Opole - modern, vriendelijk, goed georganiseerd

De Opole ligt in het zuidwesten van Polen, grenzend aan Tsjechië en vier Poolse provincies Neder-Silezië, Wielkopolska, Łódź en Silezië. Gunstige ligging op de belangrijkste doorvoerroutes per spoor, weg en Odra rivier de binnenvaart is een belangrijke aanwinst voor de regio.

Het beschikt over het zuiden van Polen de belangrijkste openbaar vervoer route - de snelweg A4, heks is het deel van het trans-Europese Berlin - Kiev transport corridor. Naar het zuiden, de Opole deelt zes grensovergangen met de Tsjechische Republiek. Een internationale oost-west spoorlijn route gaat door het Gewest. De route is gepland om te worden opgenomen in de Trans-Europese spoorwegnetwerk, waardoor een solide basis voor een duurzame en dynamische ontwikkeling van de Opole.

De Opole regio is een kruispunt van de Poolse, Duitse, Silezische en Tsjechisch culturen en tradities. Deze smeltkroes van culturen heeft bijgedragen aan tolerantie en begrip in de samenleving te creëren. En in feite, als de administratieve hervorming van Polen in 1998 werd opknoping in de balans, de burgers van de Opole Land gaven uiting aan hun vastberadenheid en een sterke band met de regio en kregen hun eigen manier - om hun eigen Polen hebben.
De maarschalk Bureau van de Opole werd voor het eerst in het land ISO 9001 Quality Management System Certification ontvangen.

Toeristische attracties
De regio heeft een uitstekende klimaat en de natuurlijke rijkdommen en biedt een selectie van outdoor-activiteiten. Zomer en winter recreatie en avontuur mogelijkheden zijn enkele van de mooiste u overal in de regio die wordt gekenmerkt door gediversifieerde topografie vinden (Silezische Uplands, Silesian Lowland en een deel van de Sudeten Foothills, Oder Valley).
Groot deel van het grondgebied is bedekt met bossen met vier natuurparken, vele beschermde natuurgebieden en biosfeer reserves. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec en Racibórz Bossen behoren tot de grootste bossen in de regio.
Wandelaars en fietsers kunnen avonturen waarderen langs de paden van St. Ann's Hill, of Opava Bergen (dicht bij de Tsjechische grens omringt). Veel moderne recreatieve resorts met de nieuwste spa-behandeling faciliteiten (zwembaden, klassieke massages, jacuzzi etc.) zijn gebouwd in de afgelopen jaren in Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. In het dorp Kamień Śląski kunt u de eerste sanatorium in het land om Kneipp-therapie aanbieden.
Liefhebbers van zwemmen, zonnebaden en watersporten kunnen genieten van hun vrije tijd op Gewest dam meren in Turawa buurt Opole of de Nysa meer en Otmuchów Lake aan de voet van Opava Mountains.

Opole Silezië is rijk aan plaatsen van historisch en archeologisch belang, met zijn oude monumenten van de verschillende historische leeftijden - van gotische stijl versterkte burchten, barokke herenhuizen aan kleine 19e-eeuwse herenhuizen. Onder veel bezochte gebouwen van aanzienlijke artistieke en architectonische belang zijn het kasteel in Moszna, de ruïnes van de 19e-eeuws herenhuis in Kopice, de Silezische Piast Dynasty Castle in Brzeg en de late barok herenhuis in Kamień Śląski.

Bij een bezoek aan de Opole regio, kan men niet helpen, maar een bezoek Krasiejów, een plaats in de Gmina van Ozimek, waar een van 's werelds grootste paleontologische ontdekkingen is onlangs gemaakt. De goed bewaarde set van fossielen van Trias reptielen hier gevonden dateren uit ongeveer 225 miljoen jaar geleden. Het is de bedoeling om het opzetten van een museum en toeristische site naar een sprankje hoop te brengen voor de toeristische opleving in de regio. In januari 2005, een permanente tentoonstelling getiteld "Walking with Dinosaur" werd in de voormalige lagere school geopend.

