Welkom bij Neder-Silezië!

Neder-Silezië (Pools: Dolny Śląsk), gelegen in het zuidwestelijke deel van Polen, is de zevende grootste provincie van het land. Het gebied heeft een oppervlakte van 19.947 km2 met een bevolking van bijna 3 miljoen mensen. De provincie is de thuisbasis van meer dan 169 gemeenten, de vorming van 26 landelijke provincies en 3 townships. Wroclaw, als de hoofdstad van Neder-Silezië met circa 650.000 inwoners, is de vierde grootste Poolse stad in termen van bevolking.

Neder-Silezië is bekroond met een aantal toeristische attracties. de aantrekkelijkheid van de regio wordt vooral benadrukt door zowel de natuurlijke en culturele rijkdom en zijn grote mogelijkheden in de gezondheidszorg het toerisme en de steeds populairder wordende vormen van agro- en ecotoerisme. Kastelen van de piasten, cisterciënzers kastelen, ondergrondse wandelpaden, monumentale paleizen, natuurreservaten, rock labyrinten, enkele van de belangrijkste werken in de industriële architectuur, het grootste aantal kuuroorden in Polen, de vele skipistes en luxe hotels - dit alles kan gevonden worden alleen in Neder-Silezië. Zijn turbulente geschiedenis heeft bijgedragen aan de versmelting van verschillende culturen en de opkomst van een ongekende fusie van stijlen en tradities.

Innovatie, effectief beheer EU-fonds, goed ontwikkelde infrastructuur en een dynamische economische groei - deze eigenschappen onderscheiden Neder-Silezië en het aantrekkelijk maken voor beleggers. ontwikkeling van de regio is grotendeels gebaseerd op zijn hoogopgeleide, goed opgeleide arbeidskrachten en een aantal factoren die allemaal helpen bij het implementeren van nieuwe business ventures, zoals de aanwezigheid van de technologie parken en speciale industriële zones.

Verlaagt Silesia cultuurlandschap omvat ongeveer 200 regionale en nationale culturele instellingen, 700 bibliotheken, 42 musea, 19 theaters en muzikale instellingen, 23 galeries, en 36 kunst hogescholen en universiteiten. Regelmatig gehouden musical en drama optredens trekken bezoekers uit de hele wereld. Als een van de belangrijkste Poolse culturele centra, Neder-Silezië is beroemd om zijn festivals. Elk jaar in de regio zijn er ongeveer dertig regionale, nationale en internationale muziek, theater en film festivals.

De Marshal's Office van Neder-Silezië ondersteunt de productie van traditionele, hoogwaardige regionale gerechten producten via diverse promotionele activiteiten. Deze omvatten die wedstrijden en product tentoonstellingen, deelname aan nationale en internationale beurzen, het drukken en distribueren van een regionale en traditionele productcatalogus evenals houden training seminars. Dergelijke trainingen worden gehouden voor producenten die wensen om hun producten te registreren in de nationale traditionele producten List en binnen de Europese Unie identificatie voedsel database (BOB / BGA / GTS). Op dit moment, Neder-Silezië heeft 47 producten geregistreerd op de nationale lijst en één product in het Europese systeem (BGA - heide honing uit de bossen van Neder-Silezië).

Regional Information
Area sq.km: 19,947 
Population: 2,908,457 
Member since: 2011
Recipes: 19
Business members: 84
Homepage Facebook