Świętokrzyskie

Świętokrzyskie voivodskap ligger i sør-østlige Polen, ved passering av de viktige kommunikasjon stier. Regionen, med navnet stammer fra Świętokrzyskie Mountains (det hellige kors Mountains) bølgende rundt hovedstaden, Kielce, tilhører et større geografisk område av Lesser Poland Upland (Wyżyna Małopolska). Det er omgitt av Pilica elva fra vest og Vistula fra sør og øst. De mest interessante og sjeldne arter av planter og dyr har blitt bevart i en rekke naturreservater og landskapsvernområder parker.

En av de eldste fjellkjeder i Europa, Świętokrzyskie Mountains brukes til å bli kjent som heksenes samlingssted for deres hellish moro og danser. Slik er folkeeventyr, men restene av stein kultisk voll fra om det 8. århundre, rundt spissen av Holy Cross Mount, er bevis på hedensk tilbedelse. I Świętokrzyskie Mountains mange spor av den heroiske og tragiske fortid i dette landet kan bli funnet - fortid beskrevet av en av de største sønner av landet - forfatteren Stefan Żeromski.

Menyen for Świętokrzyskie Region kunne ikke eksistere uten poteter, melete retter og bygg, hirse eller bokhvete gryn. Som kjøtt sjelden dukket opp i den lokale diett i det siste, var det med hell erstattet med frukt, grønnsaker og meieriprodukter. Den mest representative parabolen vår region er zalewajka Świętokrzyska, en slags sur suppe laget av gjæret rugmel og poteter. De regionale kaker og rugbrød vil tilfredsstille de mest krevende smak, så vil den deilige Świętokrzyski og fałkowski honning. Den korczyńska bean er et karakteristisk produkt av Ponidzie, mens hirse, hvorfra hirse gryn er produsert, er identifisert med området rundt Opatów. Den Sandomierski land er kjent for eplehager og tomat plantasjer, akkurat som Szydłów og dens omgivelser er kjent for sine plommer. Den østlige delen av regionen er dekket med jordbær felt, der "Buska faworytka" (den "Busko favoritt") er de mest populære artene.

Den raskt ekspanderende tradisjonelle restauranter og gardsturisme tilbyr uforglemmelige og utrolig kulinariske opplevelser. Du kan prøve brennesle suppe eller sorrel suppe fulgt med potet dumplings, og har noen appetittvekkende hjemmelaget kirsebær Snaps for dessert.

Hvorfor vente? Kom til Świętokrzyskie regionen og overgi seg til sjarmen av fantastiske turistattraksjoner og smaken av vår eksepsjonelle mat.

Regional Information
Area sq.km: 11,672 
Population: 1,263,176 
Member since: 2009
Recipes: 52
Business members: 81