Περιφέρεια Wielkopolska

Η Wielkopolska είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Πολωνίας. Η έκταση είναι 29 826 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία αποτελεί το 9,5% της συνολικής έκτασης της Πολωνίας.
Η επαρχία αποτελείται από 35 συνοικίες.

Η βασική διοικητική μονάδα στη χώρα είναι μια κοινότητα. Υπάρχουν 226 κοινότητες στην περιοχή. Οι περιφέρειες και οι κοινότητες διαφέρουν πολύ από την άποψη της έκτασης, του πληθυσμού και του οικονομικού δυναμικού.
Η μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία είναι η πρωτεύουσα της - Poznań με 580 χιλιάδες κατοίκους (η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας από την άποψη του πληθυσμού).

Η οικονομία της επαρχίας Wielkopolska είναι δομικά ισορροπημένη και αναπτυγμένη και, ως περιοχή, οδηγεί σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας στην Πολωνία. Ο τομέας των εμπορικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αναπτύσσεται δυναμικά. Η περιφερειακή οικονομία χαρακτηρίζεται από διαφοροποίηση της ανάπτυξης των υποπεριφερειών. Αυτό είναι αποτέλεσμα της φυσικής ανάπτυξης διαφορετικών τμημάτων της Wielkopolska.

Τα σημαντικότερα οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής είναι:
- Το Poznań, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της περιοχής, μαζί με τις γύρω περιοχές αποτελεί σημαντικό σημείο ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, είναι ένας τομέας στον οποίο η βιομηχανία κατασκευής και παροχής υπηρεσιών, οι επιχειρήσεις, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι επιστημονικές, συμπυκνωμένος
- οι κεντρικές και νότιες περιοχές της περιοχής, μαζί με τη γεωργική περιοχή του Poznań, είναι εξαιρετικά παραγωγικές και παρέχουν τροφή στη Wielkopolska και σε άλλες περιοχές καθώς και στην αναπτυγμένη βιομηχανία, ιδίως στη μεταποίηση τροφίμων,
- η ανατολική περιοχή της επαρχίας αποτελεί τη βάση για ένα συγκρότημα καυσίμων-ισχύος καθώς και για τη μεταλλουργία,
- η βόρεια περιοχή της επαρχίας που είναι συνήθως δασική με αναπτυγμένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου.

Η Wielkopolska είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους σε τοπικό επίπεδο. Η περιοχή διαθέτει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων μορφών τουρισμού. Το ποικίλο τοπίο, οι λίμνες και οι κοιλάδες των ποταμών, τα δάση, τα εθνικά πάρκα, τα πάρκα τοπίου, τα φυσικά καταφύγια και τα μνημεία της φύσης καθιστούν τη Wielkopolska περιοχή εξαιρετικής φυσικής αξίας. Ιστορικά αξιοθέατα, πλούσια μνημεία αρχιτεκτονικής, μουσεία και αίθουσες μνημείων.
Το βόρειο και δυτικό τμήμα της περιοχής κυριαρχείται από τη φύση: το τοπίο με τον μεγαλύτερο αριθμό των λιμνών, τα μεγαλύτερα δασικά συγκροτήματα και τις ποικίλες διαμορφώσεις της γης.
Το ανατολικό και ιδιαίτερα το νότιο τμήμα, με λιγότερες λίμνες και δάση, προσφέρει πολλά ακόμα μνημεία μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Επίσης, ο αγροτουρισμός αυξάνεται σε δημοτικότητα, οι τουρίστες μπορούν να βρουν αλήθεια, τη φύση και να απολαύσουν τα τοπικά τρόφιμα.

Το διοικητικό συμβούλιο της περιοχής της Wielkopolska υποστηρίζει την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας λαμβάνοντας μέρος σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, προωθώντας τις τοπικές αγορές Σαββατοκύριακου, διανομή καταλόγου παραδοσιακών προϊόντων, κατάρτιση και σεμινάρια.

Το δίκτυο της μαγειρικής κληρονομιάς Wielkopolska έχει 131 μέλη αυτή τη στιγμή.

Regional Information
Area sq.km: 29,826 
Population: 3,489,210 
Member since: 2008
Recipes: 11
Business members: 125
Homepage Facebook