REGIONAL MATKULTUR OSLOFJORD - DIN GUIDE TIL LOKAL MAT

Ønsker du å spise eller kjøpe lokal mat fra Østfold, Akershus, Oslo eller Vestfold? Vi har gjort det enklere for deg som ønsker å nyte maten som har sin opprinnelse i Oslofjordregionen.

Regional Matkultur Oslofjord er et nettverk av bedrifter i fylkene Østfold, Akershus, Oslo og Vestfold som arbeider for økt synlighet, tilgjengelighet og bruk av lokal mat. Medlemmene er restauranter, kafeer, hoteller, delikatesse- og gårdsbutikker, små matprodusenter og primærprodusenter.

Våre medlemmer har et sterkt fokus på kvalitet, norsk matkultur og det å formidle historien til maten. Hos våre medlemmer som driver med dyr er selvfølgelig god dyrevelferd høyt prioritert. Mange av våre produsenter leverer derfor også til noen av de beste restaurantene i Norge. Dette er restauranter som Kontrast, Maaemo, BA 53, Fru K og Statholdergaarden

Skal du arrangere en konferanse eller ha et ledermøte med god mat og drikke i sentrum, ta med venner eller kjente ut å spise, ha bryllup eller konfirmasjon eller ut å kjøpe inn noe godt til middag? Da anbefaler vi å ta en nærmere titt på hva bedriftene i Regional Matkultur Oslofjord har å tilby.

Gjennom nettsiden vår vil du enkelt finne frem til våre medlemmer. Alle medlemmene er blant annet linket opp til Google maps slik at du raskt vil få en kjørerute til de du måtte ønske å besøke. Følg dem gjerne også på Facebook, Instagram og Twitter.

Oppskrifter
Dersom du ikke skal ut å spise, men skal lage maten selv finner du mange gode matoppskrifter og middagstips på denne siden, for eksempel på en enkel middag i hverdagen eller en god middag til en spesiell anledning. Du vil ikke bare finne oppskrifter fra Oslofjordregionen, men fra hele Europa. Her finner du også oppskrifter til kaker, brød, dessert, vegetaroppskrifter mm.

Culinary Heritage Europe
Regional Matkultur Oslofjord er en del av Culinary Heritage Europe. Nettverket har over 1400 medlemsbedrifter fordelt på 13 land og 44 regioner. Alle regioner har en felles ambisjon om å tilby turister og andre sin regionale mat og mattradisjoner. Alle land benytter samme logo. Logoen er blant annet en veiviser og et kvalitetsstempel for de som er på reise gjennom Europa. Se etter skiltet med kokkehatten.

Leter du etter kortreist mat og regionale spesialiteter? Besøk medlemmer i Regional Matkultur og få en smakfull opplevelse! Velbekomme!

Regional Information
Area sq.km: 11,778
Population: 1,762,435 (2015)
Member since: 1999
Recipes: 39
Business members: 38
Homepage Facebook Twitter Instagram