Alanya

Alanya je grad smješten na Mediteranu, u istočnoj obali zaljeva Antalya Anatolijskog poluotoka i njegova povijest seže do antike. Prvi ljudsko naselje u Alanya počinje u špiljama, a datira 20,000 godina na gornjoj paleolita. Danas Alanya je nominirana za svjetske kulturne baštine UNESCO-a gradova sa svojih tisuću godina povijesti.
Alanya ima tipičnu mediteransku klimu sa mokrim vlažnim zimama i vrućim suhim ljetima. Prosječna zimska temperatura je 14 º C, prosječna ljetna temperatura je 27 º C. Međutim, Grad je smješten uz more, iza grada nalazi se Taurus Mountains, što je gotovo preko 2000 metara visine. Prirodni uređenih plaža proširiti uz obalu, a ukupno obala Alanya na Mediteranu je oko 100 km.
Iako snijeg u središtu grada je izvanredni prirodni događaj, Taurus Mountains, gdje je većina ljudi iz Alanya ima seoskih domova, prekriven bijelom tijekom zime. Bik ima ključnu važnost u životu Alanya ljudi. Odlazak na pašnjaku u planinama i trošenje ljetnom periodu tisućljetnog je Turkmen tradicija i dalje postoji u Alanya. Danas oba lokalni i strani turisti najčešće posjećuju pašnjake.
Alanya je domaćin veliki broj međunarodnih sportovima kao što su triatlonu, planine ciklus, odbojku na pijesku i nogomet na pijesku. Na neki način, Alanya je kao glavni grad alternativnih sportova u Mediteranu. Od proljeća do jeseni, ima puno međunarodnih sportskih aktivnosti u Alanya.
U Alanya, ekonomski život ovisi o turizmu i poljoprivredi. Alanya ima važnu ulogu u turskom banana i citrusa raste. Alanya je jedan od najvećih i najpopularnijih turističkih destinacija na Mediteranu s ukupnim brojem od 150.000 kreveta kapaciteta.

Povijesne znamenitosti: tvrđava Alanya, Red Tower, brodogradilište, pištolj House, Şarapsa Inn, Kargı Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antički gradovi: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Plaže: Kleopatra Beach, Keykubat Beach, Plaža Alara, Incekum Beach, Avsallar Beach, Turkler i Payallar Beach, Konaklı Beach, Begonvil i Orange Plaže, Kestel Beach, Plaža Mahmutlar, Kargicak Beach,

Pećine: Damlataş Cave, Dim Cave, Cave of Pirates, Cave of Lovers, Fosforlu Cave

Piknik područja: Dim potočić, Oba potoka, Türbelinas visoravni, Sogut plato, visoravan Derekoy

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 51
Business members: 18
Homepage Facebook Twitter Instagram