Alanya

Alanya er en by beliggende i Middelhavet, i den østlige kyst af Antalya-bugten på den anatolske halvø og dens historie går tilbage til antikken. Den første menneskelige bosættelse i Alanya starter i hulerne og går tilbage 20.000 år til den øvre palæolithiske alder. I dag er Alanya en kandidat til UNESCOs verdensarvssteder med sin tusind års historie.
Alanya har et typisk middelhavsklima med våde fugtige vintre og varme tørre somre. Den gennemsnitlige vintertemperatur er 14ºC; den gennemsnitlige sommertemperatur er 27ºC. Byen ligger dog ved siden af havet, bag byen ligger Taurusbjergene, som er næsten 2000 meter høje. De naturlige velholdte strande strækker sig langs kysten, og den samlede kystlinje Alanya til Middelhavet er ca. 100 km.
Skønt sne i byens centrum er en ekstraordinær naturbegivenhed, Taurusbjerge, hvor de fleste mennesker fra Alanya har landsbyhuse, dækket hvide om vinteren. Taurusen har afgørende betydning for Alanya-folkens liv. At gå på græs i bjergene og tilbringe sommertid er der en tusindårig Turcoman-tradition og eksisterer stadig i Alanya. I dag besøger både lokale og udenlandske turister almindeligt græsgange.
Alanya er vært for et stort antal internationale sportsgrene som triathlon, mountain bike, beachvolleyball og beach fodbold. Alanya er som en hovedstad for alternative sportsgrene i Middelhavet. Fra forår til efterår er der masser af internationale sportsaktiviteter i Alanya.
I alanya Økonomisk liv afhænger af turisme og landbrug. Alanya spiller en vigtig rolle i Tyrkiets banan, avocado og citrusdyrkning. Alanya er et af de største og mest populære feriemål i Middelhavet med et samlet antal på 150.000 sengepladser.

De historiske steder: Alanya Fortress, Red Tower, Dockyard, Gun House, Sahara Inn, Kargı Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antikke byer: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Strande: Cleopatra Strand, Keykubat Strand, Alara Strand, İncekum Strand, Avsallar Strand, Turkler og Payallar Strand, Konaklı Strand, Begonvil og Orange Strande, Kestel Strand, Mahmutlar Strand, Kargıcak Beach,

Caves: Damlataş Cave, Dim Cave, Pirateshave, Cave of Lovers, Fosforlu Cave

Picnic områder: Dim bæk, Oba bæk, Türbelinas plateau, Söğüt plateau, Dereköy plateau

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 58
Business members: 21
Homepage Facebook Instagram