Warmia Mazury Powiśle

Warminsko-Mazurskie Voivodeship (βοϊβοδάτων είναι η μεγαλύτερη μονάδα διοίκησης στην Πολωνία, λόγω της διοικητικής διαίρεσης της χώρας) βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Πολωνίας. Αποτελείται από τις ιστορικές περιοχές της Warmia, Mazury και Powiśle. Λόγω των ιδιοτήτων της φύσης του, αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Πολωνίας.

Warminsko-Mazurskie Voivodeship

Warminsko-Mazurskie Voivodeship είναι η τέταρτη μεγαλύτερη περιοχή της Πολωνίας με την έκταση άνω των 24 000 km ².
Διοικητική διαίρεση: 116 gminas, 19 πόβιατ.
Η πρωτεύουσα της περιοχής: Olsztyn (το πληθυσμό άνω των 170 000.).
Άλλες πόλεις: Elblag (ο πληθυσμός των 130 000.), Elk (ο πληθυσμός των 60 000.)
Δάση: 29,7% της περιοχής,
Νερό φορείς: 6% της περιοχής,
Καλλιεργούμενες εκτάσεις: 54% της έκτασης

Warminsko-Mazurskie Voivodeship κατοικείται από πληθυσμό πάνω από 1,4 εκατομμύρια. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι το χαμηλότερο στην Πολωνία, με 59 άτομα ανά ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο (Πολωνία - 122).

Είναι η πιο εθνοτικά διαφοροποιημένη περιοχή της χώρας με πολλές εθνικές μειονότητες: οι Ουκρανοί (περίπου 80.000), οι Γερμανοί (20.000), οι Ρομά, οι Λευκορώσοι και άλλοι
Καλλιεργούμενες εκτάσεις καταλαμβάνει το 54% της περιοχής του βοϊβοδάτων με το 33,4% της καλλιεργήσιμης γης, το 7,5% των βοσκοτόπων και 0,1% των οπωρώνων, ενώ τα δάση αντιπροσωπεύουν το 29,7% του συνόλου.

Οι φυσικές συνθήκες (μια σύντομη περίοδος βλάστησης, του εδάφους και της διαφοροποίησης διαμόρφωση του εδάφους) που γεωργίας της βοϊβοδάτων για την απαίτηση ενός υψηλού επιπέδου εδαφική ανάπτυξη και να προκαλέσει μεμονωμένες ότι το κόστος της γεωργικής παραγωγής είναι υψηλότερη κερδοφορία με χαμηλότερο από ό, τι σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σχεδόν όλες οι εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια. Η περιοχή της μέσης μεμονωμένης γεωργικής εκμετάλλευσης είναι αρκετά μεγάλη και ανέρχεται σε 14 εκτάρια, ενώ το ποσοστό των εκμεταλλεύσεων μεγαλύτερη από 20 εκτάρια (14,5%) outnumbers σίγουρα το μέσο όρο της χώρας. Υδάτινα σώματα του βοϊβοδάτων καταλαμβάνουν 6. 0% της έκτασής της, η οποία αντιπροσωπεύει το 18,2% των συνολικών ύδατα της Πολωνίας. Διαχείρισης της αλιείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και λειτουργεί σε τρία επίπεδα: τη διαχείριση λίμνη, λιμνούλα τη διαχείριση και τη διαχείριση του ποταμού. Θάλασσα αλιεία πραγματοποιείται στα νερά του κόλπου Βιστούλα. Όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς, οι περιφερειακές γεωργία παράγει και επεξεργάζεται κυρίως καλλιέργειες (79,4% της καλλιεργήσιμης γης) και οι πατάτες (3,8%). Αναπαραγωγής καλύπτει κυρίως πουλερικά, χοίρους, βοοειδή, άλογα και ελαφρά αριθμό των προβάτων.

Warminsko-Mazurskie Voivodeship, ως μία από τις λιγότερο μολυσμένες περιοχές της χώρας, καλύπτεται από το πράσινο πνεύμονες του προγράμματος Πολωνία. Οι κύριοι τομείς της οικονομίας περιλαμβάνουν υγιή παραγωγή τροφίμων, τη βιομηχανία ξύλου, pro-οικολογική διαχείριση των δασών, του οικολογικού τουρισμού, καθώς και την κατασκευή των ελαστικών, τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό με τη χρήση καθαρής βιομηχανικές τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το κυρίαρχο τομείς περιλαμβάνουν την παραγωγή τροφίμων και ποτών (περίπου 32,2% της βιομηχανικής παραγωγής που πωλούνται), έπιπλα (περίπου 14,3%), ηλεκτρικών μηχανών και συσκευών (περίπου 4,3%), είδη ένδυσης και ενδυμάτων γούνας (περίπου 1,6%). 42,5% της παραγωγής της χώρας των εμπορευμάτων καουτσούκ προέρχεται από Olsztyn, όπου βρίσκεται ένα εργοστάσιο ελαστικών.

