Skåne - s okusom raja!

Scanian krajolik je stalni izvor inspiracije za posjetitelje sa srcem za dobru hranu i radost otkrića. Scania nudi ogromne ravnice, valjanje polja uljane repice, pilalléer, kilometre bijele pješčane plaže i dvoraca krajolika, ali i duboke šume i strme litice. Kultura Scanian hrana je oblikovala Skane geografskim uvjetima. Udaljenost do mora na tri strane, blage klime, povoljnog tla i kratke udaljenosti između kopna i obale stvorila uvjete za visokokvalitetnim proizvodima iz žitarica i povrća polja, voćnjaka, stoku i obalnog ribarstva. Nije ni čudo da je Skåne postala središte za oba gastronomije i prehrambene tehnologije.

U Skåneu hrana je uvijek bila važan dio života. Svugdje u krajoliku postoje pansioni, konobe i domaće trgovine koji svjedoče o tom tradicijom. Ovdje posjetitelji susreću u tradicionalnim jelima koji dimljenu haringu, krema, guska, dimljene jegulje ili pržena. Ovdje je dobri mesnim jelima od svinjetine, govedine, janjetine, divljači i peradi. Kultura Scanian hrana se stalno razvija kroz novonastalim jela u tradiciji, na temelju regionalnih proizvoda. Kulinarsko putovanje kroz Skåne haringe stolu je potrebno, ovdje je sorta koja mora biti testirani. Oko obali ima dosta smokehouses gdje možete uživati \u200b\u200bu većini ukusna dimljene ribe, možda stvarno dobar Scanian raženi kruh.

Skanes krajolik riba je jegulje, koja se može pripremiti na mnogo različitih načina. Oni su lovili uz obale u listopad-studeni, a zatim organizirati jegulje blagdane s mnogo različitih pripravaka. Ålabodarna zajedno Hanöbay, kilometri pješčanih plaža su dobro vrijedi posjetiti. Ili bi posjet voćnjaka jabuka u svibnju kada je u svom najljepši kad sve jabuke u cvatu ili u rujnu, kada su stabla teška s lijepim voćem.

Sve je moguće - samo korak u vrtu i uživati \u200b\u200bu gostoprimstvu!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 67
Business members: 70
Homepage Facebook 
© Copyright 1995-2018 European Network of Regional Culinary Heritage  |  Disclaimer  |  Cookies & Privacy Policy
Webproduction 2003-2018 Jonas Lindqvist, IT-Syd