Småland

Småland is een provincie vol culinaire ervaringen. U vindt een aantal kleine bedrijven die door hun restaurants, winkels en boerderijen, dienen, te verkopen en te produceren specialiteiten uit hun omgeving te vinden. Ze zijn trots op hun culinaire erfgoed en de tafel om hun gasten te bedienen. Wilt u aardappel pannenkoek, gebakken raap, filet van snoekbaars, paté van snoek, ingelegde haring, zalm-pudding, gekookte rivierkreeft, roggebrood smaak, grof gemalen gerookte worst, lever pudding, aardappelen worst, gedroogde gezouten geleid van schapenvlees, jeneverbes drank, jargon bessen jam, boeren verdraaid broodje, beesting pudding en de beroemde Småland cheese cake? Voor starters!

Vele eeuwen geleden Småland was het soms ontoegankelijke en onafhankelijke regio aan de grens tussen Denemarken en Zweden. Het is een provincie vol met contrast en een gevarieerd landschap. Vindt u zowel vruchtbare landbouwgronden, zoals in de kustgebieden rond de oude stad van Kalmar, en steenachtige gronden vinden, zoals op de hooglanden ten oosten van het meer Vättern. Maar je vindt er ook de grote bossen, de uitgestrekte moerassen en de talrijke meren en beken.

De inwoners van Småland hebben ingenieus om gebruik te kunnen maken van naturen eigen pantry te maken te zijn. De ingrediënten en primaire producten die zij hebben gehaald in de bossen en velden, door de teelt of fokkerij, jagen of vissen, heeft zijn stempel gedrukt op de culinaire tradities in Småland. De oude betrouwbare recepten zijn nog steeds en vaak in gebruik, maar er is ook veel nieuwe gerechten op basis van de werkelijk geproduceerde ingrediënten van Småland.

U vindt onze broschure vinden "Småländska smaker" (Smaken van Småland) bij de VVV-kantoren in Småland en bij onze leden bedrijven. Welkom in de provincie Småland, in het zuidoosten van Zweden.

Volg ons op Facebook, Regionale Matkultur Småland!

Regional Information
Area sq.km: 29,330
Population: 735,370 (2014)
Member since: 1999
Recipes: 11
Business members: 51
Facebook