Με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανέρχεται σε 14.065 PLN Warminsko-Mazurskie Voivodeship κατατάσσεται κάτω του μέσου όρου της χώρας (19.430). Στο τέλος του 2002, παρέμεινε στο επίπεδο του 72% της πολωνικής μέση.

Warminsko-Mazurskie Voivodeship έχει 110.390 επιχειρηματικές οντότητες που υπάγονται στο σύστημα REGON με την επικράτηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 94%.
Η βιομηχανική παραγωγή πωλείται στην περιοχή έρχεται να PLN 13,9 δισεκατομμύρια, η οποία κατατάσσει την περιοχή στην ενδέκατη θέση μεταξύ των 16 voivodeships. Το μερίδιο του ιδιωτικού τομέα στη βιομηχανική παραγωγή πωλείται ανέρχεται σε 86%. Μεταξύ του συνολικού αριθμού των επιχειρηματικών οντοτήτων είναι 76,3% ιδρύματα διοικούνται από φυσικά πρόσωπα, 0,7% από συνεταιρισμούς και 10,9% από τις εμπορικές εταιρείες του νόμου, ενώ κρατικών επιχειρήσεων αντιπροσωπεύουν μια απλή 0,056% του συνόλου.

Warmia και Mazury είναι η περιοχή του αξιόλογη τουριστική και ιδιότητες αναψυχής. Καλείται η γη των χιλίων λιμνών, αν και ο αριθμός τους θα πρέπει να διπλασιαστεί.
Οι μεγαλύτερες λίμνες είναι Śniardwy (113,8 km ²) και Mamry (104,4 km ²), ενώ τα βαθύτερα αυτά περιλαμβάνουν Wukśniki (68 μ.), Babięta Wielkie (65 μ.), Piłakno (56,6 m) και Ełckie Λίμνη (55,8 m). Μερικές από τις λίμνες, που συνδέονται με κανάλια και τα ποτάμια, τεντώστε σε διαδρομές νερού multikilometre, μεταξύ των οποίων και η ευτυχία του βοϊβοδάτων είναι επίσης συνέβαλε στο δάσος και παρθένα δάση καταλαμβάνουν περίπου το 30% της περιοχής και τη στέγαση πολυάριθμα πάρκα τοπίο, καθώς και καταφύγια καλύτερο -γνωστό είναι το κανάλι Elbląski με το σύστημα της ράμπες που επιτρέπουν την ... ταξίδι της γης.

Ο πλούτος του βοϊβοδάτων είναι επίσης συνέβαλε στο δάσος και παρθένα δάση καταλαμβάνουν περίπου το 30% της περιοχής και τη στέγαση πολυάριθμα πάρκα τοπίο, καθώς και καταφύγια.
Η ομορφιά του φυσικού τοπίου είναι πλήρης χάρη σε τεχνητές δομές, δηλαδή:-διατήρηση και γοτθικά κάστρα, εκκλησίες και παλάτια. Οι 16 από 100 μνημεία καταγράφονται στον κατάλογο των ασυνήθιστα αξιοθέατα της Πολωνίας, η οποία εκπονήθηκε από την εφημερίδα "Rzeczpospolita", που βρίσκεται στην Warmia και Mazury. Τουριστικά αξιοθέατα προκαλούν ότι η περιοχή είναι σε μέτρια επισκέφθηκε κατά 5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, με κάθε πέμπτη που έρχονται από το εξωτερικό. Η περιοχή προσφέρει περισσότερα από 34 000 κρεβάτια στη διάθεσή τους.

Πολλοί τουρίστες προσελκύονται από τα πεδία του Grunwald, όπου το 1410 ο σύμμαχος της Πολωνίας και της Λιθουανίας στρατεύματα νίκησαν τους Τεύτονες Τάξης. Τα χρόνο με το χρόνο επετείους της μάχης γιορτάζεται με τις παραστάσεις μεταφέρει το πνεύμα της τις τελευταίες ημέρες και την παρουσίαση του πολιτισμού ιππότης. Άλλα αξιοθέατα, τα οποία έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον με τους τουρίστες, περιλαμβάνει τα ερείπια του στρατιωτικό αρχηγείο του Χίτλερ πρώην Gierłoż κοντά σε Kętrzyn, καθώς και το Μουσείο Λαϊκής Κτιρίων σε Olsztynek.

Regional Information
Area sq.km: 24,173
Population: 1,440,000 (2014) 
Member since: 2005
Recipes: 120
Business members: 136
Homepage Facebook