Dalmatië - eeuwige inspiratie!

Het centrale deel van de Adriatische kust, van de jachthaven in het noorden tot Gradac in het zuiden, diep getrokken onder de rokken van de omliggende bergen, met een reeks van eilanden en tientallen kilometers van kiezelstranden, met een groene achterland verder verrijkt door de rivieren Jadro en Cetina, is een toeristisch gebied met een lange en rijke traditie, geschiedenis en cultuur.

De ongebruikelijke combinatie van natuurlijke schoonheid verrijkt met antieke, oude-Kroatisch, romaanse en lokale folk architectuur, hetgeen tot uiting komt langs de kust en de eilanden in de kleine steden en stedelijke centra, biedt gasten een scala aan mogelijkheden voor rust en plezier, een lulling stilte maar ook luidruchtige mediterrane nachten gewikkeld in de warme wind uit het zuiden.
Dat wat gemeenschappelijk is voor dit alles is de eenvoudige en warm onthaal aangeboden door uw gastheren, hun vrolijk en luidruchtig natuur, en hun onverholen wens om hun gasten het beste van alles te bieden.

Dit is een schat, die niet kan worden verpakt in een koffer bij het huis terug te keren, maar het zal je ziel te vullen tot uw volgende bezoek in het hart van de Adriatische - bestemming van de eeuwigdurende inspiratie!
Split-Dalmatië County is de grootste Kroatische provincie met een totale oppervlakte van 14.106,40 km2.

Geografisch gezien is gelegen in het centrale deel van de Adriatische kust. Het strekt zich uit Vrlika in het noorden tot de verste Kroatische eiland Palagruza in het zuiden, en vanuit de jachthaven in het westen tot Vrgorac in het oosten.

Split-Dalmatië grenzen: De provincie grenst aan het noorden met de Republiek Bosnië en Herzegovina, op het oosten met Dubrovnik Neretva, en het strekt zich uit het zuiden tot aan de grens van de Kroatische territoriale wateren.

De provincie is verdeeld in drie geografische subeenheden:
• achterland,
• kustgebied
• eilanden.

Het achterland, in het continentale deel van de provincie, wordt doorkruist door de bergen die parallel aan de kustlijn. Het gebied is dunbevolkt en economisch slecht.
Het kustgebied maakt een smalle strook langs de kust tussen de bergen en de zee. Dit gebied is sterk verstedelijkt en economisch ontwikkelde in vergelijking met het achterland. De eilanden zijn dunbevolkt, economisch meer ontwikkeld dan het achterland; Echter, door verschillende omstandigheden, zij permanent emigratie van de bevolking ervaren.

Het eiland gebied van de regio bestaat uit 74 eilanden en 57 eilandjes en riffen. De omvang en de bevolking staat op 5 eilanden, die Ciovo, Solta, Brac, Hvar en Vis zijn; en 6 meer bewoonde eilanden: Veli Drvenik Mali Drvenik St. Clement, Scedro Bisevo en St. Andrew.

Split-Dalmatië County is in de zone van de Adriatische Zee type mediterraan klimaat waarvan basisfuncties zijn hete en droge zomers en milde, natte winters.

Regional Information
Area sq.km: 4,540
Population: 454,798
Member since: 2013
Recipes: 56
Business members: 42
Facebook Twitter