Opole-voivodskapet - moderne, vennlig, godt organisert

Den Opole voivodskap ligger sørvest i Polen, på grensen til Tsjekkia og fire polske provinsene Nedre Silesia, Wielkopolska, Łódź og Schlesien. Praktisk beliggenhet på store transportveier med jernbane, vei og elven Odra innlands vannvei er en viktig ressurs for regionen.

Det kan skryte av det sørlige Polen viktigste massetransportrute - motorveien A4, heks er den delen av Trans European Berlin - Kiev transportkorridor. I sør, deler Opole voivodskap seks grenseoverganger med Tsjekkia. En internasjonal øst-vest jernbane ruten går gjennom regionen. Ruten er planlagt å bli inkludert i det transeuropeiske jernbanenettet, og dermed gi et solid grunnlag for vedvarende og dynamisk utvikling av Opole voivodskap.

Den Opole-regionen er et veiskille for polske, tyske, Schlesien og tsjekkiske kulturer og tradisjoner. Denne smeltedigel av kulturer har bidratt til å skape toleranse og forståelse i samfunnet. Og faktisk, når den administrative reform av Polen i 1998 ble hengende i balanse, borgere av Opole Land uttrykt sin vilje og sterke bånd til regionen, og fikk sin egen måte - å ha sin egen Voivodeship.
Marshal kontor Opole voivodskap var først i landet til å motta ISO 9001 Quality Management System Certification.

Turisme attraksjoner
Regionen har utmerket klima og naturverdier, og tilbyr et utvalg av friluftsaktiviteter. Sommer og vinter frilufts- og opplevelsesmuligheter er noen av de fineste du finner noe i regionen som er preget av variert topografi (Schlesien Uplands, Silesian Lowland og en del av Sudetene Foothills, Oder-dalen).
Stor del av territoriet er dekket av skog med fire naturparker, mange vernede naturområder og biosfæren reserver. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec og Racibórz Skog er blant de største skogene i regionen.
Turgåere og syklister kan sette pris på opplevelser langs stiene i St. Ann Hill, eller Opava Fjell (nær den tsjekkiske grensen omgir). Mange moderne fritidsdestinasjoner med de nyeste spabehandling (svømmebasseng, klassisk massasje, boblebad etc.) har blitt bygget de siste årene i Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. I landsbyen Kamień Śląski kan du finne den første sanatorium i landet til å tilby Kneipp terapi.
Elskere av bading, soling og vannsport kan nyte sin fritid på regionens dam innsjøene i Turawa nærheten Opole eller Nysa Lake og Otmuchów Lake på føttene av Opava Mountains.

Opole Silesia er rik på steder av historisk og arkeologisk interesse, med sine gamle monumenter av de ulike historiske aldre - fra gotisk stil befestet slott, barokk herskapshus til små 19. århundre herregårder. Blant mye besøkt bygninger av stor kunstnerisk og arkitektonisk interesse er slottet i Moszna, ruinene av det 19. århundre herskapshus i Kopice, den schlesiske Piast-dynastiet Castle i Brzeg og sen barokk herskapshus i Kamień Śląski.

Når du besøker Opole Region, kan man ikke unngå å besøke Krasiejów, en lokalitet i Gmina av Ozimek, hvor en av verdens største paleontologiske funn har blitt gjort nylig. Den godt bevarte sett fossiler av trias reptiler som finnes her daterer seg tilbake til rundt 225 millioner år siden. Det er planlagt å sette opp et museum og turist området for å bringe en gnist av håp for turister vekkelse i regionen. I januar 2005 ble en permanent utstilling med tittelen "Walking with Dinosaur" ble åpnet i den tidligere barneskolen.

Økonomi
Den Opole Land skiller seg ut nasjonalt grunn sin store økonomiske og investeringspotensial og rask hastighet av eiertransformasjoner. Bransjen er preget av en jevn fordeling over voivodskap og av en diversifisert struktur. Ved utgangen av 2004 var det mer enn nittitusen bedrifter som opererer her, blant dem noen åttitusen private. Bygg- og anleggsnæringen, elektrisk maskin og metall industri, kjemisk industri, drivstoff og energibransjen, gjødselindustrien, møbelindustrien, lys og næringsmiddelindustrien er dominerende næringer. Koks, sement, kalk, nitrogengjødsel, fordøyelses fett og oljer, lastebiler, traktorer og maskiner for metall, plast arbeidskonto for en dominerende andel av landets produksjon og sysselsetting.


Den Voivodeship har prioritert noen områder av potensielle fremtidige investeringsprosjekter, nemlig til utviklingen av de områdene av European Transport Corridor (innen og rundt motorveien A4, den tidligere flyplassen i Skarbimierz), de av Wałbrzych Special Economic Zone "Invest Park "i Nysa, den Strzelce Opolskie økonomiske samarbeidsområde, høy - tech område som er sammenlignbare med Silicon Valley, kalt" Jackowa Dolina "i Kędzierzyn-Koźle eller Kluczbork Economic Zone for å nevne de mest fremragende.

Utdanning, vitenskap og kultur
Opole voivodskap tilbyr en rekke utdanningsmuligheter og spesialiteter. Regionens seks høyere utdanningsinstitusjoner (herunder yrkes ones) gi nødvendig forskningsinfrastruktur. The City of Opole er regionens største akademiske sentrum, hjem til Opole University, det tekniske universitetet i Opole, Statens Medical Vocational School og School of Management og administrasjon, med over trettientusen universitetsstudenter. To andre høyere utdanningsinstitusjoner i regionen er Staten Teknisk fagskole i Nysa og School for humaniora og pedagogikk i Brzeg. I tillegg har mange satellitt grener av landets universiteter er etablert i andre byer i regionen.

Forskningen potensialet i Opole voivodskap er gjennomført av fire forskningsfasiliteter (Institute of Mineral Byggemateriale, "Blachownia" Institute of Heavy Organic Synthesis i Kędzierzyn, polske Academy of Sciences - Institutt for Environmental Technologies) med den schlesiske Institute som et ledende senter, og Opolski Park Technologiczny (Opole Høy - Tech Park).
Blant de prominente kulturinstitusjoner i byen er Józef Elsner Opole Philharmonic (som ga en konsert på Brussels Grand Place å markere tiltredelse av Polen inn i EU, og gjort en stor konsert turné i Kina i 2004-2005), Jan Kochanowski Theatre (som hvert år arrangerer den "polske Classic Theatre konfrontasjoner"), eller Alojzy Smolka Theatre of the Puppet og skuespiller i Opole (National Festival of Puppet Teatre). Og sist men ikke minst, Opole Millennium Amphitheatre, vert den årlige National Festival of Polish Song.

Mange out-of-regionen hovedstad periodiske kulturelle begivenheter er organisert: Music Feast of Blomstrende Asalea (The Castle i Moszna), Festival of English Song og International Poet invasjon av Silesian Piast-dynastiet Castle i Brzeg, "Gaude Mater Polonia i memoriam av Vincent de Kielcza "eller International Percussion Festival.


Ytterligere informasjon kan fås på nettsiden til Opole voivodskap: www.umwo.opole.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 26
Business members: 56
Facebook