Alanya

Alanya er en by som ligger i Middelhavet, i den østlige kysten av Antalya-bukten på den anatolske halvøy, og dens historie går tilbake til antikken. Den første menneskelige bosetningen i Alanya starter i hulene og går tilbake 20.000 år til den øvre palæolittiske alderen. I dag er Alanya nominert for verdens kulturarvssteder i UNESCO med sin tusenårs historie.
Alanya har et typisk middelhavsklima med våte fuktige vintre og varme tørre somre. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen er 14ºC; Den gjennomsnittlige sommertemperaturen er 27ºC. Byen ligger imidlertid ved siden av havet, bak byen er det Taurusfjellene, som er nesten over 2000 meter høy. De naturlige, bevarte strendene strekker seg langs kysten, og den totale kysten av Alanya til Middelhavet er ca 100 km.
Selv om snøen i sentrum er en ekstraordinær naturlig begivenhet, Taurusfjellene, der de fleste av Alanya har landsbyhjem, dekket hvite om vinteren. Taurusen har viktig betydning i Alanya-folks liv. Å gå til beite i fjellet og tilbringe sommertid er det en tusenårig Turcoman-tradisjon og eksisterer fortsatt i Alanya. I dag besøker både lokale og utenlandske turister ofte beite.
Alanya er vert for et stort antall internasjonale idretter som triatlon, terrengsyklus, strandvolleyball og strandfotball. På en måte er Alanya som en hovedstad for alternative sportsaktiviteter i Middelhavet. Fra vår til høst er det mange internasjonale sportsaktiviteter i Alanya.
I alanya Økonomisk liv er avhengig av turisme og landbruk. Alanya har en viktig rolle i Tyrkias banan, avokado og sitrus voksende. Alanya er et av de største og mest populære feriestedene i Middelhavet med totalt 150.000 sengeplasser.

De historiske stedene: Alanya festning, Rødt tårn, Dockyard, Gun House, Sahara Inn, Kargı Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antikke byer: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, Leartes, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Strendene: Cleopatra Beach, Keykubat Beach, Alara Beach, İncekum Beach, Avsallar Beach, Turkler og Payallar Beach, Konaklı Beach, Begonvil og Orange Beaches, Kestel Beach, Mahmutlar Beach, Kargıcak Beach,

Grotter: Damlataş Cave, Dim Cave, Piratehule, Hulehule, Fosforlu Cave

Picknickområder: Dim brook, Oba brook, Türbelinas platå, Söğüt platå, Dereköy plateau

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 58
Business members: 20
Homepage Facebook Instagram