Δαλματία - αιώνια πηγή έμπνευσης!

Το κεντρικό τμήμα της Αδριατικής ακτής, από την Μαρίνα στο βορρά για Gradac στα νότια, βαθιά που έγινε υπό τις φούστες των γύρω βουνών, με μια σειρά από νησιά και δεκάδες χιλιόμετρα από βοτσαλωτές παραλίες, με μια πράσινη ενδοχώρα εμπλουτίζεται περαιτέρω με τα ποτάμια και Jadro Cetina, είναι μια τουριστική περιοχή με μια μακρά και πλούσια παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο ασυνήθιστος συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς εμπλουτισμένη με αντίκες, παλιά-κροατικά, ρωμανικός και τοπική λαϊκή αρχιτεκτονική, η οποία αντικατοπτρίζεται κατά μήκος της ακτής και των νησιών στις μικρές πόλεις και τα αστικά κέντρα, προσφέρει στους επισκέπτες μια ποικιλία από ευκαιρίες για ξεκούραση και διασκέδαση, ένα λικνίζει σιωπή αλλά και θορυβώδη Μεσογείου νύχτες τυλιγμένο στο ζεστό αεράκι του Νότου.
Αυτό που είναι κοινό για όλα αυτά είναι η απλή και ζεστοί καλωσόρισμα που προσφέρονται από τους οικοδεσπότες σας, χαρούμενο και θορυβώδη τη φύση τους, και απροκάλυπτη επιθυμία τους να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, το καλύτερο από όλα.

Αυτό είναι ένας θησαυρός που δεν μπορεί να είναι συσκευασμένα σε μια βαλίτσα κατά την επιστροφή στο σπίτι, αλλά θα γεμίσει την ψυχή σας μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας στην καρδιά της Αδριατικής - προορισμός της αιώνιας έμπνευση!
Split-Dalmatia County είναι ο μεγαλύτερος νομός της Κροατίας, με συνολική έκταση 14.106,40 km2.

Γεωγραφικά βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της ακτής της Αδριατικής. Εκτείνεται από Vrlika στα βόρεια μέχρι το απώτατο κροατικό νησί του Palagruza στο νότο, και από τη Μαρίνα στα δυτικά μέχρι Vrgorac στα ανατολικά.

Σπλιτ-Δαλματία κομητεία σύνορα: ο νομός συνορεύει βόρεια με τη Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στα ανατολικά με το Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα νομού, και εκτείνεται νότια μέχρι τα σύνορα των χωρικών υδάτων της Κροατίας.

Ο νομός χωρίζεται σε τρεις γεωγραφικές υπομονάδες:
• ενδοχώρα,
• παράκτια ζώνη
• νησιά.

Η ενδοχώρα, στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού, είναι crisscrossed από βουνά που τρέχουν παράλληλα με την ακτογραμμή. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και οικονομικά φτωχοί.
Η παράκτια περιοχή κάνει μια στενή λωρίδα κατά μήκος της ακτής ανάμεσα στις οροσειρές και τη θάλασσα. Αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα αστικοποιημένη και οικονομικά ανεπτυγμένες σε σύγκριση με την ενδοχώρα. Τα νησιά είναι αραιοκατοικημένα, οικονομικά πιο ανεπτυγμένες από την ενδοχώρα? Ωστόσο, λόγω διαφόρων περιστάσεων, έχουν βιώσει μόνιμη μετανάστευση του πληθυσμού.

Η νησιωτική περιοχή του νομού αποτελείται από 74 νησιά και νησίδες 57 και υφάλους. Το μέγεθος και ο πληθυσμός ανέρχεται σε 5 νησιά, τα οποία είναι Ciovo, Solta, Brac, Hvar και Vis? και 6 ακόμη κατοικημένα νησιά: Veli Ντρβένικ Μάλι Ντρβένικ Αγίου Κλήμεντος, Στσέντρο Μπίσεβο και του Αγίου Ανδρέα.

Split-Dalmatia County είναι στη ζώνη του τύπου της Αδριατικής μεσογειακό κλίμα βασικά χαρακτηριστικά των οποίων είναι ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και ήπιους, υγρούς χειμώνες.

Regional Information
Area sq.km: 4,540
Population: 454,798
Member since: 2013
Recipes: 56
Business members: 42
Facebook Twitter