Opole Voivodeship - σύγχρονο, φιλικό, καλά οργανωμένη

Η Opole Voivodeship βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πολωνία, που συνορεύουν με την Τσεχική Δημοκρατία και τέσσερα πολωνικών επαρχιών της Κάτω Σιλεσίας, Wielkopolska, Łódź και Σιλεσία. Βολική τοποθεσία σε μεγάλες οδούς διέλευσης των σιδηροδρομικών, οδικών και Όντερ ποταμό εσωτερικές πλωτές μεταφορές είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την περιοχή.

Ξεχωρίζει σημαντικότερη οδός μαζικής μεταφοράς της Νότιας Πολωνίας - τον αυτοκινητόδρομο Α4, μάγισσα είναι το τμήμα του Διευρωπαϊκού Βερολίνο - Διάδρομος μεταφοράς Κίεβο. Στο νότο, η Opole Voivodeship μοιράζεται έξι συνοριακές διαβάσεις με την Τσεχική Δημοκρατία. Μια διεθνής ανατολής-δύσης σιδηροδρομική διαδρομή περνάει μέσα από την περιοχή. Η διαδρομή σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Σιδηροδρόμων, παρέχοντας έτσι γερά θεμέλια για διαρκή και δυναμική ανάπτυξη του Opole Voivodeship.

Οπόλε περιοχή είναι σταυροδρόμι της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Σιλεσίας και της Τσεχίας πολιτισμών και παραδόσεων. Αυτό το χωνευτήρι των πολιτισμών συνέβαλε στη δημιουργία ανοχής και της κατανόησης στην κοινωνία. Και στην πραγματικότητα, όταν η διοικητική μεταρρύθμιση της Πολωνίας το 1998 ήταν αναρτημένα στην ισορροπία, οι πολίτες της Opole Land εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους και ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και το δικό τους τρόπο - να έχουν τη δική τους Voivodeship.
Το Γραφείο Marshal του Opole Voivodeship ήταν η πρώτη στη χώρα να λάβει το ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας Πιστοποίησης.

Τουρισμός αξιοθέατα
Η Περιφέρεια έχει εξαιρετικό κλίμα και τους φυσικούς πόρους και προσφέρει μια επιλογή από υπαίθριες δραστηριότητες. Καλοκαίρι και υπαίθρια αναψυχή χειμώνα και την περιπέτεια ευκαιρίες είναι μερικά από τα καλύτερα που θα βρείτε οπουδήποτε στην περιφέρεια που χαρακτηρίζεται από διαφοροποιημένες τοπογραφία (Σιλεσίας υψίπεδα, Σιλεσίας Πεδινή και ένα τμήμα των Σουδητών πρόποδες, ο Όντερ Valley).
Μεγάλο μέρος του εδάφους καλύπτεται από δάση με τέσσερα φυσικά πάρκα, πολλές προστατευόμενες φυσικές περιοχές και βιόσφαιρας. Niemodlin Woods, Stobrawa Woods, Lubliniec και Racibórz δάση είναι από τα μεγαλύτερα δάση της Περιφέρειας.
Οι πεζοπόροι και οι ποδηλάτες μπορούν να εκτιμήσουν τις περιπέτειες στα μονοπάτια του λόφου του Αγίου Ann του, ή Opava Όρη (κοντά στα σύνορα της Τσεχίας περιβάλλει). Πολλές σύγχρονες αναψυχής θέρετρα με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις spa θεραπεία (πισίνες, κλασικό μασάζ, τζακούζι, κ.λπ.) έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια στην Moszczanka, Pokrzywna, Jarnołtówek. Στο χωριό Kamień Śląski μπορείτε να βρείτε το πρώτο σανατόριο στη χώρα για να προσφέρει θεραπεία Kneipp.
Οι λάτρεις της κολύμβησης, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε λίμνες φράγμα Περιφέρειας στην Turawa κοντά Opole ή την Νύσα λίμνη και Otmuchów λίμνη στα πόδια του Opava Όρη.

Opole Σιλεσία είναι πλούσια σε χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με τα αρχαία μνημεία των διαφόρων ιστορικών ηλικιών - από γοτθικού στιλ φρούρια, μπαρόκ αρχοντικά με μικρά σπίτια του 19ου αιώνα αρχοντικό. Μεταξύ των πολύ επισκέφθηκε κτίρια σημαντικής καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον είναι το κάστρο στην Moszna, τα ερείπια του αρχοντικού του 19ου αιώνα στο Kopice, η Σιλεσίας Piast δυναστείας Κάστρο σε Brzeg και την Ύστερη μπαρόκ αρχοντικό στο Kamień Śląski.

Όταν επισκέπτονται την περιοχή Opole, δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, αλλά να επισκεφθείτε Krasiejów, μια τοποθεσία στο Gmina της Ozimek, όπου ένα από το παγκόσμιο μεγαλύτερο παλαιοντολογικά ευρήματα έχει γίνει πρόσφατα. Το καλοδιατηρημένο σύνολο των απολιθωμάτων του Τριαδικού ερπετά βρίσκονται εδώ χρονολογούνται από περίπου 225 εκατομμύρια χρόνια πριν. Προβλέπεται να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα μουσείο και τουριστικά να φέρει μια σπίθα ελπίδας για τουριστική ανάκαμψη στην περιοχή. Τον Ιανουάριο του 2005, μια μόνιμη έκθεση με τίτλο «Περπατώντας με Δεινόσαυρος» άνοιξε στο πρώην δημοτικό σχολείο.

