Velkommen til Nedre Silesia!

Lower Silesia (polsk: Dolny Śląsk), som ligger i den sørvestlige delen av Polen, er landets syvende største provinsen. Regionen dekker et område på 19,947 km2 med en befolkning på nesten 3 millioner mennesker. Provinsen er hjem til over 169 kommuner, forming 26 landlige fylker og 3 bydeler. Wroclaw, som hovedstad i Nedre Silesia med rundt 650 000 innbyggere, er den fjerde største polske byen i forhold til befolkningen.

Lower Silesia er kronet med en rekke turistattraksjoner. Regionens attraktivitet er spesielt fremhevet av både naturlige og kulturelle rikdom samt dens betydelig potensial i helse turisme og de stadig mer populære formene for agro-og økoturisme. Slott av Piast-dynastiet, cistercienserne slott, underjordiske turstier, monumentale palasser, naturreservater, rock labyrinter, noen av de viktigste verkene i industriarkitektur, det største antall kursteder i Polen, mange skibakker og luksushoteller - alt dette kan finnes bare i Nedre Silesia. Sin turbulente historie har bidratt til fusjon av ulike kulturer og fremveksten av en enestående fusjon av stiler og tradisjoner.

Innovasjon, effektiv EU fondsforvaltning, godt utbygd infrastruktur og dynamisk økonomisk vekst - disse funksjonene skille Nedre Silesia og gjøre det attraktivt for investorer. Regionens utvikling er i stor grad basert på den svært dyktige, utdannet arbeidsstyrke og en rekke faktorer som alle bistå i implementering av nye forretningsprosjekter, som for eksempel tilstedeværelse av teknologi parker og spesielle industrielle soner.

Senker Silesia kulturelle landskapet omfatter ca 200 regionale og nasjonale kulturinstitusjoner, 700 biblioteker, 42 museer, 19 teatre og musikkinstitusjoner, 23 kunstgallerier, og 36 kunst høyskoler og universiteter. Regelmessig holdt musikalske og drama forestillinger tiltrekke seg besøkende fra hele verden. Som en av de mest betydningsfulle polske kultursentre, er berømt for sine festivaler Lower Silesia. Hvert år i regionen er det ca tretti regionale, nasjonale og internasjonale musikk, teater og filmfestivaler.

Den Marshal kontor for Nedre Schlesien støtter produksjon av tradisjonelle, høy kvalitet regionale matvarer gjennom ulike salgsfremmende aktiviteter. Disse inkluderer å holde konkurranser og produkt utstillinger, delta i nasjonale og internasjonale messer, trykking og distribusjon av en regional og tradisjonell produktkatalog samt holde opplæringsseminarer. Slike opplæring seminarer holdes for produsenter som ønsker å registrere sine produkter i det nasjonale tradisjonelle produkter List og innen EU mat identifikasjon database (PUD / PGI / TSG). Foreløpig har Lower Silesia 47 produkter registrert på den nasjonale listen og ett produkt i det europeiske systemet (PGI - lyng honning fra skogene i Nedre Silesia).

Regional Information
Area sq.km: 19,947 
Population: 2,908,457 
Member since: 2011
Recipes: 19
Business members: 84
Homepage Facebook