Skåne - met een smaak van het paradijs!

Het landschap van Scania is een constante bron van inspiratie voor bezoekers met hart voor goed eten en de vreugde van ontdekking. Scania biedt uitgestrekte vlaktes, glooiende velden met koolzaad, pilalléer, kilometerslange witte zandstranden en kastelenlandschap, maar ook de diepe bossen en steile kliffen. De Scanian-voedselcultuur is bepaald door de geografische omstandigheden in Skåne. Nabijheid van de zee aan drie zijden, het milde klimaat, een gunstige bodem en de korte afstanden tussen het binnenland en de kust heeft voorwaarden geschapen voor hoogwaardige producten uit graan- en groentegebieden, boomgaarden, vee en kustvisserij. Het is geen wonder dat Skåne een centrum is geworden voor zowel gastronomie als voedingstechnologie.

In Skåne is eten altijd een belangrijk onderdeel van het leven geweest. Overal in het landschap zijn herbergen, tavernes en boerderijwinkels die getuigen van deze traditie. Hier ontmoeten bezoekers de traditionele gerechten die haring, vla, gans, gerookte of gefrituurde paling rookten. Hier zijn de goede vleesgerechten van varkensvlees, rund, lam, hert en gevogelte. De voedselcultuur van Scanian evolueert voortdurend via de nieuw gemaakte gerechten in traditie, op basis van regionale producten. Een culinaire reis door de haringentafel in Skåne is een must, hier is een variëteit die moet worden getest. Rond de kust zijn er tal van rookhokjes waar u kunt genieten van de heerlijkste gerookte vis, misschien een echt goed roggebrood van Scanian.

Skånes landschapsvis is paling, die op veel verschillende manieren kan worden bereid. Ze visten langs de kusten in oktober - november en organiseerden daarna palingfeesten met veel verschillende voorbereidingen. Ålabodarna langs Hanöbay, kilometerslange zandstranden zijn zeker een bezoek waard. Of breng een bezoek aan een appelboomgaard in mei wanneer het op zijn mooist is wanneer alle appelbomen in bloei staan \u200b\u200bof in september wanneer de bomen zwaar zijn van heerlijk fruit.

Alles is mogelijk - gewoon om de tuin in te stappen en te genieten van de gastvrijheid!

Regional Information
Area sq.km: 10,939
Population: 1,286,584 (2014)
Member since: 1995
Recipes: 66
Business members: 78
Homepage Facebook