Economie
De Opole Land onderscheidt zich nationaal vanwege de grote economische en potentiële investeringen en snelle tempo van eigendom transformaties. Wordt gekenmerkt door een gelijkmatige verdeling over Voivodeship en een gediversifieerde structuur. Aan het eind van 2004 waren er meer dan negentigduizend bedrijven hier actief zijn, onder hen een aantal tachtigduizend particuliere. Bouwsector, elektrische machine en de metaalindustrie, de chemische industrie, brandstof en energie-industrie, kunstmest industrie, de meubelindustrie, licht en voedingsindustrie overheersen industrieën. Cokes, cement, kalk, stikstofhoudende meststoffen, alimentaire vetten en oliën, vrachtwagens, tractoren en gereedschappen voor kunststof, metaal werken rekening voor een dominant marktaandeel van de country's productie en de werkgelegenheid.


De Polen heeft prioriteit gegeven aan sommige gebieden van potentiële toekomstige investeringsprojecten, met name op de ontwikkeling van de gebieden van de Europese Transportation Corridor (binnen en rond het voormalige vliegveld in Skarbimierz de snelweg A4), die van de Wałbrzych Speciale Economische Zone "Invest Park "in Nysa, de Strzelce Opolskie Economische Ruimte, de high - tech omgeving die vergelijkbaar is met Silicon Valley, genaamd" Jackowa Dolina "in Kędzierzyn-Koźle of Kluczbork Economische Zone aan de meest opmerkelijke noemen.

Onderwijs, wetenschap en cultuur
Opole biedt een scala aan opleidingsmogelijkheden en specialiteiten. Zes instellingen van het Gewest het hoger onderwijs (inclusief beroepsonderwijs degenen) de nodige onderzoeksinfrastructuur. De stad Opole is de regio's grootste academisch centrum, de thuisbasis van de Opole Universiteit, de Technische Universiteit van Opole, de State Medical Vocational School en de faculteit Management en Bestuur, met meer dan 31.000 studenten. Twee andere instellingen voor hoger onderwijs in de regio zijn de State Technical Vocational School in Nysa en de School of Humanities en Pedagogiek in Brzeg. Daarnaast zijn veel satelliet takken van de universiteiten van het land is in andere steden van de regio gevestigd.

Het onderzoekspotentieel van de Opole is voltooid door vier onderzoeksfaciliteiten (Instituut voor Mineral Building Materials, "Blachownia" Institute of Heavy Organic Synthesis in Kędzierzyn, Poolse Academie van Wetenschappen - Institute for Environmental Technologies) met de Silezische Institute als een toonaangevend centrum, en Opolski Park Technologiczny (Opole High - Tech Park).
Onder de prominente culturele instellingen in de stad is de Józef Elsner Opole Philharmonic (dat een concert op de Grote Markt van Brussel gaf aan de toetreding van Polen tot de EU te markeren, en maakte een grote tournee in China in 2004-2005), Jan Kochanowski Theatre (dat elk jaar gastheer is van de "Poolse Classic Theatre Confrontaties"), of Alojzy Smolka Theater van de Marionet en acteur in Opole (Nationaal Festival van Puppet Theatres). En last but not least, de Opole Millennium Amfitheater, gastheer van de jaarlijkse nationale festival van Poolse Song.

Veel out-of regio's hoofdstad periodieke culturele evenementen worden georganiseerd: de Muziek Feest van de bloeiende azalea's (The Castle in Moszna), Festival van het Engels Song en International Poet Invasie van de Silezische Piast Dynasty Castle in Brzeg, "Gaude Mater Polonia in memoriam van Vincent de Kielcza "of de International Percussion Festival.


Nadere informatie kan worden verkregen op de website van de Opole: www.umwo.opole.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 26
Business members: 56
Facebook