Bornholm

In de Bornholm dialect, men zegt dat de smaak van voedsel "zingt". Bij het eten van een maaltijd met het label "regionale culinaire erfgoed" we streven naar het "smaken als de vogels zingen" te maken. Als het dat niet doet, weten we tenminste waar je een klacht te registreren - die ook zorgt voor een constante verbetering van de kwaliteit. Iedereen kan dienen een biefstuk, maar weinigen hebben een idee waar het vandaan komt of de voorwaarden waaronder het dier leefde.

Iedereen die ooit heeft onderzocht Bornholm's van landschappen of de Baltische Zee yachting eldorado weet uit persoonlijke ervaring dat dieren en gewassen - zoals de mensen die wonen in Bornholm - leven in de meest prachtige omgeving denkbaar.

Regionale Culinair Erfgoed Bornholm volgt het spoor van de plaat van de oorsprong. Het brood kan zijn gebakken van meel uit Bornholms Valsemølle en de molen Misschien heb het graan uit Frennegård Farm. Het lam kotelet kan afkomstig zijn van de lokale slager, die het lam op zijn beurt opgehaald uit de kudde schapen grazen de rotsachtige land van Bornholm.
De sla en Hamburg peterselie kan organisch zijn de orde gesteld tijdens Grennesminde.
Of de schol kan zijn opgevist die ochtend door een lokale visser die, in weerwil van zijn gepensioneerde leven, is nog steeds actief en gooit zijn netten in de Oostzee in de buurt Gudhjem elke dag.

Regionale Culinair Erfgoed is voedsel met identiteit in de eerste plaats. We weten waar het vandaan komt, en die heeft "hun handen op het" zo te zeggen!

Een goed verhaal over de oorsprong van de producten geeft de maaltijd een nieuwe dimensie. Je krijgt een culinaire ervaring die licht uit de gewone! En vergeet niet, de chocolade voor het dessert was met de hand gemaakt in Sandvig. Bezoek de winkel zelf om te zien hoe!

Bon appetit!

Culinair Erfgoed Bornholm

Regional Information
Area sq.km: 588 
Population: 39,632 
Member since: 1998
Recipes: 3
Business members: 58