Świętokrzyskie

Świętokrzyskie Voivodeship bevindt zich in het zuidoosten van Polen, op de kruising van de belangrijke communicatie paden. De regio, met zijn naam afkomstig van de Świętokrzyskie Bergen (het Heilig Kruis Bergen) golvend rond de hoofdstad, Kielce, behoort tot een grotere geografische regio van de Klein-Polen Upland (Wyżyna Małopolska). Het wordt omringd door de rivier de Pilica uit het westen en de Vistula vanuit het zuiden en het oosten. De meest interessante en zeldzame soorten planten en dieren zijn bewaard gebleven in tal van natuurreservaten en landschapsparken.

Een van de oudste bergketens in Europa, de Świętokrzyskie Bergen vroeger bekend als de heksen 'verzamelpunt voor hun helse plezier en dansen. Dat zijn de volksverhalen, maar de overblijfselen van stenen cultische dijk van ongeveer de 8e eeuw, rond de punt van het Heilig Kruis berg, zijn het bewijs van heidense aanbidding. In de Świętokrzyskie Bergen talrijke sporen van de heroïsche en tragische verleden van dit land kan worden gevonden - het verleden beschreven door een van de grootste zonen van het land - de schrijver Stefan Zeromski.

Het menu van de Świętokrzyskie Gewest kan niet bestaan \u200b\u200bzonder aardappelen, melig gerechten en gerst, gierst of boekweit grutten. Als vlees zelden in de plaatselijke voeding in het verleden werd succesvol vervangen door fruit, groenten en zuivelproducten. Het meest kenmerkende gerecht van de streek is zalewajka Świętokrzyska, een soort zure soep gemaakt van gefermenteerde rogge meel en aardappelen. De regionale koek en roggebrood zal voldoen aan de meest veeleisende smaken, net als de heerlijke Świętokrzyski en Falkowski honing. De korczyńska boon is een typisch product van Ponidzie, terwijl gierst, waarvan de gierst gries wordt geproduceerd, wordt geïdentificeerd met de omgeving Opatów. De Sandomierski land staat bekend om appelboomgaarden en tomaat plantages, net als Szydłów en haar omgeving staan \u200b\u200bbekend om hun pruimen. Het oostelijk deel van het gebied is bedekt met aardbeien velden, waar de "Buska faworytka" (de "Busko de favoriete") is de meest populaire soort.

De snelle ontwikkeling van traditionele restaurants en hoevetoerisme bieden onvergetelijke en ongelooflijke culinaire ervaringen. U kunt proberen de brandnetel soep of zuring soep gevolgd met aardappel dumplings, en hebben een aantal van te watertanden zelfgemaakte kersen schnaps voor het dessert.

Waarom wachten? Kom naar de Świętokrzyskie Gewest en overgeven aan de charme van het prachtige toeristische bezienswaardigheden en de smaak van onze uitzonderlijke voedsel.

Regional Information
Area sq.km: 11,672 
Population: 1,263,176 
Member since: 2009
Recipes: 52
Business members: 81