Οικονομία
Η Opole Land ξεχωρίζει σε εθνικό επίπεδο λόγω της μεγάλης οικονομικής και επενδυτικό δυναμικό και γρήγορο ρυθμό των μετασχηματισμών ιδιοκτησίας. Η βιομηχανία χαρακτηρίζεται από μια ομοιόμορφη κατανομή σε ολόκληρη τη Voivodeship και από μια διαφοροποιημένη δομή. Στο τέλος του 2004, υπήρχαν περισσότεροι από ενενήντα χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ογδόντα χιλιάδες ιδιωτικά. Η οικοδόμηση και η κατασκευαστική βιομηχανία, ηλεκτρική μηχανή και τη βιομηχανία μετάλλων, χημική βιομηχανία, τα καύσιμα και ενεργειακή βιομηχανία, βιομηχανία λιπασμάτων, η βιομηχανία επίπλων, φωτιστικών και τη βιομηχανία τροφίμων κυριαρχούν βιομηχανίες. Coke, τσιμέντου, ασβέστη, τα αζωτούχα λιπάσματα, λίπη και έλαια διατροφικά, φορτηγά, τρακτέρ και μηχανήματα για Μεταλλικά εργασίας λογαριασμό για κυρίαρχο μερίδιο της country's παραγωγής και της απασχόλησης.


Η Voivodeship έχει δοθεί προτεραιότητα σε ορισμένες περιοχές των πιθανών μελλοντικών επενδυτικών σχεδίων, δηλαδή στην ανάπτυξη των περιοχών της Ευρωπαϊκής Διάδρομος μεταφοράς (εντός και γύρω από τον αυτοκινητόδρομο Α4, το πρώην αεροδρόμιο στο Skarbimierz), εκείνες του Wałbrzych Ειδική Οικονομική Ζώνη "Invest Πάρκο "στην Νύσα, η Strzelce Οπόλσκε Οικονομικό Χώρο, η υψηλή - περιοχή τεχνολογίας που είναι συγκρίσιμη με Silicon Valley, που ονομάζεται" Jackowa Dolina "σε Kędzierzyn-Koźle ή την Kluczbork Οικονομική Ζώνη αναφερθούμε σε όσους πιο σημαντικό.

Εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό
Opole Voivodeship προσφέρει μια ποικιλία από ευκαιρίες εκπαίδευσης και ειδικοτήτων. Έξι ιδρύματα της περιφέρειας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής αυτοί) να παρέχει την απαραίτητη ερευνητική υποδομή. Η Πόλη του Opole είναι ο μεγαλύτερος ακαδημαϊκό κέντρο της Περιφέρειας, το σπίτι στο Opole Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο της Opole, το κράτος Ιατρική Επαγγελματική Σχολή και τη Σχολή Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με πάνω από τριάντα μία χιλιάδες φοιτητές. Δύο άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή είναι το κράτος Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής στη Νύσα και η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Παιδαγωγικής στο Brzeg. Επιπλέον, πολλά δορυφορικά υποκαταστήματα των πανεπιστημίων της χώρας έχουν συσταθεί σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Το ερευνητικό δυναμικό του Opole Voivodeship ολοκληρώνεται από τέσσερις ερευνητικές εγκαταστάσεις (Institute of Mineral Δομικών Υλικών, "Blachownia" Ινστιτούτο Βαρύ Οργανική Σύνθεση σε Kędzierzyn, Πολωνική Ακαδημία Επιστημών - Ινστιτούτο για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες) με την Σιλεσίας Ινστιτούτο ως ηγετικό κέντρο, και Opolski Πάρκο Technologiczny (Opole High - Tech πάρκο).
Μεταξύ των κυριότερων πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης είναι ο Józef Elsner Opole Φιλαρμονική (που έδωσε μια συναυλία στην πλατεία Grand Place των Βρυξελλών για να σηματοδοτήσει την ένταξη της Πολωνίας στην ΕΕ, και έκανε μια μεγάλη περιοδεία στην Κίνα το 2004-2005), Ιαν Kochanowski Θέατρο (που κάθε χρόνο φιλοξενεί το "Πολωνικό Κλασικό Θέατρο Αντιπαραθέσεις»), ή Alojzy Smolka Θέατρο της Κούκλας και ηθοποιός σε Opole (Εθνικό Φεστιβάλ κουκλοθέατρων). Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η Opole Millennium Αμφιθέατρο, φιλοξενεί το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ του πολωνικού τραγουδιού.

Πολλές εκτός της πρωτεύουσας της περιοδικής πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας οργανώνονται: η Γιορτή Μουσικής της άνθησης αζαλέες (Το Κάστρο σε Moszna), Φεστιβάλ της αγγλικής τραγούδι και International Poet εισβολή της Σιλεσίας Piast δυναστείας Κάστρο σε Brzeg, "Gaude Mater Polonia στη μνήμη του Vincent de Kielcza "ή το Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών.


Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του Opole Voivodeship: www.umwo.opole.pl

Regional Information
Area sq.km: 9,412
Population: 991,161
Member since: 2008
Recipes: 26
Business members: 56
Facebook