Warmia Mazury Powiśle

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship (Voivodeship er den største administrasjonen enhet i Polen, på grunn av administrativ inndeling av landet) ligger i nord-østlige delen av Polen. Den består av de historiske regionene Warmia, Mazury og Powiśle. På grunn av de kvaliteter sin natur, er det anerkjent som en av de vakreste områdene i Polen.

Warmińsko-Mazurskie voivodskap

Warmińsko-Mazurskie voivodskap er den fjerde største regionen i Polen med areal på mer enn 24 000 km ².
Administrativ inndeling: 116 gminas, 19 poviats.
Hovedstaden i regionen: Olsztyn (befolkningen i mer enn 170 000 kroner.).
Andre byer: Elblag (befolkningen på 130 000 kroner.), Elk (befolkningen på 60 000 kroner.)
Skog: 29,7% av området,
Vannforekomster: 6% av området,
Dyrka mark: 54% av arealet

Warmińsko-Mazurskie voivodskap er bebodd av befolkningen i mer enn 1,4 millioner. Befolkningstettheten er den laveste i Polen, med 59 personer per en kvadratkilometer (Polen - 122).

Det er den mest etnisk diversifisert område av landet med en rekke nasjonale minoriteter: ukrainerne (ca 80.000), tyskerne (20.000), romanifolket, den Belorussians og andre
Dyrka mark tar opp 54% av voivodskap areal med 33,4% av dyrkbar jord, 7,5% av beite og 0,1% av frukthager, mens skog utgjør 29,7% av totalen.

De naturlige forhold (en kort vegetasjon periode, terreng konfigurasjon og jord diversifisering) sette voivodskap landbruk kravet om en høy-nivå territoriell utvikling og føre til at enkelte kostnader av landbruksproduksjonen er høyere med lønnsomhet lavere enn i andre deler av landet.

Nesten alle gårder er i private hender. Arealet av den gjennomsnittlige enkelte gården er ganske stor og utgjør 14 hektar, mens andelen av beholdningen større enn 20 hektar (14,5%) definitivt outnumbers landets gjennomsnitt. Den voivodskap er vannforekomster okkupere 6. 0% av sitt område, står som for 18,2% av de polske farvann totalt. Fiskeriforvaltning spiller en betydelig rolle i regionen og opererer på tre nivåer: lake ledelse, dam ledelse og river ledelse. Sea fisket er utført i vannet i Vistula Bay. Så langt som markedet skala er opptatt av, produserer regional landbruk hovedsak og behandler avlinger (79,4% av dyrket mark) og poteter (3,8%). Avl dekker først og fremst fjærfe, svin, storfe, hester og en liten antall sauer.

Warmińsko-Mazurskie voivodskap, som en av de minst forurensede områder av landet er dekket av de grønne lunger Polen program. De viktigste sektorene av økonomien består sunn matproduksjon, treindustri, pro-økologisk skogforvaltning, øko-turisme samt produksjon av dekk, maskiner og utstyr med bruk av rene industrielle teknologier og fornybare energikilder.

De dominerende sektorer omfatter produksjon av mat og drikkevarer (ca 32,2% av den industrielle produksjonen solgt), møbler (ca 14,3%), elektriske maskiner og apparater (ca 4,3%), klær og pelsplagg (ca 1,6%). 42,5% av landets produksjon av gummi varer kommer fra Olsztyn, der ligger et dekk plante.

Med BNP per innbygger utgjør PLN 14065 Warmińsko-Mazurskie voivodskap rangerer under landets gjennomsnitt (19430). Ved utgangen av 2002 bodde det på nivå av 72% av det polske middelverdien.

Warmińsko-Mazurskie voivodskap har 110390 forretningsenheter registrert under Regon systemet med overvekt av privat sektor, som står for 94%.
Den industrielle produksjonen solgt i regionen kommer til PLN 13,9 milliarder som rangerer området i ellevte plass blant 16 voivodeships. Andelen av privat sektor i industriproduksjonen solgt utgjør 86%. Blant det totale antall foretak 76,3% etablissementer drives av fysiske personer, 0,7% av samvirkeforetak og 10,9% av kommersielle lov selskaper, mens statlige virksomheter står for kun 0.056% av totalen.

Ermelandskmasuriske er den regionen i bemerkelsesverdig turist-og fritidstilbud kvaliteter. Det kalles landet tusen sjøer selv om deres tall bør dobles.
De største innsjøene er Sniardwy (113,8 km ²) og Mamry (104,4 km ²), mens de dypeste de inkluderer Wukśniki (68 m), Babięta Wielkie (65 m), Piłakno (56.6 m) og Ełckie Lake (55,8 m). Noen av innsjøene, koblet av kanaler og elver, strekke til multikilometre vannveier, blant annet The voivodskap er weal også bidratt til skogen og urskogsområder opptar nesten 30% av arealet og huser et stort antall natur parker samt naturreservater beste kjent en er Elblaski Canal med systemet av ramper slik at den ... land voyage.

Den voivodskap formue er også bidratt til skogen og urskogsområder opptar nesten 30% av arealet og huser et stort antall natur parker samt naturreservater.
Det fine med det naturlige landskapet er fullført takket være menneskeskapte strukturer, dvs.: godt bevare gotiske slott, kirker og palasser. 16 av 100 monumenter registrert på listen over uvanlige severdighetene i Polen, utarbeidet av en daglig "Rzeczpospolita", ligger i ermelandskmasuriske. Turistattraksjoner føre til at regionen er middel besøkt av 5 millioner turister i året for hver femte som kommer fra utlandet. Regionen tilbyr mer enn 34 000 senger til disposisjon.

Mange turister blir tiltrukket av Fields of Grunwald, hvor i 1410 alliert polske og litauiske hærer beseiret tyske orden. De år for år jubileer av kampen blir feiret med forestillinger formidle ånden av de siste dagene og presentere ridder kultur. Andre attraksjoner, som også nyte en stor interesse med turister, inkluderer ruinene av den tidligere Hitlers militære hovedkvarter i Gierloz nær Kętrzyn samt Museum of Folk bygninger i Olsztynek.

Regional Information
Area sq.km: 24,173
Population: 1,440,000 (2014) 
Member since: 2005
Recipes: 120
Business members: 136
Homepage Facebook