er den mest populære arter.

Den hurtige udvikling af traditionelle restauranter og landboturisme tilbyder uforglemmelige og utrolige kulinariske oplevelser. Du kan prøve nælden suppe eller sorrel suppe efterfulgt med kartoffel dumplings, og har nogle lækre hjemmelavede cherry snaps til dessert.

Hvorfor vente? Kom til Świętokrzyskie regionen og overgive sig til charmen af \u200b\u200bvidunderlige seværdigheder og smagen af \u200b\u200bvores ekstraordinære fødevarer.

Regional Information
Area sq.km: 11,672 
Population: 1,263,176 
Member since: 2009
Recipes: 52
Business members: 81