Καλώς ήρθατε στην Κάτω Σιλεσία!

Κάτω Σιλεσίας (Πολωνικά: Dolny Śląsk), που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πολωνίας, είναι η έβδομη μεγαλύτερη επαρχία της χώρας. Η περιοχή καλύπτει μια έκταση 19.947 km2 με πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους. Η επαρχία είναι κατ 'οίκον σε πάνω από 169 δήμους, σχηματίζοντας 26 αγροτικές κομητείες και 3 δήμους. Wroclaw, ως πρωτεύουσα της Κάτω Σιλεσίας, με περίπου 650.000 κατοίκους, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πολωνική πόλη από την άποψη του πληθυσμού.

Κάτω Σιλεσία στέφεται με μια σειρά από τουριστικά αξιοθέατα. ελκυστικότητα της περιοχής είναι ιδιαίτερα τονίζεται από τόσο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της, καθώς και το σημαντικό δυναμικό του στην υγεία του τουρισμού και των ολοένα και πιο δημοφιλείς μορφές των αγρο- και του οικοτουρισμού. Κάστρα της δυναστείας των Piast, Cistercians κάστρα, υπόγεια μονοπάτια πεζοπορίας, μνημειώδες παλάτια, καταφύγια, λαβύρινθους βράχο, μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, ο μεγαλύτερος αριθμός των θερέτρων υγείας στην Πολωνία, πολλές πίστες του σκι και πολυτελή ξενοδοχεία - όλα αυτά μπορεί να βρεθεί μόνο στην Κάτω Σιλεσία. πολυτάραχη ιστορία της έχει συμβάλει στη συγχώνευση των διαφόρων πολιτισμών και την εμφάνιση μιας πρωτοφανούς συγχώνευση της στυλ και τις παραδόσεις.

Την καινοτομία, την αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ, καλά αναπτυγμένη υποδομή και δυναμική οικονομική ανάπτυξη - αυτά τα χαρακτηριστικά διακρίνουν Κάτω Σιλεσίας και καθιστούν ελκυστική για τους επενδυτές. ανάπτυξη της περιοχής βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υψηλής ειδίκευσης, μορφωμένο εργατικό δυναμικό της και μια σειρά από παράγοντες που όλοι βοηθούν στην εφαρμογή των νέων επιχειρήσεων, όπως η παρουσία των τεχνολογικών πάρκων και ειδικές βιομηχανικές ζώνες.

Μειώνει πολιτιστικό τοπίο της Σιλεσίας περιλαμβάνει περίπου 200 περιφερειακά και εθνικά πολιτιστικά ιδρύματα, 700 βιβλιοθήκες, 42 μουσεία, 19 θέατρα και μουσικές ιδρύματα, 23 γκαλερί, και 36 σχολές τέχνης και τα πανεπιστήμια. Τακτικά που πραγματοποιήθηκε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ως μία από τις σημαντικότερες πολωνικές πολιτιστικά κέντρα, Κάτω Σιλεσία είναι διάσημη για τα φεστιβάλ της. Κάθε χρόνο στην περιοχή υπάρχουν περίπου τριάντα περιφερειακό, εθνικό και διεθνή μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο φεστιβάλ.

Γραφείο της Κάτω Σιλεσίας Voivodeship του Marshal υποστηρίζει την παραγωγή των παραδοσιακών, υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων διατροφής μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων προώθησης. Αυτές περιλαμβάνουν κρατώντας διαγωνισμούς και εκθέσεις προϊόντων, που συμμετέχουν σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, την εκτύπωση και τη διανομή του σε περιφερειακό και παραδοσιακό κατάλογο προϊόντων, καθώς και την πραγματοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης. Τέτοια σεμινάρια επιμόρφωσης για τους παραγωγούς που επιθυμούν να εγγράψουν τα προϊόντα τους στον εθνικό κατάλογο Παραδοσιακά Προϊόντα και εντός της βάσης δεδομένων αναγνώρισης τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΠΟΠ / ΠΓΕ / ΕΠΙΠ). Επί του παρόντος, Κάτω Σιλεσία έχει 47 προϊόντα που έχουν καταχωρηθεί στον εθνικό κατάλογο και ένα προϊόν στο ευρωπαϊκό σύστημα (ΠΓΕ - μέλι ερείκης από τα δάση της Κάτω Σιλεσίας).

Regional Information
Area sq.km: 19,947 
Population: 2,908,457 
Member since: 2011
Recipes: 19
Business members: 84
Homepage Facebook