Skåne - med en smak av paradis!

Det skandinaviske landskapet er en konstant inspirasjonskilde for besøkende med hjerte for god mat og glede av funn. Scania tilbyr store sletter, rullende felt av rapsfrø, pilalléer, miles og miles av hvite sandstrender og slottlandskap, men også de dype skogene og bratte klippene. Den skandinaviske matkulturen er formet av Skånes geografiske forhold. Nærhet til havet på tre sider, det milde klimaet, en gunstig jord og de korte avstandene mellom innlandet og kysten har skapt forhold for kvalitetsprodukter fra korn- og grønnsaksmarker, frukthager, husdyr og kystfiske. Det er ikke rart at Skåne har blitt et senter for både gastronomi og matsteknologi.

I Skåne har mat alltid vært en viktig del av livet. Overalt i landskapet er det inns, tavernaer og gårdsbutikker som vitner om denne tradisjonen. Her møter de tradisjonelle retter som røykt sild, vaniljesaus, gås, røkt eller stekt ål. Her er de gode kjøttretterene av svinekjøtt, biff, lam, vilt og fjærkre. Den skandinaviske matkulturen utvikler seg kontinuerlig gjennom de nyopprettede rettene i tradisjonen, basert på regionale produkter. En kulinarisk reise gjennom Skåne sildbord er et must, her er et utvalg som må testes. Rundt kysten er det rikelig med røykehus hvor du kan nyte den mest delikate røkt fisken, kanskje et veldig godt skansk rugbrød.

Skånes landskapsfisk er ål, som kan tilberedes på mange forskjellige måter. De fisket langs kysten i oktober - november og arrangerer deretter ålfester med mange forskjellige forberedelser. Ålabodarna langs Hanöbay, miles av sandstrender, er vel verdt et besøk. Eller besøk et appleplantage i mai når det er vakreste når alle epletrærene er i blomst eller i september når trærne er tunge med nydelig frukt.

Alt er mulig - bare for å gå inn i hagen og nyt gjestfriheten!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 66
Business members: 78
Homepage Facebook