Opole-voivodskapet - moderne, vennlig, godt organisert

Opole Voivodeship ligger i Sør-Polen, grenser til Tsjekkia og fire polske provinser i Nedre Silesia, Wielkopolska, Lodz og Silesia. Praktisk beliggenhet på hovedtransittruter med jernbane, vei og Odra-elv innlandsvann er en viktig ressurs for regionen.

Det kan skryte av Sør-Polens viktigste massetransittrute - A4-motorveien, heksen er en del av Trans-Europa Berlin-Kiev-korridoren. I sør deler Opole Voivodeship seks grenseoverganger med Tsjekkia. En internasjonal øst-vestrute går gjennom regionen. Ruten er planlagt å bli inkludert i det transeuropeiske jernbanenettet, og derved gi solid grunnlag for en vedvarende og dynamisk utvikling av Opole Voivodeship.

Opole-regionen er en kryssvei av polske, tyske, silesiske og tsjekkiske kulturer og tradisjoner. Denne smeltedigel av kulturer har bidratt til å skape toleranse og forståelse i samfunnet. Og da den administrative reformen av Polen i 1998 hengte seg i balansen, uttrykte borgerne i Opole-landet deres beslutsomhet og sterke bånd til regionen og fikk sin egen vei - å ha sitt eget Voivodeship.


Turistattraksjoner
Regionen har utmerkede klima og naturlige eiendeler og tilbyr et utvalg av friluftsaktiviteter. Sommer og vinter friluftsliv og eventyrmuligheter er noen av de fineste du finner overalt i regionen som er preget av diversifisert topografi (Silesian Uplands, Silesian Lowland og en del av Sudeten Foothills, Oder Valley).
Stor del av territoriet er dekket av skoger med fire naturparker, mange beskyttede naturområder og biosfærereserver. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec og Racibórz Forests er blant de største skogene i regionen.
Turgåere og syklister kan sette pris på eventyr langs stiene til St. Ann's Hill eller Opava Mountains (nær den tsjekkiske grensen omgir). Mange moderne rekreasjonsanlegg med de nyeste spa-behandlingsanleggene (svømmebasseng, klassisk massasje, boblebad etc.) er bygget de siste årene i Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. I landsbyen Kamień Śląski finner du det første sanatoriet i landet for å tilby Kneipp-terapi.
Elskere av svømming, soling og vannsport kan nyte fritiden på Regions dammer i Turawa nær Opole eller Nysa-innsjøen og Otmuchów-sjøen ved foten av Opava-fjellene.

Opole Silesia er rik på steder av historisk og arkeologisk interesse, med sine gamle monumenter fra de forskjellige historiske tidsalder - fra berømte slott i gotisk stil, barokke herskapshus til små herregårder fra 1800-tallet. Blant mye besøkte bygninger med betydelig kunstnerisk og arkitektonisk interesse er slottet i Moszna, ruinene til 1800-tallet herregård i Kopice, slottet Silesian Piast-dynastiet i Brzeg og det sentrale barokke herskapshuset i Kamień Śląski.

Når du besøker Opole-regionen, kan man ikke unngå å besøke Krasiejów, en lokalitet i Gmina i Ozimek, hvor en av verdens største palæontologiske funn har blitt gjort nylig. Det godt bevarte settet med fossiler av triassiske reptiler funnet her dateres tilbake til ca 225 millioner år siden. Det er planlagt å sette opp et museum og turiststed for å få en gnist av håp for turistopplevelse i regionen. I januar 2005 ble det åpnet en permanent utstilling med tittelen "Walking with Dinosaur" i den tidligere grunnskolen.Utdanning, vitenskap og kultur
Opole Voivodeship tilbyr en rekke utdannelsesmuligheter og spesialiteter. Regionens seks høyere utdanningsinstitusjoner (inkludert yrkesgrupper) gir den nødvendige forskningsinfrastrukturen. Byen Opole er regionens største akademiske sentrum, hjemsted for Opole universitet, Det tekniske universitetet i Opole, Statens medisinske yrkesskole og Skole for ledelse og administrasjon, med over tretti tusen universitetsstuderende. To andre høyere utdanningsinstitusjoner i Regionen er Statens tekniske yrkesskole i Nysa og Skolen for humaniora og pedagogikk i Brzeg. I tillegg er mange satellittgrener av landets universiteter etablert i andre byer i regionen.

Forskningspotensialet i Opole Voivodeship er utført av fire forskningsinstitusjoner (Institute of Mineral Building Materials, "Blachownia" Institute of Heavy Organic Synthesis i Kędzierzyn, Polsk vitenskapsakademi - Institutt for miljøteknologi) med Silesian Institute som et ledende senter, og Opolski Park Technologiczny (Opole High-Tech Park).
Blant de fremste kulturinstitusjonene i byen er Józef Elsner Opole Philharmonic (som ga konsert på Brussel Grand Place for å markere Polens tiltredelse til EU, og laget en stor konsertur i Kina i 2004-2005), Jan Kochanowski Theatre (som hvert år er vert for "Polske Classic Theatre Confrontations"), eller Alojzy Smolka Theatre of the Marionet and Actor i Opole (National Festival of Dollette Theaters). Og sist men ikke minst, Opole Millennium Amfiteater, som arrangerer den årlige National Festival of Polish Song.

Mange av regionens hovedstadlige periodiske kulturarrangementer er organisert: Musée Feast of Blossoming Azaleas, The Festival of English Song og International Poet Invasion of the Silesian Piast Dynasty Castle i Brzeg, "Gaude Mater Polonia in memoriam of Vincent de Kielcza "eller International Percussion Festival.


Ytterligere informasjon er tilgjengelig på Opole Voivodeships nettside: www.opolskie.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 16
Business members: 69
Facebook