Kujawy ja Pomorze

Tko želi istražiti ljepotu Kujawy i Pomorze, on nikada neće požaliti. Regija je dobila sve to - ogromni šume, očaravajuće jezera, čiste rijeke, poznati lječilišta, tradicionalna sela i povijesnih građevina koje vrijedi vidjeti. To je idealno mjesto za oporavak, branje gljiva, lov, vodeni sportovi i jahanje. To je dragocjeno mjesto, kao što se može "dirati gothic" i vidjeti gdje su se Nikola Kopernik, veliki astronom rođen. Također možete saznati za sebe, kako su ljudi živjeli 700 godina prije Krista Leaving Torun, ne samo da ćete se dobro sjecam s vama, ali tradicionalna đumbira-kruh i vrč za pekmez od šljiva iz Donjeg Vistula dolini, kao dobro.

Bydgoszcz, sa 660 godina povijesti, je najveći grad u regiji, a jedan je poznat po svojim glazbenim krugovima i savršeno očuvana secesijske arhitekture. Veliki glazbeni i Secesija Dva su specijaliteti od grada na rijeci Brda.

Toruń, grad, koji je dobio gradska prava prije 800 godina, je biser gotike i mjesto, gdje možete dirati čari prošlosti skriven u cigle i kamenje. Srednjovjekovni grad Torun je uvršten među UNESCO-ve svjetske kulturne i prirodne baštine UNESCO-a, a to se smatra jednim od najljepših i dobro očuvana srednjovjekovna arhitektura kompleksa u Poljskoj.

Chełmno je grad osnovan u srednjem vijeku i onaj koji očuvan srednjovjekovni grad plana osnovan u 13. stoljeću. Još uvijek ima puno gotičke građevine kao što su crkve, bedemima, kulama i određenu lijepe renesansne vijećnice.

Ciechocinek, grad smješten u dolini rijeke Visle, jedan je od najljepših poljskih liječilišta u Poljskoj. Njegove jake strane su vruće salamuri depozite, mature kule s parenje slanoj vodi stvara iznimnu mikroklimu, eklektična spa resort arhitekture datira na prijelazu iz 19. i 20. stoljeća, kao i prekrasan ugođaj vrta grada. Možete odmoriti ovdje i voditi brigu o svom zdravlju i ljepoti. Grad nudi širok spektar hotela, toplica, centrima za rehabilitaciju i liječenje, kao i restorani i kulturnim centrima.

U malom selu u Biskupin Pałuki je svjetski poznati arheološki rezervat datiraju iz razdoblja Lusation kulture. Ono što je privuklo istraživače i turistima za nekoliko desetaka godina su dobro očuvani ostaci vrlo naprednih tehnoloških struktura stara kao i 2700 godine, kada se koriste kako bi se naselje ili, strogo govoreći, utvrđeni grad, na močvarnom otoku na jezeru Biskupin .

U Kujawy i Pomorze postoje puno mjesta divlje prirode, uključujući i, najvažnije od svega, Bory Tucholskie, druga najveća šuma u Poljskoj. Postoje tisuće hektara šume i travnjaci ispresijecani čistim vodama i mek zrak. U brojnim mjestima, Bory Tucholskie sačuvani ostaci iskonske neprohodne šume. Najdragocjeniji šumski predio zaštićeni stvarajući prirodne rezerve i parkovi.

U prekrasnom Brodnickie jezera možete pronaći više od 100 velikih jezera, šume, slikoviti brežuljci, čisti zrak i mir. Jezera obiluju štuka, linjak, deverika, jegulja, smuđ, Roach i crucian, a čak možete naći šaran, smuđ i vendace ovdje. Ima još puno neugažen stazama i mjestima, gdje je prijateljski starosjedioci tretiraju kao turiste željno čekala goste.

Regional Information
Area sq.km: 17,972 
Population: 2,090,000 
Member since: 2011
Recipes: 22
Business members: 62