Świętokrzyskie

Świętokrzyskie vojvodstvo se nalazi u jugo-istočnoj Poljskoj, na križanju važnih komunikacijskih staza. Regija, u njegovo ime podrijetlom iz Świętokrzyskie Planine (Sveti križ Mountains) valovite oko svoje kapitala, Kielce, pripada većem geografskom području Lesser Poland Upland (Wyżyna Malopolska). To je okružen u Pilici rijeke na zapadu i Visle s juga i istoka. Najzanimljiviji i rijetkih vrsta biljaka i životinja su sačuvane u brojnim prirodnim rezervatima i parkovi.

Jedan od najstarijih planinskih lanaca u Europi, Świętokrzyskie Planine se nekada poznat kao vještičjem okupljanje svog paklenog zabave i plesa. Takvi su narodne priče, ali ostaci kamenog nasipa kultnom od oko 8. stoljeća, oko vrha Svetog Križa Gori, su dokaz poganskog obožavanja. U Świętokrzyskie Planine brojni tragovi herojske i tragične prošlosti ove zemlje mogu se naći - prošlost opisao jedan od najvećih sinova ove zemlje - pisac Stefan Żeromski.

Izbornik Świętokrzyskie regiji ne može postojati bez krumpira, blijed jela i ječma, prosa i heljde griz. Kao što je meso rijetko pojavljuje u lokalnoj prehrani u prošlosti, što je uspješno zamijenio s voćem, povrćem i mliječnim proizvodima. Najreprezentativniji jelo od naše regije je zalewajka świętokrzyska, vrsta kisela juha od fermentiranog raženog brašna i krumpira. Regionalni kolače i raženi kruh će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse, kao što će i ukusna Świętokrzyski fałkowski meda. Korczyńska grah je karakteristika proizvod Ponidzie, dok proso, iz koje se proizvodi prosa prekrupe, poistovjećuje s područja oko Opatów. Sandomierski zemlja je poznata po voćnjacima jabuka i rajčica nasadima, baš kao Szydłów i okolica su poznati po svojim šljivama. Istočni dio regije je prekriven jagoda, gdje je "buska faworytka" ("Buško omiljeni") je najpopularnija vrsta.

Brz razvoj tradicionalnih restorana i seoskog turizma pružiti nezaboravan i nevjerojatne kulinarskim iskustvima. Možete probati kopriva juha ili juha kiseljak uslijedila je s okruglicama od krumpira, a neke imaju slasna domaću rakiju trešnja za desert.

Zašto čekati? Dođite na Świętokrzyskie regiji i prepustite se čarima prekrasnih turističkih mjesta i okus naše izuzetnim hrane.

Regional Information
Area sq.km: 11,672 
Population: 1,263,176 
Member since: 2009
Recipes: 52
Business members: 81