Kujawy i Pomorze

Wie wil het verkennen van de schoonheid van de Kujawy en Pomorze, zal hij nooit spijt van krijgen. De regio heeft dit allemaal - een enorme bossen, prachtige meren, schone rivieren, beroemde spa's, traditionele dorpjes en historische gebouwen die de moeite waard zijn. Het is een ideale plek om te rusten, paddestoelen plukken, jagen, watersporten en paardrijden. Het is een kostbare plek, zoals je kunt "aanraken van de gothic" en zie de plaats, waar Nicolaus Copernicus, een groot astronoom was geboren. U kunt ook uit te vinden voor jezelf, hoe de mensen vroeger leefden 700 jaar voor Christus verlaten Toruń, zult u niet alleen goede herinneringen met je mee, maar een traditionele gember-brood en een pot pruimenjam uit de Tweede Vistula-vallei ook.

Bydgoszcz, met zijn 660 jaar geschiedenis, is de grootste stad in de regio en de een bekend om zijn muzikale cirkels en perfect bewaard gebleven Art Nouveau architectuur. De geweldige muziek en Art Nouveau zijn twee specialiteiten van de stad aan de rivier de Brda.

Toruń, een stad, die stadsrechten kreeg 800 jaar geleden, is een parel van gotische en een plaats, waar u de magie van het verleden verborgen in de bakstenen en stenen aan te raken. De middeleeuwse stad van Torun werd genoemd als een van UNESCO Wereld Cultureel en natuurlijk erfgoed sites en het wordt beschouwd als een van de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse architectuur complexen in Polen.

Chełmno is een stad gesticht in de Middeleeuwen en de degene die een middeleeuws stadje plan dat in de 13e eeuw bewaard gebleven. Het heeft nog steeds veel gotische gebouwen zoals kerken, defensieve muren, torens en een specifieke prachtige renaissance stadhuis.

Ciechocinek, een stad gelegen in de rivier de Vistula-vallei, is een van de mooiste Poolse kuuroorden in Polen. Zijn sterke punten zijn onder andere warme pekel deposito's, afstuderen torens met dampende pekel het creëren van een uitzonderlijk microklimaat, eclectische kuuroord architectuur die teruggaat tot het begin van de 19e en 20e eeuw en een prachtige sfeer van een tuinstad. U kunt hier uitrusten en zorg voor uw gezondheid en schoonheid. De stad biedt een breed scala van hotels, spa's, revalidatie en behandeling centra, maar ook restaurants en culturele centra.

In een klein dorp van Biskupin in Pałuki er is een wereld beroemde archeologische reserve teruggaat tot steden-band kweekperiode. Wat heeft ontdekkingsreizigers en toeristen aangetrokken voor enkele tientallen jaren zijn goed bewaard gebleven overblijfselen van zeer geavanceerde technologische structuren zo oud als 2700 jaar, als er vroeger een nederzetting of, strikt genomen, een versterkte stad, op een moerassige eiland in Lake van Biskupin .

In de Kujawy en Pomorze er zijn een heleboel plaatsen van de wilde natuur, met inbegrip van, vooral, Bory Tucholskie, de op een na grootste bos in Polen. Er zijn duizenden hectaren bos en graslanden doorsneden met schoon water en milde lucht. In tal van plaatsen, bewaard Bory Tucholskie overblijfselen van een oeroude onbegaanbaar bos. De meest waardevolle binnenlanden zijn beschermd creëren van natuurlijke reserves en landschapsparken.

In het prachtige Brodnickie meren vindt u meer dan 100 grote meren, bossen, schilderachtige heuvels, schone lucht en rust. De meren in overvloed in snoek, zeelt, paling, brasem, baars, voorn en karper en je kunt zelfs hier karper, snoekbaars en kleine marene. Er zijn nog heel wat onbetreden paden en plaatsen, waar vriendelijke inboorlingen toeristen te behandelen als langverwachte gasten.

Regional Information
Area sq.km: 17,972 
Population: 2,090,000 
Member since: 2011
Recipes: 22
Business members: 62