Skåne - met een smaak van het paradijs!

De Scanian landschap is een voortdurende bron van inspiratie voor bezoekers met een hart voor lekker eten en de vreugde van de ontdekking. Scania biedt uitgestrekte vlaktes, glooiende velden van koolzaad, pilalléer, mijlen en mijlen van de witte zandstranden en kastelen landschap, maar ook de diepe bossen en steile kliffen. De Scanian eetcultuur is gevormd door Skåne geografische omstandigheden. Nabijheid van de zee aan drie kanten, het milde klimaat, een gunstige bodem en de korte afstanden tussen het binnenland en de kust heeft de voorwaarden geschapen voor hoogwaardige producten uit granen en plantaardige velden, boomgaarden, vee-en kustvisserij. Het is geen wonder dat Skåne is uitgegroeid tot een centrum voor zowel gastronomie en levensmiddelentechnologie.

In Skåne eten is altijd een belangrijk onderdeel van het leven. Overal in het landschap zijn er pensions, tavernes en boerderijwinkels die getuigen van deze traditie. Hier kunnen bezoekers kennis met de traditionele gerechten die haring, vla, gans, gerookte of gebakken paling gerookt. Hier is het goede vleesgerechten van varkensvlees, rundvlees, lam, wild en gevogelte. De Scanian eetcultuur is voortdurend in ontwikkeling door het nieuw opgerichte gerechten in traditie, op basis van regionale producten. Een culinaire reis door Skåne haring tafel is een must, hier is een ras dat moet worden getest. Langs de kust zijn er tal van rokerijen waar u de lekkerste gerookte vis, misschien een echt goede Scanian roggebrood te genieten.

Skånes landschap vis paling, die bereid kunnen worden op verschillende manieren. Ze visten langs de kusten in oktober - november en vervolgens paling feesten organiseren met veel verschillende preparaten. Ålabodarna langs Hanöbay, zijn mijlen zandige stranden zeker een bezoek waard. Of maak een bezoek aan een appelboomgaard in mei, wanneer het is op zijn mooist als alle appelbomen in bloei staan \u200b\u200bof in september, wanneer de bomen zijn zwaar met mooie vruchten.

Alles is mogelijk - net om de stap naar de tuin en genieten van de gastvrijheid!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 67
Business members: 70
Homepage Facebook 
© Copyright 1995-2018 European Network of Regional Culinary Heritage  |  Disclaimer  |  Cookies & Privacy Policy
Webproduction 2003-2018 Jonas Lindqvist, IT-Syd