Dalmatien - evig inspiration!

Den centrale del af Adriaterhavskysten, fra Marina i nord til Gradac i syd, dybt trukket under skørter over de omkringliggende bjerge, med en række øer og snesevis af kilometer stenstrande, med en grøn bagland yderligere beriget af floderne Jadro og Cetina, er et turistområde med en lang og rig tradition, historie og kultur.

Den usædvanlige kombination af naturlig skønhed beriget af Antic, gammel-kroatisk, romanske og lokale folk arkitektur, hvilket afspejles langs kysten og øerne i de små byer og bycentre, tilbyder en bred vifte af muligheder for hvile og sjov, en lulling stilhed men også støjende Middelhavet nætter pakket ind i den varme brise af syd.
Det, der er fælles for det hele er den enkle og varm hearted velkommen tilbudt af dine værter, deres muntre og larmende natur, og deres utilslørede ønske om at tilbyde deres gæster det bedste af alting.

Dette er en skat, som ikke kan pakkes i en kuffert når de skal hjem, men det vil fylde din sjæl indtil dit næste besøg i hjertet af Adriaterhavet - bestemmelsessted evig inspiration!
Split-Dalmatia County er den største kroatiske amt med et samlet areal på 14106.40 km2.

Geografisk er det placeret i den centrale del af Adriaterhavskysten. Det strækker sig fra Vrlika i nord til den længst kroatiske ø Palagruza i syd, og fra Marina i vest til Vrgorac i øst.

Split grænser: De amtslige grænser på den nordlige med Republikken Bosnien-Hercegovina, mod øst med Dubrovnik-Neretva County, og den strækker sig sydpå til grænsen til kroatiske territorialfarvand.

Amtet er opdelt i tre geografiske underenheder:
• bagland,
• kystområde
• øer.

Baglandet, i det kontinentale del amtet, er gennemskåret af bjerge, der løber parallelt med kysten. Området er tyndt befolket og økonomisk fattige.
Kystområdet gør en smal stribe langs kysten mellem bjergkæder og havet. Dette område er meget urbaniseret og økonomisk udviklede i forhold til baglandet. Øerne er tyndt befolket, økonomisk mere udviklet end baglandet; Men på grund af forskellige omstændigheder, har de oplevede permanent udvandring af befolkningen.

Øen område af amtet består af 74 øer og 57 holme og rev. Størrelsen og befolkningen er på 5 øer, som er Ciovo, Solta, Brac, Hvar og Vis; og 6 mere beboede øer: Veli Drvenik Mali Drvenik St. Clement, Scedro Bisevo og St. Andrew.

Split-Dalmatia County er i den zone af Adriaterhavet type klima Middelhavet hvis grundlæggende funktioner er varme og tørre somre og milde, våde vintre.

Regional Information
Area sq.km: 4,540
Population: 454,798
Member since: 2013
Recipes: 56
Business members: 42
Facebook Twitter