Alanya

Alanya is een stad gelegen in de Middellandse Zee, in de oostelijke kust van de baai van Antalya van de Anatolische schiereiland en zijn geschiedenis gaat terug tot de oudheid. De eerste menselijke nederzetting in Alanya begint in de grotten en dateert 20.000 jaar terug naar de bovenste Paleolithicum. Vandaag Alanya is genomineerd voor de World's Heritage Cities van UNESCO met zijn duizenden jaar geschiedenis.
Alanya heeft een typisch mediterraan klimaat met natte vochtige winters en hete droge zomers. De gemiddelde wintertemperatuur is 14 º C, de gemiddelde zomertemperatuur is 27 º C. Echter, de stad ligt aan de zee, achter de stad is er het Taurusgebergte, dat is bijna meer dan 2000 meter hoog. De natuurlijke verzorgde stranden strekken zich uit langs de kust en de totale kustlijn van Alanya aan de Middellandse Zee is ongeveer 100 km.
Hoewel sneeuw in het centrum van de stad is een buitengewone natuurlijke gebeurtenis, Taurus gebergte, waar de meeste mensen van Alanya hebben dorpswoningen, bedekt wit in de winter. De Taurus heeft wezenlijk belang zijn in het leven van Alanya mensen. Gaan naar de weide in de bergen en de uitgaven de zomer is er een van Turkmeen traditie duizend jaar en in Alanya nog steeds bestaat. Tegenwoordig zowel lokale als buitenlandse toeristen vaak bezoeken de weilanden.
Alanya biedt onderdak aan een groot aantal internationale sporten zoals triathlon, berg fietsen, beachvolleybal en beachvoetbal. Op een bepaalde manier, Alanya is als een kapitaal van alternatieve sporten in mediterrane. Van de lente tot de herfst, zijn er tal van internationale sportieve activiteiten in Alanya.
In Alanya; economische levensduur is afhankelijk van het toerisme en de landbouw. Alanya heeft een belangrijke rol in de Turkse bananen en citrusvruchten groeien. Alanya is een van de grootste en meest populaire vakantie bestemmingen van de Middellandse Zee met een totaal aantal van 150.000 beddencapaciteit.

De Historische plaatsen: Alanya Vesting, Rode Toren, Dockyard, Gun House, Sarapsa Inn, Kargı Inn, Alara Citadel, Alara Inn

Antieke Steden: Colybrassus, Hamaxia, Syedra, LEARTES, Iotape, Selinus, Nephelis, Adanda-Lamus, Antiocheia Ad Cragum

Stranden: strand Cleopatra, Keykubat strand, Alara Beach, Incekum Beach, Avsallar Strand, Türkler en Payallar Beach, Konaklı Beach, Begonvil en Orange Stranden, Kestel Beach, Mahmutlar Strand, Kargıcak Beach,

Grotten: Damlataş Cave, Dim Cave, Cave of Pirates, Grot van Lovers, Fosforlu Cave

Picknickplaatsen: Dim beek, Oba beek, Türbelinas plateau, Söğüt plateau, Dereköy plateau

Regional Information
Area sq.km: 1,788
Population: 285,000
Member since: 2014
Recipes: 51
Business members: 18
Homepage Facebook Twitter Instagram