Alanya

Alanya er en by som ligger i Middelhavet, i den østlige kysten av Antalya Bay of Anatolian halvøya og dens historie går tilbake til antikken. Den første bosettingen i Alanya starter i huler og dateres tilbake 20.000 år til øvre paleolittisk alder. I dag Alanya er en kandidat for verdens kulturarv byer av UNESCO med sine tusenvis årige historie.
Alanya har et typisk middelhavsklima med våte fuktige vintre og varme, tørre somre. Gjennomsnittlig vintertemperatur er 14 º C, og den gjennomsnittlige sommertemperaturen er 27 º C. Imidlertid er byen som ligger ved havet, bak byen er det Taurusfjellene, som er nesten over 2000 meters høyde. Den naturlige velholdte strender strekker seg langs kysten og den totale kystlinjen i Alanya til Middelhavet er ca 100 km.
Selv om snøen i sentrum av byen er en ekstraordinær naturlig hendelse, Taurus-fjellene, hvor de fleste av folk fra Alanya har landsby hus, dekket hvit om vinteren. Taurus har avgjørende betydning i livet til Alanya mennesker. Kommer til å beite i fjellet og tilbringe sommeren er det en tusen års Turcoman tradisjon og fortsatt eksisterer i Alanya. I dag både lokale og utenlandske turister ofte besøker beitene.
Alanya er vert for et stort antall internasjonale idretter som triathlon, mountain syklus, strandvolleyball og strandfotball. På en måte er Alanya som en kapital på alternative idretter i Middelhavet. Fra vår til høst, det er mange internasjonale sportsaktiviteter i Alanya.
I Alanya, økonomiske liv avhenger av turisme og landbruk. Alanya har en viktig rolle i Tyrkias banan og sitrus voksende. Alanya er en av de største og mest populære feriemål i Middelhavet med et totalt antall på 150.000 sengekapasiteten.

De historiske stedene: Alanya festning, Red Tower, Dockyard, Gun House, Sarapsa Inn, Kargi Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antikke byer: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Strender: Cleopatra Beach, Keykubat Beach, Alara Beach, İncekum Beach, Avsallar Beach, Turkler og Payallar Beach, Konaklı Beach, Begonvil og Orange Strender, Kestel Beach, Mahmutlar Beach, Kargıcak Beach,

Caves: Damlataşgrotten, Dim Cave, Cave of Pirates, Cave of Lovers, Fosforlu Cave

Rasteplasser: Dim Brook, Oba bekk, Türbelinas platå, Söğüt platå, Dereköy platå

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 48
Business members: 18
Homepage Facebook Twitter Instagram