Dalmatia - evig inspirasjon!

Den sentrale delen av Adriaterhavskysten, fra Marina i nord til Gradac i sør, dypt trukket under skjørtene over de omkringliggende fjellene, med en rekke øyer og titalls kilometer med steinstrender, med grønne innlandet ytterligere beriket av elvene Jadro og Cetina, er et turistområde med en lang og rik tradisjon, historie og kultur.

Den uvanlige kombinasjonen av naturlig skjønnhet beriket av antikk, old-kroatisk, romansk og lokale folk arkitektur, noe som gjenspeiles langs kysten og øyene i små byer og tettsteder, og tilbyr gjestene en rekke muligheter for hvile og moro, en dysser stillhet men også støyende middelhavs netter innpakket i varm bris i sør.
Det som er felles for det hele er enkel og varmhjertet velkommen tilbys av vertene, deres munter og bråkete naturen, og deres utilslørt ønske om å tilby sine gjester det beste av alt.

Dette er en skatt som ikke kan pakkes i en koffert da de kom hjem, men det vil fylle din sjel til ditt neste besøk i hjertet av Adriaterhavet - målet for evig inspirasjon!
Split-Dalmatia County er den største kroatiske fylket med et samlet areal på 14106.40 km2.

Geografisk det ligger i den sentrale delen av Adriaterhavskysten. Det strekker seg fra Vrlika i nord til lengst kroatiske øya Palagruza i sør, og fra Marina i vest til Vrgorac i øst.

Split-Dalmatia fylkesgrensene: De fylkesgrensene i nord med Republikken Bosnia og Hercegovina, på øst med Dubrovnik-Neretva fylke, og det strekker seg sørover til grensen av kroatiske territorialfarvann.

Fylket er delt inn i tre geografiske underenheter:
• innlandet,
• kystområde
• øyer.

Innlandet, i den kontinentale delen av fylket, er krysset av fjell som går parallelt med kysten. Området er tynt befolket og økonomisk fattige.
Kystområdet gjør en smal stripe langs kysten mellom fjellkjedene og havet. Dette området er svært urbaniserte og økonomisk utviklede forhold til innlandet. Øyene er tynt befolket, økonomisk mer utviklet enn innlandet; imidlertid, på grunn av forskjellige omstendigheter, har de hatt permanent utvandring av befolkningen.

Øya område av fylket består av 74 øyer og 57 holmer og skjær. Størrelsen og befolkningen står på 5 øyer, som er Ciovo, Solta, Brac, Hvar og Vis; og 6 flere bebodde øyer: Veli Drvenik Mali Drvenik St. Clement, Scedro Bisevo og St. Andrew.

Split-Dalmatia County er i sonen av Adriaterhavet type middelhavsklima hvis grunnleggende funksjoner er varme og tørre somre og milde, våte vintre.

Regional Information
Area sq.km: 4,540
Population: 454,798
Member since: 2013
Recipes: 56
Business members: 42
Facebook Twitter