Bornholm

I Bornholm dialekt, sier en at smaken av mat "synger". Når du spiser et måltid merket "Regional Matkultur" vi forsøke å gjøre det "smak som fuglene synger". Hvis den ikke klarer å gjøre det, i det minste vet vi hvor du skal registrere en klage - som også sikrer konstant kvalitet forbedring. Alle kan tjene en biff, men få har noen anelse om hvor den kommer fra eller under hvilke forhold dyret levde.

Alle som noen gang har utforsket Bornholms landskap eller Østersjøens yachting eldorado vet av personlig erfaring at dyr og avlinger - som folk som bor Bornholm - bor i de mest vakre omgivelsene tenkelig.

Regional Matkultur Bornholm følger stien fra plate til opprinnelse. Brødet kan ha blitt bakt med mel fra Bornholms Valsemølle og møllen kan ha kjøpt korn fra Frennegård Farm. Lam cutlet kan komme fra den lokale slakteren, som i sin tur hentet lam fra flokken av sauer på beite steinete landet Bornholm.
Salat og Hamburg persille kan ha blitt organisk reist på Grennesminde.
Eller rødspette kan ha blitt fisket opp at svært morgen av en lokal fisker som, til tross for hans pensjonist levende, er fortsatt aktiv og kaster sine garn i Østersjøen nær Gudhjem hver dag.

Regional Matkultur er mat med identitet først og fremst. Vi vet hvor den kommer fra, og hvem som har "hatt sine hender på den" så å si!

En god historie om opprinnelsen til råvarene gir måltidet en ny dimensjon. Du får en kulinarisk opplevelse som er litt utenom det vanlige! Og husk, sjokolade til dessert håndlaget i Sandvig. Gå til butikken selv å se hvordan!

Bon appétit!

Culinary Heritage Bornholm

Regional Information
Area sq.km: 588 
Population: 39,632 
Member since: 1998
Recipes: 3
Business members: 58