Skåne - med en smak av paradis!

Den skånske landskapet er en konstant kilde til inspirasjon for besøkende med hjerte for god mat og gleden av funnet. Scania tilbyr store slettene, bølgende felt av raps, pilalléer, miles og miles av hvite sandstrender og slott landskapet, men også de dype skoger og bratte klipper. Den skånske matkulturen har blitt formet av Skånes geografiske forhold. Nærhet til hav på tre sider, det milde klimaet, et gunstig jordsmonn og de korte avstandene mellom innlandet og kysten har skapt forutsetninger for produkter av høy kvalitet fra kornblanding og grønnsaker felt, frukthager, husdyr og kystfisket. Det er ikke rart at Skåne er blitt et senter for både gastronomi og næringsmiddelteknologi.

I Skåne mat har alltid vært en viktig del av livet. Overalt i landskapet er det vertshus, tavernaer og gårdsutsalg som vitner om denne tradisjonen. Her besøkende møter de tradisjonelle rettene som røykte sild, vaniljesaus, gås, røkt eller stekt ål. Her er de gode kjøttretter av svinekjøtt, biff, lam, vilt og fjærkre. Den skånske matkulturen er i stadig utvikling gjennom de nyopprettede retter i tradisjonen, basert på regionale produkter. En kulinarisk reise gjennom Skåne sildebord er et must, her er et utvalg som skal testes. Rundt kysten er det nok av smokehouses hvor du kan nyte den mest delikate røkt fisk, kanskje en virkelig god skånske rugbrød.

Skånes landskap fisk er ål, som kan fremstilles på mange forskjellige måter. De fisket langs kysten i oktober-november og deretter ordne ål fester med mange forskjellige preparater. Ålabodarna langs Hanöbay, er miles av sandstrender vel verdt et besøk. Eller gjør et besøk til en eplehage i mai når den er på sitt vakreste når alle epletrærne er i blomst eller i september når trærne er tunge med nydelig frukt.

Alt er mulig - bare for å gå inn i hagen og nyte gjestfriheten!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 67
Business members: 69
Homepage Facebook 
© Copyright 1995-2018 European Network of Regional Culinary Heritage  |  Disclaimer  |  Cookies & Privacy Policy
Webproduction 2003-2018 Jonas Lindqvist, IT-Syd