Wielkopolska Region

Wielkopolska er en av de største regionene i Polen. Arealet er 29 826 kvadratkilometer, som utgjør 9,5% av det samlede arealet i Polen.
Provinsen består av 35 distrikter.

Den grunnleggende administrative enheten i landet er et fellesskap. Det er 226 samfunn i regionen. Både distrikt og samfunn er svært forskjellige når det gjelder areal, befolkning og økonomisk potensial.
Den største byen i provinsen er hovedstaden - Poznań med 580 tusen innbyggere (Polens femte største by med hensyn til befolkning).

Økonomien i Wielkopolska-provinsen er strukturelt balansert og utviklet, og som en region leder den i mange grener av økonomisk aktivitet i Polen. Sektoren for handel og finansielle tjenester utvikles dynamisk. Den regionale økonomien preges av diversifisering av utviklingen av delregioner. Dette er et resultat av naturlig utvikling av forskjellige deler av Wielkopolska.

De viktigste økonomiske egenskapene i regionen er:
- Poznań, sentralt plassert i regionen, sammen med de omkringliggende områdene utgjør et betydelig vekstpotensiale i alle grener av økonomien. Det er et område hvor industri- og tjenesteyting, næringsliv, institusjon for høyere utdanning, vitenskapelig, forsknings- og designenheter er konsentrert
- De sentrale og sørlige områdene i regionen, sammen med Poznańs landbruksområde, er svært produktive og gir mat til Wielkopolska og andre regioner, samt utviklet industri, særlig matvareindustrien,
- Østområdene i provinsen utgjør en base for et drivstoffkraftkompleks, samt metallurgi,
- Nordområdene i provinsen som hovedsakelig er skogkledde med en utviklet treforedlingsindustri.

Wielkopolska er et ideelt reisemål for de som ønsker å tilbringe sin leietid lokalt. Regionen er et bredt spekter av ulike former for turisme. Variert landskap, innsjøer og elver, skoger, nasjonal- og lanscape parker, naturreservater og naturmonumenter gjør Wielkopolska til en region med stor naturverdi. Historiske gjenstander, et vell av monumenter av arkitektur, museer og minnesrom.
Den nordlige og vestlige delen av regionen er dominert av naturen: landskapet med flere innsjøer, større skogskomplekser og variert landkonfigurasjon.
Den østlige og spesielt sørlige delen, med færre innsjøer og skoger, tilbyr mange flere monumenter av stor historisk og kunstnerisk verdi. Også agritourism vokser i popularitet, hvor turist kan finne ro, natur og nyte lokal mat.

Styret i Wielkopolska-regionen støtter produksjon av tradisjonelle matvarer av høy kvalitet ved å delta i internasjonale messer, fremme lokale weekendmarkeder, distribusjon av katalog over tradisjonelle produkter, treninger og seminarer.

Nettverket av kulinariske arv Wielkopolska har 131 medlemmer akkurat nå.

Regional Information
Area sq.km: 29,826 
Population: 3,489,210 
Member since: 2008
Recipes: 11
Business members: 125
Homepage Facebook