Opole Voivodeship - moderni, prijateljski, dobro organizirani

Opole Voivodeship nalazi u jugozapadnoj Poljskoj, na granici Češke i četiri poljskih pokrajina Donja Silesia, Wielkopolska, Lodzu i Šleskoj. Povoljan položaj na glavnim tranzitnim pravcima željeznicom, cestom i unutarnjim plovnim putovima rijeke Odra je važno sredstvo u regiji.

Ona ima South Poljske najvažniji masovni tranzitni pravac - autocestom A4, vještica je dio transeuropski Berlinu - Kijev prometnom koridoru. Na jugu, Opole Voivodeship dijeli šest graničnih prijelaza sa Češke. Međunarodna istok-zapad željeznički pravac prolazi kroz regiju. Put planira se uključiti u transeuropskoj željezničkoj mreži, čime se osigurava solidne temelje za održivi i dinamičan razvoj Opole Voivodeship.

Opole regija je raskrižje poljskih, njemačkih, Silesian i čeških kultura i tradicija. Ovaj melting pot kultura pridonijela stvaranju tolerancije i razumijevanja u društvu. A u stvari, kada se upravna reforma Poljskoj u 1998 je visio o koncu, građani Opole zemlji izrazili su odlučnost i jake veze s regijom i dobio svoj način - da imaju svoj vlastiti Voivodeship.
Maršal Ured Opole Voivodeship bio prvi u zemlji za primanje ISO 9001 sustava upravljanja kvalitetom.

Turističke atrakcije
Regija ima izvrsnu klimu i prirodne vrijednosti te nudi izbor aktivnosti na otvorenom. Ljetne i zimske rekreacije i avanture mogućnosti su neke od najboljih ćete naći bilo gdje u regiji koji se odlikuje raznolika topografije (Silesian Uplands, Silesian nizinski i dio sudetskih podnožju, Oder Valley).
Veliki dio teritorija pokriveno šumom s četiri parkova prirode, mnogo zaštićenih prirodnih područja i rezervata biosfere. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniecu i Racibórz Šume su među najvećim šumama u regiji.
Planinari i biciklisti mogu cijeniti avanture stazama Sv Ane Hill ili Opava Planine (u blizini češke granice okružuje). Mnogi moderni rekreacijski naselja s najnovijim sadržajima tretman (bazeni, klasične masaže, jacuzzi, itd) su izgrađena u posljednjih nekoliko godina u Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. U selu Kamien Śląski možete pronaći prvi sanatorij u zemlji ponuditi Kneipp terapija.
Ljubitelji kupanja, sunčanja i vodenih sportova mogu uživati \u200b\u200bu svoje slobodno vrijeme u regiji brane jezera u blizini Opole Turawa ili Nysa jezero i Otmuchów jezera na noge Opava planinama.

Opole Šleska je bogata mjestima od povijesnog i arheološkog interesa, sa svojim drevnim spomenicima različitih povijesnih dobi - od Gothic stilu utvrđenih dvoraca, baroknim palačama malim 19. stoljeća kurija. Među mnogo posjetili zgrada znatne umjetničke i arhitektonske interesa su dvorac u Moszna, ruševine 19. stoljeća ljetnikovac u Kopice, Silesian Piast dinastije Dvorac u Brzeg i kasnobaroknu dvorac u Kamien Śląski.

Kada posjetite Opole regiju, nitko ne može pomoći, ali posjetiti Krasiejów, a mjesto u Gmina od Ozimek, gdje se nad svjetskim najveći paleontoloških otkrića je napravio u zadnje vrijeme. Dobro očuvan set fosilima trijasa gmazova naći ovdje datiraju prije oko 225 milijuna godina. Planira se postaviti muzej i turističko mjesto donijeti iskru nade za turistički preporod u regiji. U siječnju 2005. godine stalni postav pod nazivom "Šetnja s Dinosaur" otvorena je u bivšoj osnovnoj školi.

Ekonomija
Opole Zemljište ističe nacionalno zbog svoje velike ekonomske i investicijski potencijal i brzi tečaj vlasničkih transformacija. Industrija karakterizira ravnomjerniji preko vojvodstva i raznolik strukture. Na kraju 2004. godine bilo je više od devedeset tisuća tvrtki posluje ovdje, među njima i neki osamdeset tisuća privatnih. Izgradnja i građevinarstvo, električni stroj i metalna industrija, kemijska industrija, goriva i energetike, industrije gnojiva, industrija namještaja, svjetlo i prehrambena industrija su dominantne industrije. Koks, cement, vapno, dušičnih gnojiva, prehrambenih masti i ulja, kamioni, traktori i strojni alati za metal plastika radnog račun vladajućeg udjela u državi omogućila proizvodnje i zaposlenosti.


Voivodeship dao prednost nekim područjima potencijalnih budućih investicijskih projekata, i to za razvoj područja Europske Transport koridora (unutar i oko autoceste A4, bivši zračne luke u Skarbimierz), onima Wałbrzych posebne gospodarske zone "Invest Park "u Nysa, Strzelce Opolskie ekonomsko područje, high - tech područje koje se može usporediti s Silicijskoj dolini, pod nazivom" Jackowa Dolina "u Kędzierzyn-Koźle ili kluczbork gospodarske zone spominjem one najistaknutijih.

Obrazovanje, znanost i kulturu
Opole Voivodeship nudi razne obrazovne mogućnosti i specijaliteta. Regije šest visoka učilišta (uključujući i one strukovnih) pružiti potrebnu istraživačku infrastrukturu. Grad Opole je područje je najveći sveučilišni centar, dom Sveučilišta u Opole, Tehničkog sveučilišta u Opole, Državnog Medicinskog fakulteta strukovno i School of Management i uprave, s više od 31.000 studenata. Dva druga visoka učilišta u regiji Državno tehničko Strukovna škola u Nysa i škola humanističke i Pedagogija u Brzeg. Osim toga, mnogi satelitski grane sveučilišta u zemlji su uspostavljeni iu drugim gradovima u regiji.

Istraživanje potencijal Opole Voivodeship završava četiri istraživačkih institucija (Institut Minerali građevinskog materijala, "Blachownia" Institut za teške organskoj sintezi u kędzierzyn, Poljske akademije znanosti - Zavod za zaštitu okoliša tehnologije) sa Silesian Instituta kao vodeći centar, i Opolski park Technologiczny (Opole visoke - Tech park).
Među istaknutim kulturnim institucijama u gradu je Józef Elsner Opole filharmonije (koji je dao koncert na Bruxellesa Grand Place obilježiti ulazak Poljske u EU, i napravio veliku koncertnu turneju u Kini u 2004-2005), Jan Kochanowski Kazalište (koji se svake godine održava na "poljski Classic kina sukoba"), ili Alojzy Smolka kazalište lutaka i glumac u Opole (nacionalni festival lutkarskih kazališta). I zadnje ali ne i najmanje važno, Opole Millenium Amfiteatar, hosting godišnji nacionalni festival poljskog Song.

Mnogi izvan Regija glavnoga grada povremenih kulturnih događanja se organizira: Glazba Blagdan cvjetanja azaleja (dvorac u Moszna), Festival of Song i Međunarodnog pjesnik Invazija na Silesian Piast dinastije Dvorac u Brzeg "Gaudeu Mater Polonia in memoriam Vincent de Kielcza "ili Međunarodni udaraljkaški festival.


Dodatne informacije mogu se dobiti na web stranici Opole Voivodeship: www.umwo.opole.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 26
Business members: 56
Facebook