Warmia Mazury Powiśle

Ermland-Mazurië Voivodeship (provinciale is de grootste beheereenheid in Polen, als gevolg van de administratieve indeling van het land) is gelegen in het noord-oostelijke deel van Polen. Het bestaat uit de historische regio's van Warmia, Masuren en Powiśle. Als gevolg van de kwaliteiten van de natuur, wordt erkend als een van de mooiste gebieden van Polen.

Warmińsko-Mazurskie Voivodeship

Ermland-Mazurië Voivodeship is de vierde grootste regio van Polen met de oppervlakte van meer dan 24 000 km ².
Administratieve indeling: 116 gminas, 19 poviats.
De hoofdstad van de regio: Olsztyn (de bevolking van meer dan 170 000.).
Andere steden: Elblag (de bevolking van 130 000.), Elk (de bevolking van 60 000.)
Bossen: 29,7% van het gebied,
Waterlichamen: 6% van het gebied,
Cultuurgrond: 54% van de oppervlakte

Ermland-Mazurië Voivodeship wordt bewoond door de bevolking van meer dan 1,4 miljoen. De bevolkingsdichtheid is het laagst in Polen, met 59 personen per vierkante kilometer (Polen - 122).

Het is het meest etnisch gediversifieerde gebied van het land met tal van nationale minderheden: de Oekraïners (80.000), de Duitsers (20.000), de Roma, de Wit-Russen en anderen
Cultuurgrond neemt 54% van de oppervlakte van de provinciale met 33,4% van het bouwland, 7,5% van de weilanden en 0,1% van de boomgaarden overwegende dat bossen goed voor 29,7% van het totaal.

De natuurlijke omstandigheden (een korte groeiperiode, terrein configuratie en bodem diversificatie) in te stellen van de provinciale gebied van landbouw de eis van een hoog niveau territoriale ontwikkeling en veroorzaken dat de individuele kosten van de landbouwproductie zijn hoger met de winstgevendheid lager dan in andere regio's van het land.

Bijna alle bedrijven zijn in particuliere handen. De oppervlakte van het gemiddelde individu boerderij is vrij groot en bedraagt \u200b\u200b14 ha terwijl het percentage van de bedrijven groter dan 20 ha (14,5%) zeker overtreft het land gemiddeld. De provinciale's waterlichamen bezetten 6. 0% van de oppervlakte, die goed is voor 18,2% van de Poolse wateren totaal. Visserijbeheer speelt een belangrijke rol in de regio en werkt op drie niveaus: meer management, vijver-en rivierbeheer. Zeevisserij wordt uitgevoerd in de wateren van de Vistula Bay. Voor zover de markt schaal betreft, de regionale landbouw produceert voornamelijk en verwerkt gewassen (79,4% van het akkerland) en aardappelen (3,8%). Fok heeft hoofdzakelijk betrekking op pluimvee, varkens, runderen, paarden en een lichte aantal schapen.

Ermland-Mazurië Voivodeship, als een van de minst vervuilde regio's van het land, onder de groene longen van Polen programma. De belangrijkste sectoren van de economie bestaat uit gezonde voedselproductie, houtindustrie, pro-ecologische bosbeheer, ecotoerisme en productie van banden, machines en uitrusting met het gebruik van zuivere industriële technologieën en hernieuwbare energiebronnen.

De belangrijkste sectoren omvatten de productie van voedsel en dranken (ongeveer 32,2% van de verkochte industriële productie), meubels (ongeveer 14,3%), elektrische machines en apparaten (ongeveer 4,3%), kleding en bont kleding (ongeveer 1,6%). 42,5% van de productie van het land van rubber goederen afkomstig uit Olsztyn, waar ligt een bandenfabriek.

Met het BBP per hoofd van de bevolking voor een bedrag van PLN 14.065 Ermland-Mazurië Voivodeship rangschikt onder het gemiddelde van het land (19.430). Aan het einde van 2002 bleef op het niveau van 72% van de Poolse gemiddelde.

Ermland-Mazurië Voivodeship heeft 110.390 zakelijke entiteiten geregistreerd onder de REGON systeem met het overwicht van de particuliere sector, die goed is voor 94%.
De industriële productie verkocht in de regio komt PLN 13,9 miljard, die het gebied gelederen in de elfde positie onder 16 woiwodschappen. Het aandeel van de particuliere sector in de industriële productie verkocht bedraagt \u200b\u200b86%. Onder het totale aantal bedrijfsonderdelen 76,3% vestigingen worden gerund door natuurlijke personen, 0,7% door coöperaties en 10,9% door commerciële vennootschappen terwijl staatsbedrijven goed voor slechts 0,056% van het totaal.

Warmia en Mazury is de regio van opmerkelijke toeristische en recreatieve kwaliteiten. Het wordt wel het land van duizend meren, hoewel hun aantal moet worden verdubbeld.
De grootste meren zijn Śniardwy (113.8 km ²) en Mamry (104.4 km ²), terwijl de diepste degenen omvatten Wukśniki (68 m), Babięta Wielkie (65 m), Piłakno (56,6 m) en Ełckie Lake (55,8 m). Een deel van de meren, verbonden door kanalen en rivieren, rekken tot multikilometre water routes, waaronder de De provinciale's welzijn ook bijgedragen aan de bossen en oerwouden bezetten bijna 30% van het gebied en de behuizing talrijke landschappen parken en natuurreservaten beste bekend een is de Elblaski Canal met het systeem van hellingen waardoor de ... land reis.

De provinciale rijkdom wordt ook bijgedragen aan de bossen en oerwouden bezetten bijna 30% van het gebied en de behuizing talrijke landschappen parken en natuurreservaten.
De schoonheid van het natuurlijke landschap is compleet dankzij de mens gemaakte structuren, dat wil zeggen: goed behouden gotische kastelen, kerken en paleizen. 16 van de 100 monumenten die op de lijst van de bijzondere bezienswaardigheden van Polen, opgesteld door een dagelijkse "Rzeczpospolita", bevinden zich in Ermland en Mazurië. Toeristische attracties zorgen dat de regio gemiddeld wordt bezocht door 5 miljoen toeristen per jaar met elke vijfde komt uit het buitenland. De regio biedt meer dan 34 000 bedden tot hun beschikking.

Veel toeristen worden aangetrokken door de velden van Grunwald, waar in 1410 de geallieerde Poolse en Litouwse legers versloeg de Duitse Orde. De jaar-op-jaar jubileum van de slag worden gevierd met de optredens het overbrengen van de geest van de afgelopen dagen en het presenteren van de ridder cultuur. Andere bezienswaardigheden, die ook een grote belangstelling bij toeristen, onder meer de ruïnes van militaire hoofdkwartier van de voormalige Hitler's in Gierłoż buurt Kętrzyn en het Museum van Folk Gebouwen in Olsztynek.

Regional Information
Area sq.km: 24,173
Population: 1,440,000 (2014) 
Member since: 2005
Recipes: 120
Business members: 136
Homepage Facebook